První venkovní duel sezony, mužské áčko cestuje do Dolní Cerekve

Po čtyřech domácích duelech, ve kterých muži A dokázali vybojovat devět bodů, přichází na řadu také venkovní utkání. Došwiháci na svůj první venkovní výjezd vyráží do Dolní Cerekve, kde své domácí duely hraje tým Dačic. Úvodní buly duele padne v sobotu v 19:30.

O SOUPEŘI

Sobotní soupeř rozjel sezonu slibně. Hned v úvodním kole Dačičští zapsali jedno z doposud největších překvapení, když na domácí palubovce udolali po nájezdech plzeňské Gorily. Následný víkend sice přišla porážka na hřišti Panthers, v dalších dvou duelech se však opět radovali hráči Centropenu. Nejprve přišla domácí výhra s nováčkem ze Soběslavi a v posledním kole si celek Dačic odvezl plný počet bodů ze hřiště českobudějovických Štírů. Po čtyřech kolech, tak náš sobotní soupeř má na svém kontě pouze o jeden bod méně. Jedná se tedy o zcela jiný start, než tomu bylo v předešlé sezony, kdy právě Dačice nezachytily start. V této sezoně se tedy s Dačicemi musí počítat na vrchu tabulky. O produktivitu Dačic se stará vícero hráčů, nejvíce se zatím daří dlouholeté opoře Radovanu Kubekovi, který nasbíral osm bodů, o bod méně má poté mladík Roman Sedlák.

NÁŠ TÝM

Milevští dokázali o uplynulém víkendu odčinit zaváhání s Dačicemi, po velkém boji udolali Jindřichův Hradec 6:4. Poprvé v sezoně čeká Došwiháky venkovní utkání. Trenér Marek Jiřík nebude moci tentokrát využít juniory, které čeká v sobotu důležitý duel s Teplicemi. Kádr Došwiháků by měl být jinak kompletní, do týmu se dokonce vrátí navrátilci, kteří naposledy chyběli. Došwiháci budou určitě chtít na vzájemné zápasy z předešlé sezony, ve kterých brali šest bodů. V Milevsku uspěl milevský celek 8:3, v Dolní Cerekvi poté v gólovém utkání 12:8.

Co od utkání očekává trenér Marek Jiřík? Dačice se začínají prezentovat jako černý kůň soutěže. V prvním kole se jím podařilo porazit Gorily a ukázat tím, že letos nechtějí být jenom do počtu. Dačice se prezentují kvalitní obranou a hlavně svými brejky. Jejich další výhoda je hala, ve které je takové divné šero a chvilku to trvá, než si na to hráči zvyknou. Pro nás bude nejdůležitější si pohlídat nebezpečné protiútoky, potvrdit roli favorita a přivést si tři body do Milevska.

Svůj předzápasový pohled nabídl i obránce Jan Loskot: Čeká nás fyzicky náročný zápas plný vyhrocených situací. Doufám, že to zvládneme v hlavách a podáme dobrý výkon. Potřebujeme navázat na výkon ze třetí třetiny posledního zápasu. Určitě to nebude jednoduchý zapas, držte nám všichni palce. Příští týden se vidíme zase na značkách.

Došwiháky tak nečeká v Dolní Cerekvi vůbec nic jednoduchého. Pokud máte čas vyražte kluky podpořit osobně nebo fanděte pomocí online přenosu!