Muži A si ve Vánočním utkání s chutí zastříleli

V sobotu 11. 12. čekalo poslední domácí utkání muže A. V rámci 13. kola zavítala do Milevska Florbalová akademie České Budějovice. Sobotní utkání nebylo ledajaké. Duel nesl pojmenování Vánoční utkání a náš klub si pro diváky připravil několik zajímavých činností, které utkání ještě zatraktivnili.

Samotné utkání začalo pro milevský celek skvěle. Během prvních třech minut nasázeli Došwiháci tři branky a vytvořili si pohodlný. Hosté na hrůzostrašný start reagovali oddechovým časem, který zabral. Milevští měli sice navrch, branky však přestali dávat. Stejný stav zůstal do konce první části.

I ve druhé třetině se domácí trápili v koncovce. Z velkého tlaku nepramenili branky, domácí se prosadili pouze jednou. Hosté svoji hru ve druhé části zvedli, vypracovali si několik protiútoků. V jednom z nich byl jeden z hostů faulován a následovalo trestné střílení. To soupeř bez problému proměnil a hosté snížili na 1:4, což vydrželo až do konce druhé části.

Na hřiště nastoupil ve třetí části pouze jeden tým. Došwiháci rozpoutali před brankou soupeře opravdové peklo. Od startu třetí třetiny přidávali jednu branku za druhou po krásných akcích. Brankostroj domácích se zastavil až na číslu 13. Na ofenzivní smršť domácích reagovali hosté pouze jednou brankou, kterou stanovili konečný stav duelu na výsledku 13:2. Nejvíce se na vítězství domácích podílel David Kolář, který zapsal čtyři branky a jednu asistenci. Čtyři body poté zaznamenal Daniel Hrůza.

Před sobotním duelem proběhlo klubové focení na oblíbené kartičky. Během utkání mohli diváci navštívit klubový fanshop, svůj koutek na utkání měl i juniorský mistr světa Martin Dolejš. Během první pauzy se na palubovce předvedli naši nejmenší a během druhé pauzy dohlížel maskot drak Došwihák na přestávkovou soutěž.

Na sobotní utkání si našlo cestu fantastických 102 diváků, tedy jednoznačně nejlepší návštěva na utkání milevského celku. DĚKUJEME!

I díky skvělé návštěvě zapsalo mužské áčko důležité tři body. Po dvou porážkách v řadě se tedy Došwiháci vrátili zpět na vítěznou vlnu, kterou budou chtít potvrdit tuto sobotu na hřišti druhého celku tabulky – Goril Plzeň.

FBC DOŠWICH MILEVSKO – FA SEPTA.CZ České Budějovice 13:2 (3:0, 1:1, 9:1)

Branky a asistence: 1. Hrůza (Kolář), 2. Čáp (Štván), 4. Hrůza (Staněk), 27. Kolář (Hrůza), 41. Trojáček (Černý), 42. Kolář (Staněk), 44. Kolář (Loskot), 48. Kolář, 49. Keyzlar (Plocha), 49. Strouhal, 50. Hrůza (Staněk), 51. Trojáček (Plocha), 53. Dolejš (Štván) – 39. Malecha (TS), 60. Malecha (Troják); rozhodčí: Jaroslav Němeček – Lukáš Tomášek; vyloučení: 7:1; využití: 0:1; diváků: 102; zásahy brankářů: Luboš Zeman 10 – Jan Vališ 2, František Novák 9.

Sestavy: FBC Došwich Milevsko: Zeman (Kahoun) – Loskot, Čáp, Stráňka, Plocha, Susmilich – Černý (C), Trojáček, Strouhal, Staněk, Hrůza, Kolář, P. Dolejš, Štván, Keyzlar
FA SEPTA.CZ České Budějovice: Vališ (49. Novák) – Pražák, Doucha, Tancer, Leheň, Struška, Řehoř, Novotný, Troják (C), Malecha, Bíca, Křenek, Mikoláš, Semotán, Štěpka

Komentář trenéra Lukáše Dolejše k utkání: Výborný začátek utkání, pak jsme se nechali ukolébat soupeřem. Svoji jasnou dominanci jsme ukázali ve třetí třetině. Děkuji klukům za zápas a výborným divákům za skvělou atmosféru. Tento zápas jsme si užili všichni.

Jak utkání viděl David Kolář? Ze začátku utkání jsme na soupeře nastoupili v dobrém nasazení. Než se stačil vzpamatovat, tak jsme vedli 3:0. Následně si trenér hostů vzal oddechový čas a další gól jsme v úvodní třetině už nepřidali. To bylo podle mého názoru způsobeno především tím, že jsme se přizpůsobili tempu soupeře. Druhá část probíhala podobně a vcelku vyrovnaně. V poslední části utkání nám trenér řekl určité taktické pokyny, které jsme začli plnit a soupeře definitivně rozstříleli.