Senzace! Junioři vyloupili sever a jsou druzí!

Další víkend, další dvojzápas. Junioři A pokračovali ve svém nabitém programu, který je tentokrát zavedl na sever, kde nejprve vyzvali v sobotu Ústí nad Labem a v neděli Českou Lípu. Milevští odcestovali na víkendovou misi bez pěti klíčových hráčů, ale s odhodláním zaskočit favority.

Samotný zápas s Ústím nad Labem začal nezvykle pozdě, hrálo se až ve 20 hodin, po skončení zápasu volejbalové extraligy. Modrobílí do něj vlétli jako uragán, a již po prvním vpádu dopředu se mohli radovat. Po pouhých čtyřech vteřinách se prosadil kapitán Lukáš Trojáček. V další gólové situaci, o čtyři minuty později, se opět ocitli bratři Trojáčkové. Na konci celé akce stál mladší Jakub – 0:2. Domácí dokázali skóre snížit, ale Milevští povedenou třetinu potvrdili dalšími dvěma brankami a odnášeli si do druhé části vedení 4:1.

Do druhého dějství vstoupilo aktivněji domácí Ústí, které zvyšovalo důraz i tvrdost hry. Sledovali jsme spíše boj, ale také velmi povedené zákroky obou gólmanů, především tedy hostujícího Petra Šimáka. Domácí se však snižujícího gólu přece dočkali, a tak se šlo do kabin za stavu 2:4.

Ve třetí části zápasu se do toho však domácí pořádně obuli. Za podpory bezmála sedmdesáti diváků dokázali srovnat stav utkání. Vedení však naštěstí Došwihákům vrátil dvougólový Jakub Trojáček, a o tři minuty později vstřelil dva slepené, veledůležité góly Petr Dolejš a o vítězi bylo téměř rozhodnuto. Modrobílí tak dobyli Slunetu a připsali si historické 3 body. Žádnému milevskému celku se totiž v předešlých zápasech nepodařilo v Ústí nad Labem zvítězit.

Florbal Ústí – FBC DOŠWICH MILEVSKO 5:7 (1:4, 1:0, 3:3)


Branky a asistence: 13. Chroustovský (Huber), 38. Malý (Vaca), 50. Dobosz (Sattler), 52. Huber (Novák), 59. Vondruška (Vaca) – 1. L. Trojáček (D. Dolejš), 7. J. Trojáček (L. Trojáček), 13. D. Dolejš, 20. Keyzlar (Kotrba), 55. J. Trojáček (L. Trojáček), 58. P. Dolejš (L. Trojáček), 58. P. Dolejš (Keyzlar), vyloučení: 1:0; využití: 0:0; diváků: 73; zásahy brankářů: Jan Štěpánek 9, Tadeáš Dittrich 26 – Petr Šimák 46.
Sestavy:
Florbal Ústí: Štěpánek (21. Dittrich) -Matějka, Huber, Novák, Jankovský, Werner, Vondruška, Chroustovský, Tůma, Vaca, Dobosz, Sattler, Malý
FBC Došwich Milevsko: Šimák – Kotrba, Chalupa, Kolín, Šťovíček, Š.Heřmánek – L.Trojáček, J.Trojáček, D. Dolejš, P. Dolejš, Keyzlar, Štván, P. Heřmánek, A. Dvořák, P. Dvořák. 

Hodnocení trenéra Lukáše Dolejše: Co dodat, vyloupili jsme Slunetu, historické tři body z Ústí.  Strašně moc děkuji celému týmu za vynikající výkon a soupeři za skvělý zápas. 

K nedělnímu utkání do České Lípy odcestovala výrazně pozměněná sestava než na zápas v Ústí. Čtveřice klíčových hráčů Lukáš Trojáček, Jan Keyzlar, Jakub Štván a Petr Dolejš se od zbytku týmu odtrhla a odcestovala zpět na jih Čech, kde posílili divizní áčko ve Strakonicích. Do České Lípy tak z Ústí zamířila jedenáctka statečných, aby se porvala o další body. 

Úvod zápasu však milevským nevyšel. Po deseti minutách už to bylo 3:0 ve prospěch domácího FBC. Ani to ale Došwich nezranilo, ba naopak. S hlavami nahoře se modrobílí hnali za vyrovnáním. To se skoro ještě do sirény povedlo, po brankách Adama Dvořáka a Daniela Dolejše se šlo do kabin s rozdílem jediné branky.

Ve druhé třetině se však srovnat nepodařilo, a domácí opět utekli na rozdíl tří branek. Důležitý gól však vstřelil v přesilovce Jakub Trojáček na 5:3. Tímto gólem se milevští nakopli k senzačnímu obratu, který také ve třetím dějství zrealizovali. Dvakrát se prosadil Dolejš, jednou Dvořák a obrat byl na světě. Domácím se snad ani nechtělo věřit, jak rychle o obrat dokázali přijít, a tak se v posledních minutách ještě hnali pro vyrovnávací gól. Ten vstřelit dokázali, ovšem po vypršení šedesáti minut základní hrací doby, tudíž rozhodčí jasně rozpažili a senzace v podobě zisku tří bodů byla na světě.

Modrobílé barvy tedy severní misi zvládli na jedničku. Po šesti kolech milevským patří skvělá druhá pozice!

FBC Česká Lípa – FBC DOŠWICH MILEVSKO 5:6 (3:2, 2:1, 0:3)


Branky a asistence: 5. Pešír (Pekárek), 9. Pekárek (Flekl), 10. Pekárek, 22. Cobl (Petříček), 36. Moravík – 13. A. Dvořák, (P. Dvořák) 15. D.Dolejš (Chalupa), 39. J. Trojáček, 44. A. Dvořák (J. Trojáček), 48. D. Dolejš (Heřmánek), 56. D. Dolejš (A. Dvořák), vyloučení:2:1; využití: 0:1; diváků: 27; zásahy brankářů: Vojtěch Jirka 29 – Petr Šimák 32.
Sestavy:
FBC Česká Lípa: Jirka (Jukl) – Petrák, Pešír, Pekárek, Šulc, Drahoš, Cobl, Tejnor, Flekl, Petříček, Knespl, Ulman, Moravík
FBC Došwich Milevsko: Šimák – Kolín, Chalupa, Kotrba, Š. Heřmánek – J.Trojáček, D.Dolejš, A.Dvořák, P. Heřmánek, Šťovíček, P. Dvořák. 

Hodnocení trenéra Zdeňka Plochy:
Začátek zápasu nám utekl, postupem času jsme ale hru vyrovnali a ke konci zápasu jsme v době sílícího tlaku domácích štěstí potvrdili, že florbalový sever nám sedí. Děkuji vše hráčům za vynikající,obětavý výkon. Děkuji domácím za utkání a rozhodčím za férovou hru. 

Další zápas juniorské 1. ligy čeká Došwiháky již o sváteční středě. Vyrazí totiž na horkou půdu do Plzně, kde je bude od 15 hodin čekat domácí Slavia.