Vánoční utkání je tu! Muži A se naposledy letos představí na domácí palubovce

Poslední domácí utkání čeká v sobotu muže A. Svěřenci trenéra Lukáše Dolejše po dvou porážkách mají velkou motivaci vrátit se opět na vítěznou vlnu. V cestě jim bude stát českobudějovická Florbalová akademie. Začátek duelu je naplánován na 18 hodin.

O SOUPEŘI

Sobotní soupeř prožívá hrůzostrašnou sezonu. Po dvanácti odehraných kolech českobudějovický celek stále nezískal ani bod. V posledním kole k tomu byli Budějovičtí paradoxně nejblíže. V bitvě o České Budějovice podlehli rezervě Štírů těsně 8:10. Výkony soupeře se tedy zápas od zápasu zlepšují, Došwiháci nemohou nic podcenit. Florbalovou akademii nejvíce trápí defenzivy. Během dvanácti duelů inkasovali hráči budějovického celku už 148 branek, což je o parník největším číslem v soutěži. Co se týče produktivy, tak té jednoznačně vévodí Václav Bíca, který má dlouholeté divizní zkušenosti, dvanáct bodů má hrající trenér Jan Novotný.

NÁŠ TÝM

Došwihácký kádr se v posledních týdnech potýkal se zdravotními koplikacemi, i proto Milevští přišli o sérii proher a propadli se v tabulce na pátou příčku. V utkání s českobudějovickým týmem musí uspět, pokud se chtějí držet stále na špici. Kádr milevského celku se již zkonsolidoval. Marodi se udzravují a do sobotní bitvy vtrhnou Milevští už v silnější sestavě. Oba celky se již letos jednou potkali, na konci září si Došwich odvezl z krajské metropole vítězství 9:5, na které se však velmi natrápil. I proto není soupeře radno podceňovat.

Co před zápasem očekává univerzál David Staněk? Čeká nás soupeř, který zatím nezískal ani bod, pokud se chceme udržet v horních patrech tabulky, tak nic jiného než výhra nepřipadá v úvahu. Když si vzpomenu na minulý zápas, tak to nebylo nic jednoduchého, takže určitě soupeře nechceme podcenit. V posledním domácím utkání tohoto roku chceme na soupeře vlétnout a před zraky našich fanoušků mu nadělit vánoční nadílku.

Svůj předzápasový pohled nabídl i trenér Lukáš Dolejš: Čeká nás poslední domácí utkání v tomto roce. Chceme opět začít pravidelně vyhrávat. Sestava už bude snad početnější, což bude v zápase určitě znát. Zápas tam nebyl vůbec lehký, věřím však, že k duelu na domácí palubovce přistoupíme zodpovědněji a zvítězíme. Věřím, že nás přijde v předvánoční čase povzbudit hodně příznivců. Moc se těšíme.

Sobotní utkání se ponese v duchu Vánoc. Pro diváky je připraveno spoustu akcí. Na tribuně bude k dispozici klubový fanshop, chybět nebude ani občerstvení. Během první pauzy se představí na palubovce naši nejmenší a během druhé přestávky nás čeká soutěž o ceny. Proto neváhejte a přijďte si s námi zafandit na posledním domácím utkání tohoto roku a užít si předvánoční atmosféru!