Dvouciferný počet nastřílených branek, muži A rozstříleli Rokycany

V neděli 23. října odstartovali muži A svůj náročný osmidenní zápasový blok. Jako první se do cesty postavily milevskému celku Rokycany, které před zápasem čekaly na první ligové body. Na západě Čech tak proti namotivovanému celku nečekala Došwiháky jednoduchá mise.

Úvod duelu nezachytil Došwiháky v dobrém rozpoložení, namotivovaný soupeř si dokázal vypracovat zajímavé šance, které ale zůstaly nevyužity. Postupně se tempo milevského celku zvyšovalo a přišla zasloužená odměna. David Staněk se nejlépe zorientoval před brankou a otevřel skóre. Na svého týmového kolegu navázal o osmačtyřicet sekund později i Martin Dolejš. Drtivou dvouminutovku milevských poté podtrhl třetí brankou Matěj Doubek. To však nebylo vše, když necelé tři minuty před koncem rozvlnil síťku za zády domácího brankáře počtvrté Daniel Hrůza. Domácí však ještě do pauzy byli odměněni první svojí brankou, když v přesilovce dokázal míček dostat do sítě David Kozelka, dvě sekundy před úvodní sirénou!

Na vstřelený gól z konce úvodní třetiny navázali Rokycanští hned na startu druhé třetiny další brankou. Tříbrankové manko si však Došwiháci vzali zpět ve 25. minutě, kdy Jan Keyzlar nabral rychlost a propálil brankáře domácích. Západočeši však nic nezabalili, těsně po polovině základní hrací doby se vytočil Kozelka z rohu a přesnou ranou opět snížil. Po inkasované brance však dokázali Milevští vždy zareagovat. Do konce třetiny uspěl nejprve Matěj Doubek, který využil dobře zahranou standardní situaci, a následně i Petr Dolejš. Svěřenci trenérského dua Jiřík – Dolejš si tak odnášeli do třetí třetiny čtyřbrankový náskok.

Ve třetí části se však rozpoutala kanonáda milevského celku. Vše odstartoval Matěj Doubek, na kterého během necelých dalších třech minut navázali po pohledných akcích Jan Loskot a Petr Dolejš. Domácí sice ještě korigovali výsledek snižující trefou Kozelky, který zkompletoval hattrick, to však bylo ze strany západočeského celku vše. Naopak Došwiháci nasázeli do sítě domácích dalších pět branek. Po Václavu Strouhalovi se ještě trefil kapitán Adam Černý, svůj střelecký účet v divizi si otevřel David Prokop a vše završil Martin Dolejš. Došwiháci si tak odvezli z Rokycan vysokou výhru a výborně se naladili na další dva těžké zápasy s Libercem a pražskými Wizards.

FBC ROKYCANY 4:15 FBC DOŠWICH MILEVSKO (1:4, 2:3, 1:8) 

Góly a asistence: 20. Kozelka, 22. Mašek, 31. Kozelka, 52. Kozelka – 10. Staněk (Holub), 11. M. Dolejš (P. Dolejš), 12. Doubek (Černý), 18. Hrůza (M. Dolejš), 25. Keyzlar (Plocha), 34. Doubek (Keyzlar), 40. P. Dolejš (M. Dolejš), 41. Doubek (Černý), 43. Jan Loskot (Doubek), 44. P. Dolejš (M. Dolejš), 54. Strouhal (Doubek), 56. Černý (Jan Loskot), 57. Boháč vlastní, 57. Prokop (Holub), 60. M. Dolejš (Holub). Rozhodčí: Hofhansl – Tomášek. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. Diváků: 29. Zásahy brankářů: Štochl 14, Nesét 10 – Zeman 16
Sestavy: 
FBC ROKYCANY: Štochl (44. Nesét) – Bendek, Boháč, Hajšman, Kozelka, Levý, Polcar, Štván (C), Nový, Mašek, Košař, Fiala, Pekárek.
FBC DOŠWICH MILEVSKO: Zeman (Kahoun) – Keyzlar, Jan Loskot, Kotrba, Plocha, Černý (C), Doubek, Strouhal, Holub, Staněk, Hrůza, M. Dolejš, P. Dolejš, Prokop. 

OHLASY:

Vítězslav Holub: Do zápasu jsme nastupovali jako favorit, ale první dvě třetiny jsme bojovali se zakončením a přizpůsobili jsme se tempu soupeře. Do třetí třetiny jsme chtěli nastoupit jako tým o třídu lepší, to se i povedlo. Počet gólů ve třetí třetině hovoří za vše. Jsme rád za zisk dalších tří bodů.

Trenér Marek Jiřík: Další výhra do letošní sbírky. Celý zápas jsme hledali tempo a chuť odvést v zápase maximální výkon. Děkuji soupeři za sympatický výkon a přeji mu, ať se mu konečně začne dařit. Zdravím všechny fanoušky do Milevska.