Oba týmy starších žáků mají za sebou úspěšné turnaje

V sobotu 5. listopadu odehráli svůj další turnaj v sezoně oba týmy starších žáků. Modrý tým se vrátil po jednoturnajové odmlce zpět do elitního koše, který hostil na domácím hřišti. Bílý tým poté vyrazil do Soběslavi.

MODŘÍ

Modrý tým se vrátil zpět mezi elitu celého kraje. Turnaj prvního výkonnostního koše se odehrál v Milevsku, Došwiháci tak chtěli v domácím prostředí ukázat svoji sílu a udržet se mezi elitou. Jako první čekaly na Došwiháky Strakonice. Utkání bylo od startu opravdu vyrovnané. Hlavní roli v zápase sehráli brankáři, kteří se předháněli v tom, kdo vytáhne lepší zákrok. Dlouho vyrovnané utkání nakonec rozhodla jediná branka vstřelená na konci zápasu, o kterou se postarali Milevští a zapsali tak cennou výhru. Ve druhém klání vyzvali Došwiháci Jindřichův Hradec. Do utkání vstoupil lépe soupeř, který se brzdy dostal do vedení. Ještě do první části však dokázali svěřenci Adama Černého srovnat. Díky drtivému nástupu do druhé třetiny si Milevští vytvořili dvoubrankový náskok. I přes snížení se již jindřichohradeckému celku vyrovnat nepodařilo, a tak se Došwiháci radovali z další výhry.

Ve třetím klání se postavil milevskému týmu Písek. Utkání začalo ve velkém tempu, což oba celky proměnily v jednu trefu na obou stranách. Postupem času Písečtí zlepšovali tempo a dvěma brankami přiklonili vedení na svoji stranu. Došwiháci se však nevzdali a ve druhém poločase přitlačili soupeře, avšak branku se jim již vstřelit nepodařilo. Do čtvrtého duelu na turnaji nastoupili Milevští bez svého trenéra, který odcestoval s mužským áčkem na utkání do Plzně. Na lavičce ho nahradil Tomáš Dušek, pro kterého šlo o trenérskou premiéru. Poslední utkání na turnaji však klukům moc nevyšlo. Utkání se rozhodlo především ve druhém poločase, ve kterém soupeř uštědřil milevskému týmu lekci z produktivity. Milevští tak zakončili turnaji se dvěma výhrami a stejným počtem porážek. Díky tomu obsadili konečné třetí místo, což je nejlepším výsledkem v této sezoně. Došwiháci si tak i pro příští turnaj zajistili místo mezi elitou!

Sestava: Novák – Hrych, Řehoř, Vaniš, Prokopová, Fořt, Dušek, Rataj, Koudelka, Jírovcová, Prokopová, Macko, Černá, Čunátová.

Zhodnocení turnaje od trenéra Adama Černého: S turnajem jsem spokojen. Výsledkově šlo o náš nejlepší turnaj, jsem rád, že to vyšlo před domácím publikem. Nevyšlo nám utkání se Štíry. Prohráli jsme sice i s Pískem, ve kterém jsme však nepodali špatný výkon. Nedokázali jsme však své náznaky šancí dotáhnout do konce. Zápas se Strakonicemi byl přehlídkou brankářů, nakonec se jedna ta vstřelená branka přiklonila na naší stranu, což je pro nás skvělý skalp. S Jindřichovým Hradcem bylo vidět zvýšené sebevědomí díky výhře se Strakonicemi, což se projevilo na hřišti. Je vidět, že když se nebojíme, tak opravdu dokážeme hrát pěkný florbal. Jsem moc rád, že tým držel pohromadě, začíná se tvořit super parta, což je v kolektivním sportu nejdůležitější. Vyrovnané zápasy vždy na svoji polovinu překlopí týmovost. Povedená sobota, po které však nesmíme usnout na vavřínech. Je potřeba stále makat na trénincích a posouvat se. Díky všem hráčům a hráčkám za turnaj, budu se těšit na další společné!

BÍLÍ

Bílý tým starších žáků vyrazil tentokráte do Soběslavi, kde ho čekal čtvrtý výkonnostní koš. Tým pod vedením Jaromíra Hrůzy odcestoval poprvé ve výrazném počtu hráčů, jelikož si své premiéry ve starších kategorii odbyla řada mladších žáků, kteří tak měli možnost se poměřit se staršími hráči. v Prvním klání se utkali se Strakonicemi. Došwiháci sice dobře začali, soupeř však následně ukázal svoji kvalitu a především díky druhému poločasu utkání překlopil na svoji stranu. Ve druhém střetnutí se Milevští utkali s Kaplicí, se kterou se potkávají pravidelně na posledních turnajích. Od začátku zápasu byl na hřišti vidět dominantní tým, Došwiháci od začátku duelu vedli a došli si i pro vítězství. To nejpovedenější si nechal milevský celek na závěrečný zápas na turnaji, kde se utkal s domácí Soběslaví. Utkání bylo vyrovnané od začátku, Došwiháci však ukázali velkou týmovost v tomto zápase a i díky tomu nakonec zvítězili těsně 3:2. Svěřenci Jaromíra Hrůzy si tak ze Soběslavi odvezli dvě výhry a jednu porážku a především další nabrané zkušenosti!

Sestava: Balážová – Fara, Doudová, Vácha, Habart, Červenka, Kodad, Marešovský, Štolz, Fridrich, Kripner, Prášek, Rybář, Šoul, Peterka.

Zhodnocení turnaje od trenéra Jaromíra Hrůzy: Do Soběslavi jsme odjeli opět s cílem, aby všichni hráli a získávali cenné herní zkušenosti spolu se zapojením ml. žáků, kteří ještě nepoznali zápasy za starší, protože i oni jsou důležitými články. První zápas se Strakonicemi nás soupeř s taktéž mladšími žáky v sestavě přehrával především v osobních soubojích a situacích 1 na 1, nicméně i na tomto zápasu jsem našel pozitiva. Zápas s Kaplicí byl v mých očích nemastný a neslaný. To hlavně z naší strany. Osobní touha dát gol vládla nad týmovým pojetím hry. Po dvou utkáních, kde jsme měli výkony jak na houpačce, tak přišla na řadu Soběslav, kterou jsme ještě letos nedokázali porazit, čekala nás tedy velká výzva. Před tímto zápasem proběhlo několik změn a to hlavně v nastavení psychiky. Tento zápas se předváděným výkonem nedal srovnat s předchozími. Hráli jsme jako jeden tým a doslova bojovali  o každý metr hřiště. Odměnou bylo zasloužené vedení a velmi dobrá hra od našich obránců podtržená též skvělou brankařkou. Zde jsme si ukázali, že když k utkání přistoupíme tím správným způsobem, tak můžeme dělat úspěchy. Jsem rád za začlenění mladších žáků, kteří se úlohy zhostili velmi dobře, byli platnými hráči a dohromady tvořili jeden tým, který hlavně v zápase se Soběslaví držel při sobě a táhnul ze jeden provaz. Děkuji také rodičům za podporu a pomoc s dopravou.