Mladší žáci rozjeli sezonu v Písku

V neděli 2. 10. se naplno rozjela ligová sezona mladším žákům. Pod novým vedením vyjeli Došwiháci ke svému prvnímu duelu do Písku, kde na ně čekali boje v rámci nejvyššího výkonnostního koše.

I letos bude Jihočeská liga mladších žáků probíhat košovým systémem. Letos se do soutěže přihlásilo čtrnáct celků.  Týmy jsou rozděleny do tří výkonnostních košů, kde se utká každý s každým. Po určení pořadí se poslední v koši propadnou do nižšího a vítězové postoupí do vyššího. Milevští byli hned zkraje zařazeni do prvního výkonnostního koše. Milevský celek se utkal v Písku s Českým Krumlovem, Strakonicemi, Štíry z Českých Budějovic a domácím Pískem.

Hodnocení turnaje od hlavního trenéra Lukáše Dolejše: Tým mladších žáků se formuje. Je poskládaný z nových hráčů i s hráčů, kteří přišli z elévů. Podle toho jsme pojali i celý turnaj. V této kategorii se přechází z menšího hřiště (3+1) na velké 5+1. Kluci se tedy musí nejdříve seznámit s touto zásadní změnou. Proto nehrajeme vůbec na výsledky, ale na posun v těchto základech florbalu. Celý turnaj kluci odehráli s velkým nasazením a hlavně s touhou se něco naučit za což jim patří velký dík. Během turnaje se už objevovali první náznaky chápání jiného prostoru a chápání hry. Což je velmi dobré.  Těšíme se s touto skvělou partou na další zápasy.