Došwiháci po výhře nad Wizards míří do čela Divize!

Náročný program mají za sebou v posledním týdnu muži A. Došwiháky po výhře v Rokycanech a pohárovém duelu s Libercem čekal další domácí duel. Tentokráte do Milevska zavítali pražští Wizards, kteří ještě v poslední sezoně účinkovali o soutěž výše. Milevský tým tak čekala další těžká výzva.

Utkání začalo z obou stran opatrně, ani jeden z celků nechtěl udělat větší chybu. Po necelých třech minutách však šli do vedení hosté. Nejproduktivnější hráč celé soutěže Martin Lazárek dostal dostatek prostoru před brankou, kterého využil k přesné střele, na kterou Kahoun nemohl reagovat. Odpovědět Došwiháků však netrvala dlouho. Po osmačtyřiceti sekundách srovnal skóre Jan Keyzlar, který se šikovnou kličkou zbavil obránce a přesně zamířil. To však nebylo od milevkého ofenzivní obránce vše. Podobnou akci si zopakoval ve 14. minutě a překlopil vedení na stranu domácích. Do první přestávky se už skóre neměnilo, několikrát podržel milevské brankář Kahoun.

Druhá část zápasu začala pro milevký tým skvěle. Po rychlých brankách Martina Dolejše a Jakuba Loskota vedli už o tři branky. Hostům se dlouho nedařilo dostat se přes milevskou defenzivu, která v sobotu pracovala na jedničku. Nakonec se jim však podařilo snížit v sedmatřicáté minutě, kdy uspěl mladík Sedliský. Poslední slovo ve druhé části však měli domácí. Ti během poslední minuty druhé periody navýšili své vedení dalšími dvěma brankami. Nejprve uspěl Matěj Doubek, na kterého navázal o jedenáct sekund později Martin Dolejš. Milevští si tak do třetí třetiny nesli slušný náskok, stále však museli zůstat na pozoru. Wizards se totiž prezentují ofenzivní hrou a již několikrát v probíhající sezoně dokázali stáhnout vysoké vedení svého soupeře.

To se však v sobotu podvečer nestalo. I přestože měli hosté k dispozici během třetí periody tři přesilové hry, ani jednu však nevyužili. Prosadit se dokázali pouze jednou při hře bez brankáře. Naopak Milevští dalšími dvěma brankami navýšili své vedení. Po výhře 8:3 si tak Došwiháci připsali na své konto další tři body!

FBC DOŠWICH MILEVSKO 6:12 Wizards DDM SO Praha 10 (2:1, 4:1, 2:1) 

Góly a asistence: 4. Keyzlar (Černý), 14. Keyzlar (Čáp), 22. M. Dolejš (Trojáček), 23. Jakub Loskot (Keyzlar), 40. Doubek (Černý), 40. M. Dolejš (Jan Loskot), 52. M. Dolejš (Strouhal), 60. M. Dolejš (Trojáček) – 3. Lazárek (Smutný), 37. Sedliský (Lazárek), 59. Smutný (Lazárek). Rozhodčí: Dubský – Mikolášek. Vyloučení: 4:1. Využití: 0:0. Diváků: 75. Zásahy brankářů: Kahoun 30 – Svojše 27.
Sestavy: 
FBC DOŠWICH MILEVSKO: Kahoun (Zeman) – Hrůza, M. Dolejš, P. Dolejš, Černý (C), Loskot Jan, Loskot Jakub, Doubek, Kotrba, Holub, Keyzlar, Strouhal, Trojáček., Čáp.
Wizards DDM SO Praha 10: Svojše (Hartman) – Král, Sedliský, Hájek, Lazárek, Smutný, Bouda, Maxa, Vachata, Branžovský, Kronďák, Rygl, Zoth, Počta.

OHLASY:

Trenér Lukáš Dolejš: Tenhle tým ukázal svojí sílu a vyzrálost. Kromě pár chvilek dokázal reagovat na těžkého soupeře a dovedl tento zápas k zasloužené výhře. Děkuji soupeři za pěkný zápas.

Obránce Jan Keyzlar: Očekávali jsem těžký zápas, ve kterém bude padat hodně branek a bude plný soubojů. Soupeře jsme dokázali udržet na uzdě, dovolili jsme jim pouze tři branky. Opět nás skvěle podržel brankář a hnala nás dopředu skvěá divácká podpora.

Došwiháci dokázali ustrážit útočný celek Wizards, který vstřelil v každém zápase minimálně devět branek. V Milevsku se Pražané prosadili pouze třikrát. Zároveň se jednalo o pátou výhru v řadě, která milevský celek posunula dokonce do čela divizní skupiny B! Nadcházející týden čeká milevské venkovní duel, míří na hřiště rezervy Slavie Plzeň.