Parádní start do 1. ligy! Junioři zapsali na úvod stoprocentní víkend

O druhém říjnovém víkendu se naplno rozjela hlavní část sezony junioři. Svěřenci trenéra Lukáše Dolejše mají za sebou kvalifikaci o CE ligu, po které byli zařazeni do západní skupiny 1. ligy. Tu odstartovali domácími souboji s Teplicemi a Ústím nad Labem.

Jako první se do cesty postavil Došwihákům nováček soutěže z Teplic. Duel nezačal pro domácí ideálně, soupeř šel do vedení. Ještě do pauzy se však Milevští stačili rozjet, třemi brankami, o které se postarali Jakub Trojáček, Adam Dvořák a Petr Heřmánek, otočili vývoj duelu. Na svoji aktivitu navázal milevský celek i na startu druhé části, kdy se Milevští dostali už do vedení 6:1.Ve druhé polovině druhé periody se ale hosté oklepali, třemi brankami se dokázali přiblížit na rozdíl dvou branek. To však nebylo ze druhé třetiny vše. Šestadvacet sekund před druhou sirénou přidali domácí svoji sedmou branku v zápase a opět odskočili. Svůj náskok si Došwiháci hlídali až do konce duelu, dokonce ho dokázali ještě navýšit. Třetí část byla gólově nejbohatší z celého duelu. Domácí dokázali do sítě soupeře nasázet šest branek, hostující tým uspěl třikrát. Skóre duelu se tak zastavilo na výsledku 13:7 a Došwiháci se mohli radovat z první výhry v 1. lize! Bodově se nejvíce činil Daniel Dolejš, který přispěl sedmi kanadskými body, pět bodů poté nasbíral Adam Dvořák.

FBC Došwich Milevsko 13:7 FD Teplice (3:1,4:3,6:3)

Góly a asistence: 9. Trojáček (Dolejš), 12. A. Dvořák, 16. Heřmánek (Dolejš), 27. Dolejš (Chalupa), 28. Heřmánek (Dolejš), 30. P. Dvořák (Kolín), 40. P. Dvořák (A. Dvořák), 45. D. Dolejš, 47. P. Dvořák, 48. Trojáček (D. Dolejš), 53. A. Dvořák (D. Dolejš), 55. Novotný (A. Dvořák), 58. Novotný (A. Dvořák) – 7. Mucha (Olexa), 31. Mucha (Bratschaedl), 32. Mucha (Olexa), 34. Mucha (Tychler), 50. Bratschaedl, 56. Mucha (Tychler), 58. Tychler (Rejcha). Rozhodčí: Hofhansl – Teska. Vyloučení:2:4. Využití:1:0. Diváků:41.

Sestava: FBC Došwich Milevsko: Hejný (Habart) – Kolín, Chalupa (C), A. Dvořák, Dolejš, Novotný, P. Dvořák, Heřmánek, Prokop, Schorník, Baťala, Trojáček, Duba, Silvestr, Kodad, Krejča.

Hodnocení od trenéra Lukáše Dolejše: Dneska zaslouženě vyhrál lepší tým, děkuji klukům za výkon, i když v obraně byly mezery, zápas jsme zvládli dovést do vítězného konce. Děkuji soupeři za zápas a přeji šťastnou cestu domů.

Druhé víkendové utkání bylo o poznání vyrovnanější. Do Milevska totiž zavítalo silné Ústí nad Labem. Hosté měli povedenější start do zápasu, když se dvěma brankami vstřelenými v prvních deseti minutách ujali vedení. Domácí tým sice dokázal rychle snížit díky brance Jakuba Trojáčka, do první sirény si však hosté vzali dvoubrankový náskok zpět. Ve druhé části ale přišel parádní obrat. Došwiháci čtyřmi nastřílenými brankami, o které se postarali postupně Daniel Dolejš, Patrik Novotný, Petr Heřmánek a Petr Dvořák, překlopili vedení na svoji stranu a do třetí třetiny si nesli dvoubrankový náskok. Ten dokonce navýšili ve 49. minutě zásluhou Filipa Prokopa. Hosté sice dokázali snížit, na to však Došwiháci opět dokázali reagovat díky Petru Dvořákovi. Severočeši se zmohli už pouze na další snížení, blíže než na rozdíl dvou branek se však nedostali. V milevské sportovní hale tak mohla vypuknout velká radost. Junioři dokázali zaskočit favorita a zapisují z prvního herního víkendu šest bodů!

FBC Došwich Milevsko 13:7 Florbal Ústí (1:3,4:0,2:2)

Branky a asistence: 13. Trojáček (Dolejš), 24. Dolejš (Prokop), 32. Novotný (A. Dvořák), 38. Heřmánek, 39. P. Dvořák (Novotný), 49. Prokop (Kodad), 51. P. Dvořák (A. Dvořák) – 9. Vlach (Jankovský), 11. Hruštinec (Kimmer), 20. Weber (Vlach), 50. Chroustovský (Weber), 52. Chroustovský (Vlach). Rozhodčí:Dušek – Lukáč. Vyloučení:2:2. Využití:1:0. Diváků:50.

Sestava: FBC Došwich Milevsko: Hejný – Kolín, Chalupa (C), A. Dvořák, Dolejš, Novotný, P. Dvořák, Heřmánek, Prokop, Schorník, Baťala, Trojáček, Duba, Silvestr, Kodad, Sedlák, Krejča.

Hodnocení od trenéra Lukáše Dolejše: Po ne příliš povedené první třetině jsme se dobře zorganizovali do druhé, začali jsme hrát to, co jsme si řekli a začali proměňovat šance, to rozhodlo dnešní zápas. Děkuji soupeři za velmi vyrovnaný boj a přeji jim šťastnou cestu domů.

Komentář útočníka Adama Dvořáka: Do sobotního utkání s nováčkem z Teplic jsme vstoupili ospale a brzy prohrávali. Přesto se nám podařilo skóre otočit a v dalším průběhu utkání vyjma krátkého výpadku ve druhé třetině jsme rozhodně tahali za delší konec a kontrolovali balonek. Svazovala nás ale produktivita a příliš neproměněných šancí. I tak jsme si ale dokráčeli pro 3 body, byť rozdíl ve skóre mohl být jistě větší. V neděli jsme poměřili síly s kvalitnějším soupeřem z Ústí a nevyvedla se nám první třetina. Nebyli jsme organizovaní v obraně. Tuto chybu jsme však dokázali po zbytek zápasu smazat a měli jsme větší chuť po vítězství, které jsme si, za mě zaslouženě, urvali pro sebe. Úvodní víkend ligy tedy hodnotím jak jinak než pozitivně.

Jak již bylo zmíněno, start do 1 ligy se Došwihákům vydařil na jedničku a vyhoupli se na přední příčky tabulky! Navázat na to budou chtít Milevští za čtrnáct dní, kdy je čeká českobudějovický dvojboj. 22. října vyzvou na soupeřovo hřišti Štíry, o den později poté Meťák.