Dramatické derby s Pískem rozhodli muži ve třetí třetině

Velký šlágr nabídl sobotní program divizní skupiny B. Do Milevska totiž zavítal okresní rival z Písku, který i díky výrazným předsezonním posilám patří k favoritům soutěže. Utkání dvou týmu z předních příček tabulky slibovalo zajímavou podívanou.

Utkání odstartovalo rychlou hrou hned od začátku. Aktivnějším celkem byli domácí, kteří se více tlačili dopředu. V prvních deseti minutách zápasu nabídli hosté milevskému celku dvě přesilové hry. První se sice neujala, ta druhá už ano. Adam Černý našel křižnou přihrávkou volného Václava Strouhala, který otevřel skóre zápasu. Ve své aktivitě pokračovali Došwiháci i nadále a po dalších dvaceti sekundách vedli už o dvě branky. V závaru před brakou se nejlépe zorientoval Matěj Doubek. I přes slušné tempo se už ani jednomu celku skórovat do první pauzy nepodařilo.

Na konci první třetiny byl vyloučen domácí Jan Loskot a hosté si přenesli svoji početní výhodu do druhé periody. Přesilovku se jim podařilo využít, když Cigánek zachytil nepovedené vyhození a předložil míček volnému Janu Králíkovi, který se nemýlil. Stejně rychle jako se dostali do dvoubrankového vedení, tak bylo srovnáno. David Chvosta ranou pod horní tyč srovnal. Hra se milevskému celku rozpadla a po dalším vyloučení hosté šli poprvé do vedení, když po rychlé kombinaci uspěl Michael Kolínský. Během zmiňovaného oslabení si přivodil zranění Jakub Loskot, který už v zápase nemohl pokračovat, to se sebevědomím milevských zamávalo. Rychle se však podařilo milevský tým nakopnout a přišlo vyrovnání. Po vytočení zpoza branky se dokázal poprvé prosadit navrátilec Martin Dolejš, který se po dlouhém zranění vrátil na palubovky opět v dresu mateřského celku. Přelévaná ve druhé části však nekončila. Svoji druhou branku vstřelil po přiťuknutí Staňka Jan Králík a Písečtí opět vedli. Vedení jim však vydrželo šestatřicet sekund. Adam Černý se rozběhl po lajně, našel Matěje Doubka, který druhou brankou v zápase opět srovnal. Vyrovnaný stav tentokráte trval pouhých sedm sekund. Po vyhraném buly zůstal trestuhodně volný Michal Cigánek a hosté opět vedli. Ve 38. minutě se tvrdým zákrokem provinil Jan Loskot a hosté měli k dispozici čtyřminutovou přesilovou hru. Kritické momenty Došwiháci dokázali přečkat, díky velké obětavosti nedokázal soupeř navýšit svůj náskok.

Po přečkaném oslabení naopak udeřili Došwiháci. Spolupráce Adama Černého a Matěje Doubka opět zafungovala. První jmenovaný adresoval milevskému kanonýrovi další pas, po kterém se Doubek nemýlil, zkompletoval hattrick a srovnal. Po vyrovnání se hra přelévala z jedné strany na druhou. Oba týmy mohly překlopit vedení na svoji stranu. Po vyloučení Cigánka měli domácí výhodu přesilové hry, tu se však využít nepodařilo. Co se však nepodařilo v přesilové hře, to vyšlo v plném počtu hráčů. Adam Dvořák dokázal vybojovat uprostřed hřiště balonek, při přečíslení našel Adama Černého, který ještě zpět hledal svého spoluhráče. Nešťastně si však srazil míček do vlastní sítě Walter a Došwiháci se radovali z otočky. Hosté postupně zvyšovali svůj nápor, odvolalil i brankáře, skórovat se jim však nepodařilo. Naopak David Staněk dobře odhadl situaci, obral soupeře o míček a předložil ho před prázdnou branku Václavu Strouhalovi, který zvýšil vedení. I poté se hosté ještě snažili s výsledkem něco udělat, vše již ale bylo marné. Po závěrečném hvizdu vypukla v milevské sportovní hale velká radost. Milevští dramatické derby dokázali zvládnout a zapsali do tabulky velmi důležité tři body! Utkání navštívilo 154 diváků. Oba fanouškovské tábory mohutně povzbuzovaly své týmy, v zápase panovala parádní atmosféra!

