První venkovní duel sezony úspěšný, muži A přehráli Dačice

V sobotu 8. 10. odcestovali ke svému prvnímu venkovnímu duelu sezony muži A. Došwiháci vyrazili do Dolní Cerekve, kde hraje své domácí duely tým Dačic. Sobotní soupeř dokázal v průběhu dosavadní sezony mimo jiné zaskočit i favorizované plzeňské Gorily, a tak na milevský tým nečekalo rozhodně nic jednoduchého.

Utkání začalo ve velkém tempu, a to i přesto, že se odehrávalo v komorní atmosféře. Došwiháci od startu duelu drželi balonek více na svých holích a tlačili se do šancí, žádná z nich se však dlouho neujala. Hosté se dočkali až ve 14. minutě, kdy dokázal využít zaváhání soupeře při rozehrávce Matěj Doubek, který se v samostatném úniku nemýlil. To bylo z hlediska branek z první části vše, a tak si hosté odnášeli do kabin jednobrankový náskok.

Ve druhé části už jsme však na branky dlouho nečekali. Po necelých pěti minutách druhé periody uspěl ze standardní situace Adam Černý, který svoji ránu umístil do pravého horního rohu. Přesně o dvaatřicet sekund později na něj navázal i Daniel Hrůza, jenž svoji střelu poslal na stejné místo. Ten samý hráč potě těsně před polovinou hřiště zvýšil vedení Došwiháků už o čtyři branky. To setrvalo i po čtyřminutové přesilovce domácích Dačic, kterou Milevští dokázali obětavě ubránit.

I ve třetí části se pokračovalo v nastoleném trendu z prvních dvou třetin. Milevští utkání kontrolovali a měli ho pevně ve svých otěžích. Nezměnil na tom nic ani snižovací gól ve 45. minutě, reakce totiž byla velmi rychlá. Velkého zaváhání v rozehrávce soupeře využil David Staněk. Nejhezčí kombinaci si poté Milevští ponechali na 51. minutu. Václav Strouhal našel Jakuba Loskota, který další trefou pod horní tyč zvýšil milevský náskok. Mladší ze sourozenců Loskotových se do konce duelu prosadil ještě jednou, a to když v 57. minutě přidával sedmou branku hostů v zápase. Dačicím se sice na konci zápasu podařilo dvěma brankami rozhodnutý duel trochu korigovat, na více to už však nestačilo. Došwiháci si tak odvezli výhru 7:3 a zapsali čtvrtou výhru v sezoně!

TJ Centropen Dačice 3:7 FBC Došwich Milevsko (0:1, 0:3, 3:3)

Góly a asistence: 45. Jan Loskot vlastní, 57. Sláma, 59. Holeček – 15. Doubek, 25. Černý, 25. Hrůza, 30. Hrůza, 46. Staněk, 51. Jakub Loskot, 57. Jakub Loskot. Rozhodčí: Kohnheiser – Pařízek. Vyloučení:3:3. Využití:0:0. Diváků:26. Zásahy brankářů:Tomáš Ferdan 35 – Miloš Kahoun 14.
Sestavy: TJ Centropen Dačice: Ferdan – Procházka, Kubek, Přikryl, Sláma, Pecha, Novotný, Holeček, Kubek, Vrba, Bartoň, Konečný.
FBC Došwich Milevsko: Kahoun (Zeman) – Čáp, Keyzlar, Jan Loskot, Kotrba, Černý, Trojáček, Doubek, Jakub Loskot, Strouhal, Holub, Staněk, Hrůza.

Ohlasy:

Trenér Marek Jiřík: Utkání jsme celou dobu kontrolovali proti oslabenému soupeři. Jsem rád, že důležité tři body vezeme do Milevska. Děkuji pořadatelům, rozhodčím a soupeři za férové utkání. 

Dvoubrankový Daniel Hrůza: Zápas hodnotím velmi pozitivně. Měli jsme duel pod naší kontrolou. Díky dobrému startu druhé třetiny jsme se dostali do klíčového náskoku. Díky klukům za super výkon a vybojované tři body. Tuto sobotu nás čeká Písek, což bude velmi vyrovnaný soupeř, tak doufám, že dorazí co nejvíce lidí nás podpořit.

Došwiháci tak zapsali čtvrtou výhru z prvních pěti ligových duelů. Hned další kolo je však čeká další velká výzva. Do města vzduchotechniky totiž v sobotu zavítá okresní rival z Písku, který se netají postupovými ambicemi. Proto neváhejte a přijďte Došwiháky podpořit v honbě za dalším vítězstvím.
Utkání startuje netradičně ve 20:00!