Okresní derby je tu! Došwiháci přivítají Písek

Popáté v sezoně se představí o nadcházejícím víkendu na domácí palubovce mužské áčko. Došwiháky tentokráte v sobotu 15. 10. čeká nemalá výzva. Do Milevska totiž zavítá v rámci okresního derby ambiciózní Písek. Úvodní buly zápasu je naplánováno netradičně na 20:00.

O SOUPEŘI

Písečtí přivedli před touto sezonou do svého kádru velká jména. Tým od Otavy posílili z prvoligových Štírů Marek Slepička a Jan Králík, který má zkušenosti i z nejvyšší soutěže či zahraničních soutěží. Dále také David Chvosta ze Strakonic. I díky těmto příchodům nemůže mít Písek jiné ambice než postupové. Písečtí mají po pěti odehraných kolech na svém kontě dvanáct bodů, stejně jako Milevští. Po výhře s rezervou Slavie Plzeň totiž přišel výprask od plzeňských Goril. Na západu Čech inkasovali Písečtí patnáct branek a prohráli vysoko 6:15. Od té doby jsou vša svěřenci Michala Hanzlíka stoprocentní. Postupně uspěli s Panthers Praha B (17:6), Soběslaví (9:6) a naposledy s rezervou českobudějovických Štírů (6:1). Bodovým lídrem týmu je již jednou zmíněný Jan Králík, který posbíral už čtrnáct bodů. Dále už je produktivita velmi vyrovnaná, Michael Kolínský a Michal Cigánek mají po osmi bodech. Výhodou píseckého týmu je široký kádr, Písečtí disponují silnými třemi útočnými formace, které mohou kdykoliv udeřit.

NÁŠ TÝM

Došwiháci se dokázali v poslední dvou duelech vrátit na vítěznou vlnu, ve které budou chtít pokračovat. Milevští se popáté v sezoně představí před domácími diváky a budou chtít zapsat čtvrtou výhru z těchto zápasů. Během domácích klání panovala opravdu výborná kulisa, hráči věří, že se toto bude opakovat i v sobotu v těžkém duelu. Milevští trenéři by měli mít k dispozici kompletní kádr, který je odhodlán poprat se o důležité body. V sestavě Došwiháků se navíc objeví i jedno nové jméno! Všichni mají asi jistě v hlavách poslední vzájemná střetnutí. Na to úplně poslední došlo na začátku září v rámci 3. kolo Poháru Českého florbalu. Dramatická bitva dospěla až do nájezdů, ve kterých byli jednoznačně úspěšnější Milevští. V minulé sezoně byly vzájemné duely srovnané. Nejprve se radovali v úvodním kole Došwiháci z výhry 6:0, na konci soutěže naopak radost vypukla na straně soupeře. Kostky jsou vrženy, v sobotu večer se jde na to!

Svůj předzápasový pohled předložil brankář Miloš Kahoun: Čeká nás známý soupeř z nedalekého Písku. Naposledy jsme se utkali v poháru, kdy to bylo taktické a vyrovnané utkání, které rozhodly až nájezdy. Určitě budeme chtít na domácí půdě bodovat a držet se na špici tabulky. Doufáme že nás přijdete podpořit na derby spousta fanoušků.. Co jiného dělat v sobotu ve 20:00. Oss

A co od utkání očekává trenér Marek Jiřík? Pisek, který v létě zajímavě posílil, mi přijde, že stále hledá svoji optimální formu. Jelikož se potkáváme dosti často tak si myslím, že se týmy nemůžou navzájem jakkoliv překvapit. Od Písku budu očekávat, že bude chtít v zápase diktovat tempo a snažit se být co nejvíc na balónků, což je hra, kterou se v poslední době prezentuje. Pro nás se jedná o nesmírně důležitý zápas, ve kterém musíme udělat maximum pro to, aby v Milevsku zůstaly body.

Jak již bylo zmíněno, v sobotu nabídne milevská sportovní hala bitvu dvou celků z předu tabulky, což slibuje zajímavou podívanou. Věříme, že si najdete čas a přijdete podpořit Došwiháky v okresním derby! Začínáme ve 20:00!