FBC DOŠWICH MILEVSKO 7:5 FbC Písek (2:0, 2:5, 3:0) 

Góly a asistence: 9. Strouhal (Černý), 10. Doubek (Jakub Loskot), 31. Dolejš (Strouhal), 33. Doubek (Černý), 44. Doubek (Černý), 52. Walter vlastní, 58. Strouhal (Staněk) – 21. Králík (Cigánek), 22. Chvosta (Trkovský), 26. Kolínský (Králík), 32. Králík (Staněk), 33. Cigánek (Měřička). Rozhodčí: Kohnheiser – Vraspír. Diváků: 154. Zásahy brankářů: Kahoun 26 – Dvořák 29.
Sestavy:
FBC Došwich Milevsko: Kahoun (Zeman) – Čáp, Keyzlar, Jan Loskot, Kotrba, Chalupa, Černý (C), J.Trojáček, Doubek, Jakub Loskot, Strouhal, Holub, Staněk, Hrůza, Dvořák.
FbC Písek: Dvořák (Tvrdík) – Mikeš (C), Kučera, Walter, Trkovský, Staněk, Slunečko, Šanda, Králík, Měřička, Kolínský, Cigánek, Slepička, Štěpán, Prokopec, Prčík.

OHLASY:

Trenér Marek Jiřík: Krásné derby, které dopadlo dobře pro nás. Klasický náš zápas, tedy přitáhnout, pustit a utáhnout. Je škoda, že když se nám povede první třetina, že v tom nedovedeme dál pokračovat. Děkuji soupeři za skvělé utkání a přeji mu štastnou cestu domů. Na závěr musím poděkovat jak naším tak i soupeřovo fanouškům za skvělou atmosféru. Tohle bylo prostě super a přesně takové zápasy tenhle kraj někam posunou! 

Kapitán Adam Černý: Vyrovnané utkání v parádní kulise. Do zápasu jsme výborně vstoupil a v první třetině jsme byli lepším týmem. Druhá třetina nám už tolik nevyšla. Zranil se nám Kuba Loskot, což s námi otřáslo. Rychle se soupeři podařilo srovnat a následně otočit. Byla škoda, že jsme nedokázali udržet vždycky déle vyrovnaný stav a rychle inkasovali. Třetí část byla na morál. Ukázali jsme velké srdce a zaslouženě jsme duel obrátili a zvítězili. Jsou to pro nás důležité tři body, které nás povzbudí. Byl to skvělý večer, bylo parádní zahrát si před takovou atmosférou. Moc děkujeme fanouškům, snad se v podobném počtu sejdeme i příště.

Útočník Václav Strouhal: O sobotním zápase jsme věděli, že bude náročný. Písek má silný tým a po prohře v poháru nám měl zase co vracet. První třetinu jsme odehráli výborně, vyhráli ji o dvě branky, ačkoliv jsme mohli vsítit i více branek. Co se nám však nepodařilo, tak to byla druhá třetina. Měli v ní dohromady řadu vyloučení a celkově jsme byli v této pasáži hry horší. Zároveň se zranil Kuba Loskot, takže jsme museli brzy stáhnout hru na dvě lajny. Třetí třetinu jsme naštěstí urvali srdcem. Zapas jsme dvěma góly otočili a Písek šel do rizika, hráli power play a pak už to byl vabank. My se naštěstí mohli radovat ze zatlučení posledního hřebíčku do rakve v podobě gólu do prázdné branky. Celý zápas provázela skvělá atmosféra, byl téměř full house a fantastičtí fanoušci nás dohnali k důležitým třem bodům do tabulky.

Milevští tak zvládli velmi těžké a dramatické derby, které provázela parádní kulisa. Milevská hala se v sobotu opravdu bavila florbalem, a tak to má být! Díky důležitému zisku tří bodů se Došwiháci vyhoupli na druhou příčku tabulky. Další ligové kolo čeká mužské áčko v neděli, kdy zamíří na půdu Rokycan!