Dorostenci trápili Havlíčkův Brod, nakonec však pro ně sezona skončila

V sobotu 19. března vyjeli naši dorostenci do Světlé nad Sázavou, aby ve druhém kole play off změřili síly s tamním domácím celkem Havlíčkova Brodu. Došwiháci doposud měli s tímto soupeřem zápornou bilanci v základní části. V sobotní bitvě se to pokusili změnit a zajistit si účast v osmifinále nejvyšší soutěže.

Havlíčkobrodští, jak už je o nich známo, bývají na své zápasy dobře připraveni a nabuzeni. Tentokrát ale přišla ukrutně studená sprcha od Došwiháků, kteří si v první třetině rozhodně nebrali servítky a trestali každou chybu domácího celku. Už po padesáti vteřinách skóroval z dorážky Adam Dvořák. Nadále byli aktivnější milevští, kterým se první třetina skvěle vyvedla. Další trefu zapsal po pěkné akci Habarta Filip Baťala. Další rána přišla pro domácí v posledních třech minutách úvodní periody, když skóroval nejprve přesnou střelou Trojáček, který donutil brankáře Fridricha opustit klec. Novic v havlíčkobrodské brance však dlouho neudržel čisté konto, když ho překonal Dvořák. Modrobílí tak zahnali opařené Draky do šaten za stavu 4:0.

Do druhé třetiny ale jakoby vstoupil jiný domácí tým. Najednou bylo soupeře plné hřiště a vedlo to bohužel i k brankám. Nejprve snížil Hlaváč, a poté si dvě trefy připsal obránce Vidaillac. Došwiháky pravděpodobně srazil především moment, kdy nebyl Schorníkovi uznán gól, onen hráč místo gólových radostí usedl na trestnou lavici za vysokou hůl. Danou přesilovku tak domácí využili a místo dvoubrankového vedení tu bylo srovnání v podání Harta na 4:4. Ke vší smůle se ještě do přestávky povedlo domácímu celku skóre otočit. Chybu při vlastní přesilovce Došwiháků využil Křepinský. Z této přesilovky však neodešli naprázdno ani hosté, kteří zásluhou Chalupy skóre srovnali na 5:5.

I do třetí části vstoupili lépe domácí. Hart zakončil přesně do růžku – 6:5. Pak ale čekala Došwiháky přesilovka. Dvořák našel kapitána Dolejše, jenž se nemýlil a dorovnal skóre. Sledovali jsme vskutku napínavý zápas s vysokým tempem až do konce. Pak se ale skóre zlomilo ve prospěch domácích. Po vedoucí brance Hlaváče byli na koni a následně přidali další dvě branky už na 9:6. Milevským se podařilo vstřelit ještě důležitý gól v poslední minutě utkání, kdy křídla Trojáček s Dvořákem sevřeli za brankou jednoho z beků Brodu, prvně jmenovaný po rychlém objetí brány zakončil na konečných 9:7. Znamenalo to tedy, že Došwiháci museli ve druhém zápase zvítězit o dvě a více branek. 

TJ SOKOL HAVLÍČKŮV BROD ERUPTING DRAGONS – FBC DOŠWICH MILEVSKO 9:7 (0:4, 5:1, 4:2) 
Branky asistence: 17. Hlaváč (Bureš), 19. Vidaillac (Křepinský), 26. Vidaillac (Muhlfait), 28. Hart (Holas), 29. Křepinský (Hart), 32. Hart (Hlaváč), 38. Hlaváč (Bureš), 43. Křepinský (Holas), 44. Holas (Křepinský) – 1. Dvořák (Dolejš), 6. Baťala (Habart), 12. Trojáček (Dvořák), 14. Dvořák (Dolejš), 29. Chalupa (Trojáček), 34. Dolejš (Dvořák), 45. Trojáček (Dvořák). 
Diváci: 67.

Uplynula asi hodina od závěrečné sirény prvního utkání, týmy se na stejném bitevním poli ve Světlé utkali podruhé. Opět se start utkání vydařil lépe Došwihákům. Do vedení je poslal z dorážky Jakub Trojáček. Jenže asi minutu poté rozjásal domácí početné publikum Bureš, který si připsal i další branku Draků na 2:1. Došwihákům už ubývaly síly, projevilo se to i ve hře.

První třetinu se ještě drželi, ale ve druhé už propuklo červeno-černé peklo a na intenzitě tvrdosti hry začalo přibývat. Další branku přidal Hart, a to se pak Došwihákům už jen stěží vedlo dorovnat. Šance na to byly, avšak skoro všechny končili na bezchybném brankáři domácích, který svůj tým ve druhém zápase série velmi dobře podržel. Následně domácí přidali další tři branky v rozmezí tří minut.

Po druhém dějství již bylo zřejmé, že Došwiháky čeká poslední třetina sezóny, Pro některé hráče 2005 i poslední třetina v dorostenecké kategorii. V ní se domácí prosadili po gólech Vidaillaca, Milichovského a Bureše ještě třikrát v posledních pěti minutách utkání. Nepopulární desítku už sice svěřenci trenérů Trojáčka s Habartem nepřipustili, ale i tak odcházeli se sklopenou hlavou. Nemají se však za co stydět, favorita v prvním zápase málem obrali o první bod série. Sezona se jistě bude hodnotit pozitivně.

TJ SOKOL HAVLÍČKŮV BROD ERUPTING DRAGONS – FBC DOŠWICH MILEVSKO 9:1 (2:1, 4:0, 3:0) 
Branky a asistence: 8. Bureš (Malina), 15. Bureš (Muhlfait), 18. Hart (Křepinský), 25. Vidaillac (Hart), 26. Bureš (Muhlfait), 27. Křepinský (Bureš), 40. Vidaillac, 41. Milichovský (Muhlfait), 44. Bureš – 6. Trojáček (Dolejš). 
Diváci: 47.

Sestavy: 
TJ Sokol Havlíčkův Brod Erupting Dragons: Fridrich (Dolejš) – Nepraš, Bureš, Milichovský, Kolář, Schleichert, Muhlfait, Holas, Baum, Křepinský, Hart, Hlaváč, Malina, Vidaillac. 
FBC Došwich Milevsko: Habart, Hejný – Novotný, Schorník, Chalupa, Prokop – Trojáček, Dolejš, Dvořák, Heřmánek, Baťala.

Jak viděl celý dvojzápas trenér Michal Trojáček? První zápas začal pro nás výborně. Díky důrazu při zakončení a zodpovědné práci v obraně jsme první třetinu vyhráli. Ve druhé třetině soupeři nastartoval své motory a začal náš náskok stahovat. Druhou třetinu vyhráli o jednu branku. Tlak soupeře nepolevil ani ve třetí třetině. Snažili jsme se konečný výsledek srovnat, ale nedařilo se proměňovat pod tlakem vyložené šance. Druhý zápas již byl jednoznačnou záležitostí Havlíčkova Brodu. Došly nám síly, i když jsme měly šance, tak se nedařilo je proměňovat. Za to soupeři síly neubývaly a branky k nám padaly. Draci tento druhý zápas jasně vyhráli a zaslouženě zamířili do osmifinále. Klukům děkuji za vydařenou celou sezonu. Cíle jsme si splnili, Play-off byl bonbónek na dortu. První kolo play-off se nám jednoznačně vydařilo na domácí půdě. Je jen škoda, že se nám nepodařilo se přehoupnout přes druhé kolo. I tak máme za sebou skvělou sezonu a můžeme se začít připravovat na sezonu následující.