Dorostenci prolétli druhým košem bez ztráty bodu

Snovou neděli prožili milevští dorostenci. Ty čekaly poslední dva zápasy nejen tohoto kalendářního roku, ale i v dobře rozjetém druhém koši. Na domácí palubovce se střetli s Havlíčkovým Brodem a Dačicemi.

Od prvního zápasu s Havlíčkovým Brodem se očekávala pořádná bitva, jelikož šlo o bitvu o první postupové místo mezi elitu. Do utkání vkročili lépe Havlíčkobrodští. Po trefách Mühlfaita a Křepinského se ujali vedení 2:0. Zápas byl však opravdu vyrovnaný, postupem času se do hry více a více zapojovali i domácí. Na hřišti přebrali Došwiháci iniciativu a ještě do konce první části jim byl odměnou obrat ve skóre. Dvakrát se prosadil Matěj Habart, jednou kapitán Daniel Dolejš.

I druhé dějství bylo velmi bojovné a zápas začínal být vyhrocený. Začalo rovněž přibývat osobních soubojů. Pět minut před koncem druhé části se do brejku utrhlo duo Dvořák – Habart a druhý jmenovaný zkompletoval hattrick – 4:2. To však nebylo ze střeleckého účtu druhé třetiny vše. Nejprve dokázal snížit Bureš, na jeho branku však pohotově zareagoval druhou brankou v zápase Dolejš. Poslední slovo však musel mít soupeř, když se prosadil Mühlfait, a tak se šlo do přestávky s jednobrankovým rozdílem.

Třetí třetinu však Došwiháci definitivně zlomili na svoji stranu. Po hattricku Jakuba Trojáčka totiž mohli slavit zasloužený tříbodový zisk nad méně oblíbeným soupeřem z Havlíčkova Brodu.

Diváci v hale tak hned zkraje hracího dne mohli vidět velmi napínavé utkání, ve kterém rozhodla bojovnost a poctivá obrana domácích.

TJ Sokol Havlíčkův Brod Erupting Dragons – FBC DOŠWICH MILEVSKO 4:8 (2:3, 2:2, 0:3)

Branky a asistence: 3. Mühlfait, 6. Křepinský (Baum), 27. Bureš (Hart), 28. Mühlfait (Bureš) – 6. Dolejš, 12. Habart (Novotný), 14. Habart, 25. Habart (A. Dvořák), 28. Dolejš, 34. Trojáček (Dolejš), 40. Trojáček (Habart), 45. Trojáček (Chalupa). Diváci: 27. Střely: 16:18.

Ve druhém zápase se domácí Došwiháci, za již jistého postupu do prvního koše, utkali s dalším týmem z Vysočiny. Soupeřem jim tentokrát byl tým z Dačic. Domácí příliš nepouštěli soupeře do útočných choutek a pohodlně si dokráčeli pro další vítězství. Skóre otevřel svým jedenáctým gólem v sezóně Petr Dvořák. I nadále pak pokračovala v aktivitě druhá lajna milevských, tentokrát se prosadil Adam Dvořák. Třetí gól ještě v první části utkání vstřelil Filip Baťala, který se prezentoval povedenou ranou z obrany.

Svěřenci trenérů Habarta a narozeninového oslavence Michala Trojáčka měli zápas pod kontrolou a kontrolovali jeho vývoj. Počtvrté rozvlnil síť Matěj Duba, pro kterého to byl speciální zápas, jelikož v modrobílém dresu odehrál v této sezóně poslední utkání, koncem roku 2021 mu totiž vyprší střídavý start. Na jeho trefu navázal po rozehrávce Dolejše bombou do šibenice bek Filip Prokop – 5:0. Zanedlouho už to bylo 6:0, souhru dvou Petrů zakončil Dvořák.

V poklidném tempu tak milevští kráčeli za třemi body, děkovat mohli také vynikajícímu Matěji Habartovi, který měl v neděli den D jak v brance, tak i v poli a mohl se radovat z vychytané nuly. Zápas se zastavil na konečném skóre 9:0 a domácí mohli naplno slavit nejen prvenství ve druhém koši ale i postup mezi elitu.

FBC DOŠWICH MILEVSKO – Florbal Dačice 9:0 (3:0, 3:0, 3:0)

Branky a asistence: 5. P. Dvořák, 10. A. Dvořák (P. Heřmánek), 15. Baťala (Mrázek), 22. Duba (Trojáček), 26. Prokop (Dolejš), 28. P. Dvořák (P. Heřmánek), 32. Chalupa (Hejný), 43. Dolejš, 44. Duba (Dolejš). Diváci: 43. Střely: 24:16.
Sestava Milevska: Habart – Chalupa, Novotný, Hejný, Baťala, Prokop – Duba, Dolejš, Trojáček, P. Heřmánek, A. Dvořák, P. Dvořák, Mrázek, Rázl, Bauška, Vácha.

Celý dvojzápas zhodnotil také náš florbalový „obojživelník“ Matěj Habart: Náš víkend bych zhodnotil velmi pozitivně. První zápas proti Havlíčkovu Brodu byl tvrdý. Myslím si, že to byla skvělá podívaná pro diváky. Mohli jsme vidět dobré kombinace, rychlou hru. Všichni jsme makali od první minuty až do konce. To byl taky jeden z důvodů, proč jsme vyhráli. Spoluhráčům nemůžu absolutně nic vytknout, jelikož to byly za mě asi nejlepší výkon, které jsme za tuto sezónu předvedli. Co se týče druhého zápasu, tak jsme předvedli opět skvělý výkon a musím vyznamenat Matěje Dubu, který dokázal skórovat hned dvakrát. Jelikož to byl jeho poslední zápas za nás, tak mu přeji hodně štěstím ať mu to jenom střílí. Všem přítomným děkuji za atmosféru.

Hodnocení turnaje nabídl také trenér Michal Trojáček: Kluci v obou zápasech předvedli výborný výkon podle mých představ, věřím, že jim to vydrží i  v novém roce. Věřím, že i kluci cítí, že když hrají jako jedna parta, tak všechno jde lépe. Neděli si velice dobře užil Matěj Habart, který nejdříve jako hrající golman nastřílel čtyři branky a poté jako brankář udržel čisté konto.

Další zápas odehrají naši dorostenci již mezi elitou, tedy v prvním výkonnostním koši. Střetnou se 8. ledna 2022 v pražských Řepích opět s Havlíčkovým Brodem, odpoledne je pak čeká souboj s pražskou Spartou.