Starší žáci se po úspěšném víkendu vrací zpět mezi elitu

V sobotu 15. 10. vyrazily ke svému již třetímu turnaji v sezoně oba týmy starších žáků. Modrý tým čekal turnaj v nedalekém Táboře, bílí odcestovali do Českých Budějovic, kde byl v plánu odpolední turnaj.

MODRÝ TÝM

Modrý tým pod vedením Adama Černého čekal druhý výkonnostní koš, kam Došwiháci zamířili po přesunech zaviněných pořádáním jednotlivých košů. Milevští tak měli jednoznačný cíl, vrátit se zpět mezi elitu. Jako první vyzvali Netolice. První třetina skončila nerozhodně. Došwiháci sice drželi více míček na svých holích, soupeř však dobře bránil a spoléhal se na rychlé protiútoky, které znamenaly nebezpečí. Ve druhém poločase už ale milevský celek prokázal svoji kvalitu, po pěkných akcích překlopil vedení na svoji stranu. Soupeř dokázal dvakrát ještě reagovat, na vyrovnání však nedosáhl. Druhé utkání svedlo do cesty milevskému týmu domácí Tábor. Utkání mělo od startu jednoznačného dominanta, kterým byli Milevští. Došwiháci na svého soupeře vlétli a nasázeli za úvodní poločas do sítě soupeře sedm branek. Ve druhém poločase už to tak z hlediska střelby úspěšné nebylo, i tak si odnesli ze zápasu vysokou výhru. V posledním zápase na turnaji se postavili milevskému týmu do cesty českobudějovičtí Štíři. Milevští nezačali dobře a soupeř trestal. Postupem času se však hra svěřenců Adama Černého zlepšovala, z čehož pramenily branky. Dvoubrankový náskok z první poloviny navázal milevský tým i ve druhém poločase, kde skóre postupně navyšoval až k výsledku 8:2. Došwiháci tak zapsali na turnaji tři výhry, po kterých se vrací zpět do elitního výkonnostního koše!

Sestava: Novák – Dušek, Rataj, Hrych, Jírovcová, Řehoř, Černá, Koudelka, Fořt, Fara, Vaniš, Macko, Prokopová.

Komentář k turnaji od trenéra Adama Černého: Jsem rád, že jsme splnili očekávání a vracíme se zpět mezi elitu. Vše však nebylo úplně růžové. Úvody prvního a třetího duelu jsme opět zaspali, na čemž budeme muset pracovat. To jsou momenty, které nás pak mohou stát zápasy s těmi nejlepšími týmy v kraji. Jsem spokojen s přístupem hráčů, s jejich aktivitou v zápasech. Důležité bylo, že jsme si mohli vyzkoušet nějaké herní principy, které by mohly platit i ve vyšším koši. Hráči zároveň nabrali sebevědomí, zapsali několik povedených akcí. Jsem také rád, že se mohli mezi modrými předvést hráči z bílých, pro které to byla super zkušenost a kdykoliv je můžeme využít. Fajn turnaj a těším se na další společné.

Bílý tým tentokrát čekala cesta do Českých Budějovic, kde byl v plánu čtvrtý výkonnostní koš. Turnaj započal netradičně v odpoledních hodinách a Došwiháky čekaly tří náročné zápasy. V úvodním duelu narazili Milevští na Soběslav. Utkání bylo po celou dobu vyrovnané. Soupeř však na konci duelu dokázal využít svého širšího kádru a třemi brankami překlopit zápas na svoji stranu. Utkání s Kaplicí bylo o něčem jiném. Došwiháci byli po celé utkání jednoznačnými vládci na hřišti. Díky své aktivitě si připisovali jednu branku za druhou a florbalem se bavili, výsledkem toho bylo vysoké vítězství. Třetí a zároveň poslední na turnaji se hrálo až od šesti hodin večer. Hala už nebyla v ideálním stavu a hrozila zranění hráčů a hráček. Po šesti minutách zápasu se tak lodivod Jaromír Hrůza rozhodl utkání předčasně ukončit. Došwiháci tak i přes nízký počet hráčů ukázali opět svoji bojovnost a florbalem se opět bavili.

Sestava: Balážová – Vácha, Štolz, Synková, Fridrich, Kripner, Doudová, Šoul.

Hodnocení od trenéra Jaromíra Hrůzy: Jeli jsme především sbírat zkušenosti, protože v týmu hrálo několik mladších žáků a ještě pár hodin před odjezdem se nám bohužel tým díky omluvenkám výrazně zúžil. Přesto jsme dokázali hrát velmi vyrovnané zápasy v dobrém tempu. Cílem bylo, aby každý hráč hrál, a tím se herně posouval, proto vždy tento koš bereme tímto rozvojovým způsobem a na výsledky se tolik neohlížíme, přestože nám udávají určité měřítko. Chtěl bych pochválit celý tým za nasazení a že jsme turnaj odehráli bez zranění díky velmi špatnému stavu povrchu zvláště v posledním zápase, kde jsem po šesti minutách hry rozhodl zápas ukončit pro zdraví hráčů.