Velkolepý zápas je tu! Do Milevska zavítá superligový Liberec!

Historická událost pro klub je tu! Mužské áčko dokázalo v probíhajícím ročníku Poháru Českého florbalu projít již čtyři kola, čímž si Došwiháci dokázali vybojovat velkou výzvu. Do Milevska totiž zavítá superligový Liberec. Pohárový duel odstartuje v 18:30 a bude ho provázet řada doprovodných činností.

O SOUPEŘI

Liberecký celek je dlouholetým účastníkem nejvyšší soutěže. V posledních letech se Liberečtí pohybují uprostřed tabulky. V minulém ročníku si zahráli play-off, v předkole nejprve vyřadili Ostravu, následně však padli s pozdějším mistrem z Mladé Boleslavi. Liberecký klub sází ve velkém na své odchovance, což mají oba úterní soupeři společné.

Kádr Liberce disponuje řadou nadějných mladíků i zkušených hráčů. Mezi ty zkušenější patří kapitán Jan Baudisch, Prokop Ferdan či Radek Valeš, známé a ostřílené tváře nejvyšší soutěže. Ten nejzkušenější však stojí na lavičce. Hlavním lodivodem Severočechů je totiž, ve florbalovém rybníčku velmi známý, Zdeněk Skružný, který má ve svém repertoáru stříbro ze slavného světového šampionátu 2004, či bronz z roku 2014. Hned sedm mistrovských titulů poté získal jako trenér střešovického Tatranu.

Pro mnohé jsou známější jména ve vycházející generaci libereckého celku. Jedním z nich je Šimon Stránský. Devatenáctiletý útočník patřil mezi hlavní opory české juniorské reprezentace na domácím světovém šampionátu v Brně 2021 a postupně se prodírá i do seniorské reprezentace. V probíhající sezoně nejvyšší soutěže nasbíral během sedmi duelů již jedenadvacet kanadských bodů. Dalším mladíkem, který o sobě dává výrazně vědět, je Filip Smutný. Ten je ještě o rok mladší než jeho spoluhráč, avšak hned ve své první sezoně mezi dospělými nasázel čtyřiatřicet branek a stal se nejlepším střelcem nejvyšší soutěže! Mezi další hvězdy týmu poté patří Vojtěch Wiener či současný juniorský reprezentant Jakub Faksa.

Pohárovou cestu odstartovali Liberečtí ve vrcholové části, kde si postupně poradili s Náchodem, Kladnem a na závěr se střešovickým Tatranem a opanovali tak svoji skupinu! Do Milevska by měli Severočeši odcestovat v plné zbroji, a tak se dá očekávat velká herní kvalita. V probíhajícím ročníku nejvyšší soutěže se však libereckému celku nedaří zatím podle představ. Po sedmi kolech mají Liberečtí osm bodů na svém kontě a okupují desátou příčku tabulky. Do utkání však půjdou dobře naladěni, jelikož v posledním ligovém duelu zvládli otočit těžký duel s Otrokovicemi a zapsat dva body po výhře v prodloužení.

NÁŠ TÝM

Pro florbalový klub v Milevsku jde o velkou událost. Došwich je totiž teprve čtvrtým klubem v Jihočeském kraji, kterému se podaří poměřit síly se superligovým celkem. Současní hráči již tak budou zaznamenáni v klubové historii, avšak rozhodně neskládají zbraně, půjdou si utkání užít a hlavně se porvat o co nejlepší výsledek. Do utkání půjdou Milevští v téměř plné sestavě. Chybět budou pouze pendleři z vyšší soutěže. Do utkání půjdou Došwiháci pozitivně naladěni. Po zvládnutém derby s Pískem totiž rozstříleli v neděli Rokycany na jejich hřišti 15:4. Vše je připraveno, velká událost je tu, jde se na to!

Co před zápasem říká trenér Marek Jiřík? Tým z nejvyšší soutěže zavítá do Jihočeského kraje jen jednou za čas. Jedná se tedy, obzvláště pro náš klub, o mimořádnou událost. Je velmi důležité, abychom k tomu také tak přistoupili. Pevně věřím, že nás diváci dorazí podpořit. Pro nás bude nejdůležitější zvládnout tlak zápasu v hlavě a udržet s Libercem krok co nejdéle. Je to pro kluky skvělá odměna za cestu v poháru, kterou zatím absolvovali.

Svůj předzápasový pohled nabídl i kapitán Adam Černý: Je to velká událost pro celý klub. Jsem rád, že právě tahle parta, která teď v mužích je, tak se o to postarala. Je to pro nás odměna za cestu v poháru. Rozhodně však nejdeme do zápasu s poraženeckou náladou. Víme o velkých kvalitách soupeře, ale jdeme si to užít a hlavně porvat se naplno o co nejlepší výsledek. Věřím, že nám k němu pomůžou i skvělí diváci. Těšíme se na to!

Utkání bude doprovázet nabitý program hned od úvodu. Přestávkové pauzy budou vyplněny soutěžemi a zápasy nejmenších klubových nadějích. Pro diváky jsou u vstupu připraveny tleskátka či zápasový bulletin. Doporučujeme dorazit na utkání včas, rozhodně bude na co koukat! Doražte se podívat na florbal nejvyšší úrovně a vytvořit pekelnou atmosféru, na kterou budou všichni účastníci historického zápasu vzpomínat! Těšíme se na vás!