Junioři zvládli derby a poskočili na třetí příčku tabulky

O víkendu vyběhli na domácí palubovku také junioři A. Ti svedli souboj o důležité body s krajským, dobře známým nepřítelem. Do Milevska zavítali Štíři České Budějovice. Do pomyslné role favorita byli pasováni Došwiháci, ale z hlediska vyrovnanosti celé ligy bylo možné cokoliv.

Začátek zápasu ovlivňovali časté výpadky proudu, vše se ale nakonec dokázalo opravit a zápas mohl pokračovat. Vstoupil do něj lépe soupeř. Štíři se zásluhou dvou zásahů Poncara během minuty ujali vedení. Poté se hosté stáhli a do konce třetiny si chtěli udržet dvoubrankový náskok. Došwiháci měli spoustu šancí na svých holích, ujala se pouze jediná, když pětadvacet vteřin před sirénou skóroval Chalupa – 1:2.

Ve druhé třetině si pak dali domácí jasný cíl, skóre s houževnatým soupeřem otočit. Slovo si vzal kapitán a navrátilec do sestavy po nemoci Lukáš Trojáček, který hattrickem poslal Došwich do vedení 4:2. Dva zásahy přidal ještě před koncem třetiny Keyzlar a domácí si odnášeli do třetí části pohodlný náskok.

Úvod třetí třetiny však vyšel hostům parádně. Po gólech Fišera a Kaluži už to bylo opět pouze o dva góly. Milevští měli v dalších minutách spoustu šancí vypjaté utkání rozlousknout, ale nedařilo se překonat v hostujícího brankáře Hanouska. A tak přišlo varování pět minut před koncem, kdy kontaktní branku vstřelil Dědič. To naštěstí ale Došwiháky nerozhodilo, po skvěle ubráněném oslabení se dokázali dokonce dvakrát prosadit do prázdné branky. Dědičovo zkorigování už nemělo žádnou váhu, a tak se po vyhroceném konci mohli zaslouženě radovat z výhry domácí. Nejen že vyhráli krajské derby, ale také se posunuli na třetí příčku tabulky 1. ligy juniorů.

FBC DOŠWICH MILEVSKO – FBC Štíři České Budějovice 9:6 (1:2, 5:0, 3:4)

Branky a asistence: 20. Chalupa (Trojáček), 23. Trojáček (Keyzlar), 31. Trojáček (Keyzlar), 35. Trojáček (Čáp), 39. Keyzlar (D. Dolejš), 40. Keyzlar (Kotrba), 57. Trojáček (D. Dolejš), 59. Trojáček, 60. Hrůza – 7. Poncar (Drobiš), 8. Poncar (Novotný), 41. Fišer (Kříž), 44. Kaluža (Poncar), 56. Dědič, 60. Dědič (Drobiš). Střely: 18:20, Diváci: 35, Zákroky brankářů: Šimák 14 – Hanousek 9.
Sestavy: FBC Došwich Milevsko: Šimák (Hejný) – D. Dolejš, Hrůza, Štván, Trojáček (C), Kotrba, Prokop, A. Dvořák, P. Heřmánek, Š. Heřmánek, Šťovíček, Suchan, Chalupa, Kolín, Keyzlar, Čáp.
FBC Štíři České Budějovice: Hanousek (Brabenec) – Drobiš, Poncar, Dědič, Kříž, Míchal, Smrž, Matys, Fišer, Kouba, Kaluža, Novotný.

Komentář trenéra Lukáše Dolejše: Typický zápas se Štíry plný emocí a osobních soubojů. Utekl nám začátek zápasu, naštěstí rozhodla druhá třetina. Zbytečně vyhrocený závěr zápasu, ale zaslouženě jsme získali 3 body. Děkuji soupeři za zápas.

Další klání sehrají junioři A v sobotu 18. prosince, kdy v 11 hodin přivítají již letos podruhé tým FBC Plzeň.