Mužské áčko čeká náročný týden, jako první zajíždí do Rokycan

Velký týden je před mužským áčkem. Došwiháky během osmi dnů čekají hned tři duely. Jako první zamíří Milevští v neděli do Rokycan, kde je čeká v rámci 7. kola divize tamní celek. Úvodní buly je naplánováno na 17 hodin.

O SOUPEŘI

Velké trápení zatím zažívají Rokycany. Západočeši během šesti úvodních kol nedokázali ani jednou bodovat. Postupně padli s pražskými Wizards, rezervou Slavie Plzeň, Gorilami Plzeň, Panthers Praha B, Soběslaví a naposledy s rezervou českobudějovických Štírů. V předešlé sezoně se přitom rokycanský celek pohyboval uprostřed tabulky a dokázal potrápit nejednoho favorita. Pouze duely s Wizards a Gorilami dopadly vysokými porážky, v ostatních zápasech dokázaly Rokycany zahrát vyrovnanou partii, našly se však vždy pasáže, které utkání překlopily na stranu soupeřů. Produktivita rokycanského celku je velmi vyrovnaná. Na vedoucí pozici je aktuálně Jakub Boháč s devíti body, po sedmi bodech má poté Martin Fiala a Lukáš Bendek. V předešlém ročníku se ve vzájemných duelech radovali dvakrát Došwiháci, v ani jednom případě se však nejednalo o jednoduchou práci. Utkání nabídla velmi tvrdou hru, což se dá očekávat i v nedělním duelu.

NÁŠ TÝM

Došwiháci půjdou do utkání výborně naladěni. Minulý týden totiž zvládli derby s Pískem, na které budou chtít navázat dalším ziskem bodů. Před milevským celkem stojí v následujících osmi dnech velké výzvy. Po duelu v Rokycanech totiž v úterý zavítá do Milevska superligový Liberec a v sobotu poté pražští Wizards. Došwiháci by tak tento těžký souboj rádi odstartovali ziskem plného počtu bodů. Do Rokycan odjede tařka plná sestava, po delší odmlce se vrací do hry obránce Patrik Plocha. Chybět bude naopak Jakub Loskot, a také junioři, které čeká utkání v Českých Budějovicích.

Co od utkání očekává brankář Luboš Zeman? Čeká nás zápas, ve kterém bude rozhodovat nasazení od začátku zápasu. Soupeř si během první třetiny dokáže vytvořit náskok nebo držet tempo se soupeři z předních příček tabulky. Bude na nás, abychom nezaspali start a zápas dotáhli k vítěznému konci.

A co trenér Marek Jiřík? Rokycany jsou pro mě největší záhadou téhle sezóny. Jsou jediným týmem, který nezískal ani bod. Přitom loni to byl velmi nevyzpytatelný a zajímavý soupeř. Pro nás bude nejdůležitější být v zápase kreativní, sebevědomí a udržet naší hlavu na uzdě. Čeká nás náročný týden, takže doufám, že do něj vstoupíme správnou nohou.

Došwiháci budou v zápase favoritem, což však bývá často zrádné, a tak je rozhodně nečeká nic lehkého. Pokud máte čas vyražte kluky podpořit osobně nebo fanděte pomocí online přenosu!