Mladší žáci si odvezli ze Soběslavi dvě vítězství

V sobotu 4. 12. vyrazili ke svému dalšímu turnaji Jihočeské ligy mladší žáci. Svěřenci trenérů Jaromíra Hrůzy a Patrika Plochy čekala cesta do Soběslavi, kde vyzvali soupeře ve třetím výkonnostním koši.

V prvním zápase na turnaji vyzvali Došwiháci Netolice. Velmi vyrovnané utkání nakonec bohužel vyznělo lépe pro soupeře, který si odnesl těsné vítězství. V dalším duelu čekal na milevský celek Meťák České Budějovice. Došwiháci ještě zvýšili svoji aktivitu oproti úvodnímu duelu. Vyhrávali osobní souboje a po pěkných akcích přidávali jeden gól za druhým. Zaslouženě si došli pro první sobotní vítězství. To ale nebylo jediné. V posledním duelu totiž narazili Milevští na domácí Soběslav a utkání se neslo v podobném duchu. Došwiháci hýřili pohybem a svého soupeře jednoznačně přehrávali. Díky dalšímu vysokému vítězství obsadili v sobotu Milevští druhé místo a s největší pravděpodobností je čeká návrat do druhého výkonnostního koše.

Komentář trenéra Jaromíra Hrůzy: Bohužel souhrou nemocí, zranění a karantén jsme odcestovali v poněkud malé družince.Nicméně musím říci, že možná právě proto se kluci více semkli a od prvního hvizdu jsme hráli jako jeden tým, který se podporuje a snaží se hrát hezký kombinační florbal. To nám osobně s kolegou Patrikem Plochou dělalo moc radost. Kluky jsme chválili pro jejich nasazení a velké množství čistě vyhraných osobních soubojů, kde jsme dost často byli jako první. Po dvou výhrách a jedné trochu smolné prohře s Netolicemi doufáme v postup do druhého koše, kde nás opět čekají kvalitnější soupeři, neboť chceme hrát co nejvíce vyrovnaných a těžkých utkání, které každého daleko více posunou. Ještě jednou děkuji celému týmu za výborný výkon na hranici aktuálních možností a také rodičům za výbornou kulisu a všudypřítomnou podporu.

Sestava: Antonín Vácha – Marek Šoul, Tadeáš Dušek, Aleš Koudelka, Jindřich Fara, Jiří Červenka, Jiří Prášek, Prokop Fridrich