Gólová smršť ve třetí třetině zařídila mužskému áčku další domácí výhru

Čtvrtý duel v sezoně čekal o víkendu na mužské áčko. V sobotu 1. října se zároveň Došwiháci počtvrté předvedli před domácími fanoušky. Tentokráte zavítal do města vzduchotechniky Jindřichův Hradec, tedy soupeř, se kterým se Milevští utkali před více než měsícem ve druhém Poháru Českého florbalu.

Utkání začalo velmi akčně. Po necelé minutě nastřelil Keyzlar míček před branku, kde si ho našel Matěj Doubek a Došwiháci šli do vedení. Milevští měli dobrý start, svého soupeře přehrávali. Nabídnuté příležitosti se však využít nepodařilo, soupeř postupně srovnal hru a přišel trest. David Camrda se nejlépe zorientoval před milevskou brankou a srovnal stav, který si týmy odnášely i do první přestávky.

Ve druhé třetině se kvalita hry snížila. Stále více a více tvrdých soubojů probíhalo a atmosféra houstla. Oba týmy si vypracovaly několik příležitostí. Po dobrých zákrocích brankářů nebo zahozených tutových šancí se skóre nehýbalo. O jedinou branku ve druhé periodě se nakonec postarali hosté. Ve 36. minutě se ujal trestného střílení David Camrda a provedl ho náramně. Do druhé pauzy už žádná další branka nepadla, a tak si hosté odnášeli náskok do závěrečné třetiny.

Náskok byl navýšen těsně po startu třetí třetiny, kdy se Jindřchovu Hradci podařilo proměnit přesilovou hru a nad Došwiháky se začínaly stahovat mračna. Domácí fanoušci se mohli podruhé v zápase radovat ve 46. minutě, kdy se dokázal z rohu vytočit Adam Černý a přesně zamířit. O minutu později však hosté opět vedli o dvě branky. Po zaváhání v obraně se prosadil Jakub Tejnor. V závěrečných deseti minutách základní hrací doby se však rozpoutal obrat. V přesilové hře nejprve snížil Václav Strouhal. O necelou minutu poté srovnal Matěj Doubek a následně překlopil úspěšným nájezdem David Kolář vedení na stranu Došwihu. Na konci zápasu měli hosté možnost srovnat z přesilové hry, to se jim však nepovedlo. Naopak jedenatřicet sekund před koncem stvrdil výhru domácích gólem do prázdné branky Daniel Hrůza.

FBC DOŠWICH MILEVSKO 6:4 FK SLOVAN JINDŘÍCHŮV HRADEC (1:1)(0:1)(5:2)

Góly: 1. Doubek, 46. Černý, 52. Strouhal, 53. Doubek, 55. Kolář, 60. Hrůza – 13. Camrda, 36. Camrda, 42. Šimek, 47. Tejnor. Rozhodčí: Vraspír – Stejskal. Vyloučení: 3:4 + Jan Šimic OS. Využití: 1:1. Diváků: 75. Zásahy brankářů: Luboš Zeman 22 – Jakub Rytíř 32.
Sestavy: FBC Došwich Milevsko: Zeman (Hejný) – Kotrba, Loskot Jan, Čáp, Keyzlar, Chalupa, Stráňka, Černý (C), Doubek, Staněk, Strouhal, Holub, J. Trojáček, Hrůza, Kolář, Dvořák.
FK Slovan Jindřichův Hradec: Rytíř – Ille, Karas, Hřebíček, Novák, Šimic, Šimek, Holý, Camrda, Brožek, Cihlář, Koutný, Hovorka, Matějka, Tejnor, Šustr, Kopřiva, Pech.

Ohlas:

Trenér Marek Jiřík: Dneska by tomu slušela spíše remíza. Dvě třetiny jsme hledali ztracenou formu, až sme jí našli. Přesně takový zápas jsme potřebovali a jsem rád, že jsme ho zvládli.

Došwiháci tak zvládli velmi těžké a důležité utkání. Po zisku dalších třech bodů okupují Milevští po čtyřech kolech třetí příčku. V nadcházejícím kole čeká milevský celek první venkovní výjezd. V sobotu 8. října míří do Dolní Cerekve, kde vyzvou tým Dačic.