Poslední utkání letošního roku je tu! Mužské áčko míří na hřiště plzeňských Goril

Již tuto sobotu čeká muže A poslední letošní ligový duel. Svěřenci Lukáše Dolejše a Marka Jiříka zamíří do Plzně, kde na ně čeká velká výzva. V honbě za dalším vítězstvím jim v cestě totiž budou stát plzeňské Gorily, tedy aktuálně druhý celek tabulky.

O SOUPEŘI

Favorizovaný celek z Plzně se od začátku soutěže drží v úplně špičce tabulky. Gorily mají odehráno aktuálně dvanáct ligových duelů, ve kterých nasbíraly dvaatřicet bodů. Aktuálně patří Gorilám druhá příčka tabulky, pouze bod ztrácejí na svého rivala Slavii, která má však o jedno utkání odehrané více. Mužstvo Goril poznalo v letošní sezoně pouze dvakrát hořkost porážky. Poprvé úplně v prvním ligovém kole se Strakonicemi. Ze zápasu poté odcházeli hráči Goril poraženi v posledním ligovém duelu, kdy je zaskočili českobudějovičtí Štíři, odkud si odvezli pouze bod za prohru v prodloužení. V základní hrací době ale Gorily zatím poraženy nebyly. Co se týče produktivity, tak o tu se stará především trojice velkých opor, jmenovitě Matěj Surák, Ondřej Budek a Kryštof Lehečky. Dohromady tato trojice nasbírala úctyhodných 86 bodů, je tedy jasné odkud hrozí největší nebezpečí. Mužstvo Goril však disponuje řadou šikovných hráčů, kádr favorita na postup je velmi široký a dokáže zahrozit kdokoliv.

NÁŠ TÝM

Milevští mají za sebou povedené utkání s Florbalovou akademií České Budějovice, ve kterém si s chutí zastříleli a vrátili se zpět na vítěznou vlnu. V té by rádi pokračovali i na hřišti favorita soutěže. Milevský celek čítá před sobotním duelem opět několik absencí z různých důvodů, peripetie se sestavou tedy přetrvávají. I tak odjíždí milevských celek odhodlán potrápit plzeňský celek více, než tomu bylo v předešlém vzájemné duelu, kdy si Gorily z milevské palubovky odvezly vítězství 9:2.

Co od zápasu očekává obránce Matěj Stráňka? V sobotu nás čeká těžký zápas v Plzni. Vyzveme druhý tým tabulky, který hodně kouše v útočné fázi a dává hodně gólů. Jestli se však připravíme stejně jako na Slavii, tak očekávám vyrovnané utkání. Budeme chtít navázat na Vánoční utkání v Milevsku a rozjet zase vítěznou šňůru.

Svůj předzápasový pohled nabídl i trenér Marek Jiřík: Sobotní cestu do Plzně beru jako vyvrcholení předvánoční části sezóny. Čeká nás druhý tým v tabulce, zároveň však tým který v posledních zápasech nemá nejlepší formu. Pokud dokážeme navázat na poslední dva zápasy, tak věřím, že si z Plzně můžeme odvézt body.

Pro oba celky půjde o poslední utkání tohoto roku, o motivaci tedy budou mít postaráno. Utkání bude ještě obzvláštněno bohatým programem, který si plzeňský celek připravil. Utkání odstartuje v 16 hodin.