Historický zápas pro Liberec, Došwiháci však zanechali sympatický dojem

V úterý 25. října proběhl v milevské sportovní hale velký svátek. Do Milevska totiž zavítal superligový Liberec, se kterým se milevské áčko utkalo v rámci 5. kola Poháru Českého florbalu.

Pro celý milevský klub šlo o velkou událost, poprvé v historii se totiž florbalisté z Milevska utkali s týmem tak velkého formátu, jakým Liberec rozhodně je. Duel doprovázela řada doprovodných akcí. Při nástupu na hřišti doprovázeli hráče nejmenší milevské naděje. O úvodní buly se poté postaral starosta Ivan Radosta. Po všech doprovodných činnostech se šlo na věc. Hned od úvodu ukazovali Liberečtí svoji kvalitu. Poprvé se dokázali prosadit po necelých třech minutách díky Lukáši Macháčovi. Po zaváhání v milevské obraně se prosadili hosté podruhé v 10. minutě, kdy uspěl v samostatném úniku člen širšího kádru české reprezentace Šimon Stránský. O osmnáct sekund později navázal na svého kolegu přesnou ranou mezi nohy domácího brankáře i Radek Valeš, to však bylo z úvodní části vše.

V první polovině druhé třetiny však rozpoutali Severočeši před milevskou brankou peklo. Srdnatě bojující Došwiháci nápor svého soupeře neustáli a během čtrnácti minut pětkrát inkasovali. Milevští však nic nezabalili, při mohutné podpoře domácích diváků se nakonec branky dočkali. Po rychlé standardní situaci uspěl Jan Keyzlar. Hosté sice dokázali navýšit opět své vedení, poslední slovo ve druhé periodě však měli Došwiháci. Po rychle sehrané akci první útočné formace se radoval Matěj Doubek.

Na nebojácný konec druhé třetiny navázali Milevští i na startu té třetí, kdy se prosadil Martin Dolejš. Liberečtí však nadále pokračovali ve své aktivitě, po rychlých kombinacích se postupně prosadili Trčka a hattrick dvěma brankami zkompletoval Stránský. To však bylo ze strany velkého favorita vše. Závěrečné minuty zápasu totiž patřili Došwihu. Naplněná milevská sportovní hala se zaradovala v zápase ještě třikrát. Nejprve si svůj gólový účet v milevském dresu otevřel Vítězslav Holub, na kterého ještě navázali Adam Dvořák a Martin Dolejš.

Stav utkání se tak zastavil na sympatickém výsledku 6:12 ve prospěch Liberce, který prokázal svoji kvalitu a mohl se radovat z postupu do dalšího kola. Došwiháci se však rozhodně nemají za co stydět. Favorita se nezalekli a potěšili své fanoušky vstřelenými brankami. Celkově padlo v duelu osmnáct branek a diváci v hale se tak nenudili, tohle byl nezapomenutelný večer pro milevský florbal!

FBC DOŠWICH MILEVSKO 6:12 FBC Liberec (0:3, 2:6, 4:3) 

Góly a asistence: 35. Keyzlar, 39. Doubek (Jakub Loskot), 42. M. Dolejš (P. Dolejš), 56. Holub (Plocha), 58. Dvořák (Kotrba), 60. M. Dolejš – 3. Macháč (Václavík), 10. Stránský, 11. Valeš (Janeček), 25. Valeš (Wiener), 27. Ferdan, 31. Světlík (Trčka), 33. Ferdan (Stránský), 34. Smutný (Valeš), 38. Ferdan (Faksa), 49. Trčka (Václavík), 52. Stránský (Smutný), 55. Stránský (Ferdan). Rozhodčí: Dušek – Kohnheiser. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. Diváků: 231.
Sestavy: 
FBC DOŠWICH MILEVSKO: Kahoun (Zeman) – Staněk, Hrůza, M. Dolejš, P. Dolejš, Černý (C), Loskot Jan, Loskot Jakub, Doubek, Stráňka, Kotrba, Plocha, Holub, Keyzlar.
FBC Liberec: Chlad (Futschik) – Kárník, Ferdan, Šoltys (C), Stránský, Smutný, Valeš, Janeček, Václavík, Trčka, Faksa, Wiener, Macháč, Pařízek, Dolejš, Světlík.

OHLASY:

Trenér Marek Jiřík: Tak to byla jízda!!! Děkuji jak Liberci, který předvedl skvělý výkon, tak i našim fanouškům, kteří nás podporovali celý zápas. Jsem moc rád za tuhle zkušenost. Kluci si konečně mohli zkusit, jak se to hraje na té nejvyšší úrovni. My na tohle musíme navázat a makat dál. V poháru končíme, ale tím naše cesta jenom začína. DOŠWICH MILEVSKO ♡

Kapitán Adam Černý: Byla to pro nás všechny velká zkušenost a zážitek. Liberec ukázal svoji velkou kvalitu, na kterou jsme nestačili. My jsme však rozhodně nic nezabalili a myslím si, že jsme nakonec ukázali veřejnosti zase svojí sílu. Zahrát si před tolika diváky? To byla fantazie a zážitek, který v nás zůstane opravdu dlouho. Doufám, že se podaří podobnou návštěvu zase někdy zopakovat, protože před tolika fanoušky by člověk mohl hrát pořád. Díky všem za to! Nás teď čeká liga, kde si chceme splnit své cíle.