Další těžká zkouška pro mužské áčko, přijedou pražští Wizards

Není času nazbyt. Již v sobotu 29. 10. stojí před mužským áčkem další těžká zkouška. V rámci 8. divizního kola totiž přijede do Milevska pražský tým Wizards DDM SO Praha 10, který prozatím okupuje třetí příčku tabulky, o bod za milevským celkem. Úvodní buly zápas je v plánu v 18 hodin!

O SOUPEŘI

Pražané vstoupili do nového ročníku velmi dobře. Během probíhajících kol zatím ztratili pouze čtyči body. Jeden nechali ve Strakonicích, kde zvítězili po prodloužení, další tři body v souboji s plzeňskými Gorilami, který těsně nezvládli a padli 10:9. Wizards se sžívají i s novou soutěží, ještě v předešlé sezoně totiž působili o soutěž výše, v Národní lize, kde patřili ke stabilním účastníkům. Po základní části obsadili jedenáctou příčku, nevyšlo jim pak play-down, a tak se museli poroučet do nižší soutěže. Velkou zbraní pražského celku je ofenziva. Pouze ve zmíněném duelu s Gorilami nastříleli Pražané do sítě soupeřů jednociferné číslo, v dalších případech z toho bylo minimálně deset branek. Nastříleli již pětaosmdesát branek, což je o osmnáct více než v této statistice druhý milevský Došwich. Produktivita Wizards má již několik let dva jasné vládce. Produktivitě svého týmu i celé soutěže vévodí Martin Lazárek. Dvaatřicetiletý útočník stihl zapsat již dvaatřicet kanadských bodů, když nastřílel čtyřiadvacet branek a přidal osm asistencí. O šest bodů méně má poté na svém kontě o tři roky mladší Karel Smutný, který nasázel devět branek a sedmnáctkrát asistoval. Tyto čísla budí respekt a jednoznačně čeká Došwiháky jedna z nejtěžších prověrek v sezoně!

NÁŠ TÝM

Došwiháci půjdou do utkání dobře naladěni. Po vysoké výhře s Rokycany si Milevští užili i pohárový duel se superligovým Libercem, kterého se rozhodně nezalekli a ostudu rozhodně neudělali. Nyní je však čas se opět přeorientovat na divizní palubovky, kde čeká milevský tým důležitý zápas. Do utkání půjdou Milevští s drobnými změnami, chybět budou junioři, které čeká duel v Českých Budějovicích, nad dalšími absencemi visí otázník.

Co od zápasu očekává Martin Dolejš? Čeká nás jeden z nejtěžších zápasů sezóny, ale věřím, že navážeme na povedený pohárový zápas a společně dotáhneme zápas ke zdárnému konci. Bude to o maličkostech a vyhraje lépe připravený tým.

Svůj předzápasový pohled nabídl i trenér Marek Jiřík: Kluci z Wizards ukazují od začátku sezóny, že se chtějí vrátít zpět do Národní ligy. Jejich zápasy musí diváky prostě bavit. Tým, který dá v zápase minimálně deset gólů a k tomu jich osm dostane. Jejich zápasy jsou prostě atraktivní. Můžou se spolehnout na nebezpečné duo Smutný a Lazárek, kteří už jsou skoro jak dvojčata. Tyhle dva borci spolu hrají už snad deset let, což se projevuje. Pro nás bude nejdůležitější, co nejvíce zastavit jejich skvělý útok a být efektivní v obraně. Myslím si, že tenhle zápas bude opravdu hodně atraktivní, to je ta největší pozvánka pro diváky.

Sobotní podvečer v milevské sportovní hale se opět stane dějištěm velké florbalové bitvy. Přijďte podpořit Došwiháky v honbě za důležitými body. Vaši podporu budou rozhodně potřebovat! Těšíme se na vás!