Starší žáci mají za sebou druhé turnajové představení

V neděli 2. října čekal druhý turnaj na oba týmy starších žáků. Modří v rámci prvního výkonnostního koše zamířili do Strakonic, kde se poměřili s nejlepšími týmy v kraji. Bílý tým poté odcestoval do Netolic, kde vyzvali týmy ve čtvrtém koši.

MODŘÍ

Jak již bylo zmíněno, modrý tým starších žáků odcestoval do Strakonic, kde na Došwiháky čekaly čtyři velmi těžcí soupeři. Milevští chtěli navázat na vstup do sezony, při kterém naznačili své možnosti. V zahajovacím zápase milevský celek vyzval Jindřichův Hradec. Soupeř vstoupil do zápasu lépe a rychle vedl. Toto skóre ale netrvalo dlouho. Po dvou odehraných minutách svítil na ukazateli výsledek 2:1 ve prospěch soupeře. Do pauzy však Došwiháci ještě stihli srovnat. Vyrovnané klání pokračovalo i v dalším průběhu. Už už to vypadalo, že utkání dojde k remíze, když necelou minutu před koncem se soupeř dostal do vedení. Jindřichohradečtí využili zmatku rozhodčích při rozhodnutí o zisku balonku a přesnou ranou rozhodli o své výhře. Ve druhém utkání čekal na milevské okresní rival z Písku. Bohužel Došwihákům vůbec nevyšel start do zápasu, který stanovil ráz celého zápasu. Písečtí namotivováni předváděli po celý duel svoji kvalitu a tentokrát milevský tým do ničeho nepustil.

Ve třetím klání se postavil svěřencům Adama Černého do cesty českobudějovický Meťák. Utkání nabídlo velké drama. Došwiháci diktovali tempo hry, byli aktivnějším celkem, ale díky nedůslednostem v obraně soupeře drželi na dostřel. Po polovině hry svítil na ukazateli skóre nerozhodný výsledek 4:4. Ve druhém poločase však Došwiháci nedali soupeři moc šancí, po pěkných kombinacích překlopili zápas na svoji stranu, byla z toho výhra 8:5. Dlouhý turnaj poté přinesl závěrečný duel se Strakonicemi. Pro milevské bylo utkání už fyzicky velmi náročné, oproti svým soupeřům nastoupili v početně menší sestavě, což se projevilo. Domácí po třech přechozích výhrách zvládli i toto utkání. I přes několik zajímavých šancí už Milevští na drama neměli síly. Podařilo se výsledek pouze korigovat z přesilové hry. Došwiháci tak na turnaji zapsali tři porážky a jednu výhry. Díky přesunům v rámci výkonnostních košů se tentokrát tedy poroučejí do koše druhého, který je příští sobotu čeká v Táboře.

Sestava: Novák – Hrych, Řehoř, Dušek, Koudelka, Prokopová, Vaniš, Rataj, Čunátová, Macko.

Shnutí turnaje od trenéra Adama Černého: Odehráli jsme v rámci prvního výkonnostního turnaje další čtyři těžké zápasy, které nám toho mnoho ukázaly. Tyhle duely potřebujeme hrát co nejčastěji, protože nás nejvíce posouvají. Tým zaslouží chválu, všichni se snažili plnit moje pokyny a bojovali ve všech duelech. Nejvíce se nám vydařil duel s Meťákem, při kterém jsme se semkli a soupeře přehráli. Povedený výkon jsme předvedli i s Jindřichovým Hradcem. Naopak nám nevyšel duel s Pískem, se Strakonicemi už nám chyběly na větší drama síly. Je na čem stavět, je však potřeba pokračovat v trénincích. Těším se na další turnaje.

Mladší tým bílých odcestoval tentokrát na čtvrtý výkonnostní koš do Netolic. Díky některým absencí a tomu, že modří i mladší žáci hráli ve stejný den, tak odcestoval tým v početně menší sestavě. Jednotliví hráči však dostali díky tomu větší prostor na hřišti. Došwiháci rozehráli turnaj s Florbalovou akademií České Budějovice. Utkání bylo vyrovnané po celou dobu, soupeř ale nakonec dokázal využít o jednu šanci více než Milevští, a tak se radoval z výhry. Ve druhém klání přisoudil milevským los do cesty Netolice. Domácí Hafani byli posíleni o hráče ze svého druhého týmu, který se pohybuje ve druhém koši, což se projevilo. I přes sympatický výkon milevského celku se nakonec radoval soupeř. Poslední utkání na turnaji, to už byl koncert. Svěřenci Jaromíra Hrůzy se postavili Kaplici. Došwiháci si dělali na hřišti, co chtěli, což se projevilo na výsledku. Skóre se nakonec zastavilo na výsledku 15:2. Velkým pozitivem je to, že se na tom podílel bodově každý hráč v týmu. Došwiháci tak i v nízkém počtu bojovali o každý balonek, za což byli na konci turnaje odměněni. I na příštím turnaji čeká milevský tým čtvrtý koš, tentokráte odcestují do Českých Budějovic.

Sestava: Balážová – Fara, Jírovcová, Černá, Doudová, Šoul, Štolz, Fořt.

Hodnocení turnaje od kouče Jaromíra Hrůzy: Díky nešťastné shodě a souběhu několika turnajů a kategorií v jeden den jsme odjeli v poněkud menším počtu, ale za to s větší statečností se tato družinka prala mezi mantinely. Musím všechny pochválit, jak k zápasů přistoupili a že jsme v každém zápase hráli svojí hru a nepodlehli jsme stylu soupeřů. Odehráli jsme jeden vyrovnaný zápas, který rozhodlo jediné trestné střílení, potom jsme v zápase s Netolicemi nedokázali uhlídat rozdílového hráče soupeře a na závěr jsme si spravili chuť vysokým vítězstvím nad Kaplicí. V zápasech je vidět, že jdeme dobrým směrem a že se věci z tréninku daří přenášet do samotné hry. Jsem moc rád, že si každý hráč i hráčka maximálně zahrál a byl ve velmi dobrém zápasovém vytížení, které je pro mě jako pro trenéra tím nejdůležitějším. Děkuji také rodičům za podporu.