Velká bitva! Došwiháci vyzvou v klíčovém souboji Strakonice

Velká zkouška čeká v sobotu na mužské áčko. Došwiháky po páteční výhře nad Pacovem čeká ještě těžší sousto. Do Milevska totiž dorazí, v rámci 19. kola divizní skupiny C, florbalisté Strakonic, kteří okupují aktuálně čtvrtou příčku tabulky. Úvodní buly sobotní bitvy je naplánováno v 18 hodin.

O SOUPEŘI

Jak již bylo zmíněno, Strakoničtí okupují se ziskem devětatřiceti bodů čtvrtou příčku. Tým od Otavy drží před milevským celkem dvoubodový náskok, není potřeba tedy zmiňovat, že půjde o velmi důležité utkání. Strakoničtí přijedou do města vzduchotechniky pozitivně naladěni, po novém roce totiž vyhráli všechny tři duely. Poslední ligový duel, ve kterém Strakonice hostily rezervu českobudějovických Štírů, se nevyvíjel podle jejich představ. Po první třetině Strakoničtí prohrávali 1:5. Po velkém obratu však nakonec i tentokrát brali tři body, svého soupeře přetlačili 12:10. Co se týče produktivity, tak té vévodí hrající trenér Karel Šavrda se čtyřiatřiceti body, osmadvacet bodů má poté další ofenzivní lídr Jan Staněk, který má za sebou několikaletou zkušenost s druhou nejvyšší soutěží v barvách Štírů stejně jako další produktivní útočník David Chvosta. Produktivita na dalších místech je velmi vyrovnaná, je tedy jasné, že Strakoničtí disponují širokým kvalitním kádrem. Došwiháci si tedy musí dát pozor na všechny hrozby v soupeřově kádru.

NÁŠ TÝM

I milevský celek bude na zápas dobře naladěn. Svěřenci trenéra Lukáše Dolejše a Marka Jiříka zvládli poslední dva duely s Dačicemi a Pacovem a dotáhli se na dosah svým konkurentům. Zdravotní komplikace v týmu byly snad již zažehnány, a tak Milevští vtrhnou do zápasu odhodláni uspět. K poslednímu vzájemnému zápasu došlo v polovině listopadu, kdy se radovali Milevští, kteří si odvezli ze Strakonic vítězství 10:7. Pokud by tímto výsledkem dopadlo skóre i tentokrát, tak by se nikdo z milevských jistě nezlobil. Utkání budě jistě pikantní pro útočníka Jana Keyzlara a trenéra Marka Jiříka, kteří jsou právě odchovanci strakonického florbalu.

Co od utkání očekává trenér Marek Jiřík? Tak tohle bude lahůdka. Zápas, který nás pořádně prověří a je pro nás nesmírně důležitý. Celý tým si uvědomuje, že pokud chceme v tabulce skončit minimálně na 4. místě, tak musíme Strakonice porazit. Strakonice nemají v posledních zápasech přesvědčivou formu a neukazují zrovna nejlepší herní výkony. Pro mě a pro Honzu Keyzlara je to specifické utkání, jelikož nastupujeme proti našemu mateřskému klubu. Na závěr bych snad jen chtěl pozvat všechny fanoušky milevského florbalu, protože tento zápas bude možná to nejlepší, co se v téhle sezóně na domácí půdě odehraje. Od zápasu očekávám hodně emocí, soubojů, ale i taktických výkonů z obou stran. Prostě to, co každý divák chce vidět. Takže si všichni udělejte čas a přijďte nás podpořit. Bude to hodně důležité.

Svůj předzápasový pohled nabídl i Jakub Loskot: Čeká nás vyrovnané utkání se soupeřem, který nám bude chtít vrátit porážku z posledního zápasu. Strakonice mají sérii čtyř vyhraných zápasů po sobě a rozhodně ji nebudou chtít ztratit. Myslím si, že máme dostatečnou kvalitu kádru, abychom zvítězili, což bude i náš cíl. Doufejme, že nás podpoří domácí publikum a náš cíl dotáhneme k úspěchu.

V sobotu v podvečer tedy milevská sportovní hala nabídne florbal vysoké úrovně, proto nezůstávejte doma a přijďte do haly podpořit milevské borce, budou vaši podporu rozhodně potřebovat!