Starší žáci modří se na domácí palubovce trápili v koncovce

V neděli 12. 12. měli na programu další turnaj starší žáci modří. Podruhé za sebou nemuseli svěřenci Adama Černého nikam cestovat. Utkání v nejlepším výkonnostním koši je totiž čekaly na domácí palubovce.

Došwiháci odstartovali celý nedělní den bitvou s Jindřichovým Hradcem. Utkání se od začátku neslo v jednoznačném duchu. Milevští tlačili svého soupeře a hosté spoléhali na rychlé protiútoky. Po první části svítil na ukazateli skóre nerozhodný stav, milevský celek však do druhého poločasu vstupoval s ambicí rozhodnout. To se však nepovedlo. Po dvou laciných brankách se soupeř dostal do trháku, na který Došwiháci ještě našli odpovědi a srovnali. Ve 20. minutě přišel zlom celého duelu, během pěti sekund Došwiháci dvakrát inkasovali a našli už pouze jednu odpověď. Soupeř zaskočil milevskou družinu a začal turnaj vítězstvím. Milevský celek zradila výrazně koncovka, po celé utkání byli lepším celkem, ale ve velkých příležitostech doplatili na produktivitu.

V druhém utkání vyzvali Došwiháci favorizované Strakonice. Do utkání Milevští vstoupili velmi aktivně, drželi míček častěji na svých holích a tvořili si jednu šanci za druhou, ujala se však pouze jedna. Naopak soupeř se prosadil dvakrát, a tak si odnášel jednobrankový náskok do druhé části. Ten ve druhém poločase ještě navýšili a Došwiháci podruhé na turnaji odcházeli jako poraženi.

Před posledním duelem už bylo jasné, že Došwiháky čeká sestup do druhého výkonnostního koše. I tak však měli o motivaci postaráno. Soupeřem jim totiž byl okresní rival z Písku, který v neděli zatím neztratil ani bod. Milevská družina měla velkou motivaci svého soupeře obrat o body. A to se podařilo! Díky perfektní práci v defenzivě podpořené výborným výkonem Matěje Habarta v brance Milevští uhráli se svým soupeřem remízu 2:2.

Jak již bylo zmíněno, Došwiháky čeká na startu nového roku turnaj ve druhém výkonnostním koši, na kterém se budou chtít velmi rychle vrátit zpět mezi elitu.

Turnaj zhodnotil trenér Adam Černý: Určitě nejsme spokojeni s tím, že jsme se poroučeli do druhého koše. Paradoxně jsme však podle mého odehráli herně nejlepší turnaj. Jsem moc rád, že se projevili věci, které trénujeme. Snažíme se hrát na míčku, být aktivní v útoku a kombinačně se dostávat do šancí. Je to velmi povzbuzující před dalším průběhem sezony. Je velká škoda, že jsme dnes takto selhali v koncovce. Proměnit alespoň polovinu našich šancí, tak jsme se v elitním koši s přehledem udrželi. Na tom musíme zapracovat. Jsem moc rád, že jsme poslední zápas roku neukončili porážkou. Potrápili jsme dobře hrající Písek, což je pro nás povzbuzující. Do nového roku půjdeme s jasným cílem, vrátit se zpět mezi elitu. Děkuji hráčům za nasazení a rodičům za podporu!

Sestava: Habart – Smrčina T., Prokop, Smrčina J., Hrych – Řezba, Kraus, Pištěk, Vachta, Dušek, Rataj, Koudelka