Muži A zakončili rok 2021 důležitou výhrou na hřišti druhého celku tabulky

V sobotu 18. 12. vyrazili ke svému poslednímu utkání tohoto roku muži A do Plzně. V rámci 14. kola vyzvali svěřenci Lukáše Dolejše a Marka Jiříka druhý celek tabulky Gorily Plzeň.

Milevští dorazili na utkání trochu později než obvykle, což se projevilo hned v úvodu zápasu. Soupeř na náš celek vlétl a hned po devětatřiceti sekundách se ujal vedení. Úvodní tlak domácích přinesl pouze jednu branku v síti Kahouna. Naopak po necelých čtyřech minutách bylo srovnáno, po rychlém protiútoku se prosadil Lukáš Trojáček. Domácí si vzali vedení zpět v osmé minutě, kdy se podruhé v zápase prosadil Lehečka. Na to však Došwiháci našli do konce úvodní části dvě odpovědi. Skóre nejprve srovnal v samostatném úniku David Kolář, následně na svého kolegu navázal Daniel Hrůza a Došwiháci si odnášeli do druhé části jednobrankový náskok.

Ten byl však rychle smazán zásluhou Budka. Přelévaná pokračovala i nadále. Vedení na stranu hostů opět přiřknul David Kolář, který využil přesilovou kombinaci. V té samé situaci však skóre opět vyrovnal Lehečka, který zkompletoval hattrick. I po druhé části však odcházeli s vedením o gól do šaten Milevští. Rychle zahranou standardní situaci využil Daniel Hrůza.

Napínavé sobotní drama pokračovalo i ve třetí části. Poprvé v zápase šli Milevští do vedení o dvě branky. Přečíslení zužitkoval Jan Keyzlar. O necelou minutu to bylo ale opět pouze o gól. Krásnou souhru domácích využil Tomáš Pour. To však bylo od domácích v sobotním zápase vše. Od té doby se prosadili pouze hosté, konkrétně Lukáš Trojáček, který využil kombinace s Davidem Kolářem a Adamem Černým a zvýšil vedení na 8:5. Plzeňský celek sáhl už osm minut před koncem ke hře bez brankáře. I přes několik zajímavých šancí se jim již se skórem pohnout nepodařilo, Milevští vše díky skvělému týmovému výkonu ustáli a zvítězili.

FBŠ ATT Gorily Plzeň 5:8 FBC Došwich Milevsko (2:3, 2:2, 1:3)

Góly a asistence: 1. Lehečka (Osvald), 8. Lehečka (Pour), 23. Budek (Pour), 27. Lehečka (Janata), 43. Pour (Surák) – 4. Trojáček (Stráňka), 10. Kolář (Loskot), 11. Hrůza (Keyzlar), 25. Kolář (Černý), 34. Hrůza (Štván), 42. Keyzlar (Stráňka), 45. Trojáček (Kolář), 46. Trojáček (Černý); rozhodčí: Buzický – Dolejš; vyloučení: 2:2; využití: 1:1; diváků: 65.
Sestavy: FBŠ ATT Gorily Plzeň: Šik (Lenárt) – Šobotník, Osvald (C), Lukasch, Budek, Lehečka, Surák, Pour, Janata, Lauda, Štejr, Tábořík, Hlinovský, Mikeska, Beneš
FBC Došwich Milevsko: Kahoun – Loskot, Čáp, Plocha, Stráňka, Kotrba, Černý (C), Trojáček, Kolář, Hrůza, Dolejš, Keyzlar, Štván

Hodnocení duelu od trenéra Lukáše Dolejš: Dneska velké vítězství, děkuji celému týmu za vynikající výkon. Zaslouženě si odvážíme vítězství. Myslím si, že velmi pěkný zápas i pro diváky a tím děkuji soupeři za zápas.

Duel zhodnotil také útočník Lukáš Trojáček: Po náročném zápase s juniory nás hned ještě čekal za muže další plzeňský soupeř, který byl na prvním místě tabulky Gorily Plzeň. Na zápas jsme se bedlivě připravovali především po taktické stránce. Gorily sice celý zápas prokazovaly svoji kvalitu a zkušenosti, ale díky taktice našeho trenéra a obětavosti, jelikož jme dokázali ubránit i tlak soupeře v závěrečných osmi minutách, kdy hrál bez brankáře, jsme neinkasovali žádný gól a zápas nakonec ovládli a odvezli jsme si z Plzně důležité body, které určitě náš tým povzbudí do dalších zápasů.

Milevští tedy zakončili rok 2021 velmi cenným vítězstvím na hřišti druhého celku tabulky, díky kterému se opět posunuli k elitní čtyřce tabulky a ve druhé části sezony je čeká tvrdý boj o příčky zaručující play-off. Další utkání čeká Došwiháky až 8. ledna, kdy hostí na domácí palubovce tým Rokycan.