Třináct branek v síti soupeře, junioři uspěli na domácí půdě

Velmi dobrý start do 1. ligy mají za sebou junioři. Došwiháci nasbírali během pěti kol čtyři vítězství a zabydleli se na čele západní skupiny. Pátou výhru na své konto chtěli Milevští přidat v neděli 6. listopadu, nečekalo je však nic jednoduchého. Do Milevska totiž zavítala plzeňská Slavia.

Utkání se hrálo od začátku ve vysokém tempu hned od startu. Díky tomu mohli diváci sledovat i plno branek na obou stranách. S góly se v první periodě roztrhl pytel. Hned po osmačtyřiceti sekundách šli domácí do vedení díky brance Jakuba Trojáčka. Plzeňští však následně přebrali iniciativu a třemi brankami skóre otočili. Došwiháci však nesložili zbraně a díky dvěma brankám bylo opět srovnáno. To však nebylo vše z první části. Během závěrečné minuty a půl padly dvě branky na každé straně, a tak se odcházelo do kabin za stavu 5:5.

Ani ve druhé periodě nebylo o branky nouze, avšak k radosti fanoušků v milevské sportovní hale padaly výhradně do plzeňské branky. Došwiháci dokázali během prostřední třetiny nasázet čtyři branky, hattrick zkompletoval Jakub Trojáček, na kterého navázali svými brankami Daniel Dolejš a Patrik Novotný. Soupeř na druhé straně reagoval pouze jednou trefou, a tak si Milevští vypracovali tříbrankový náskok před závěrečnou části základní hrací doby.

V té však Došwiháci drama nedovolili. Díky dvěma trefám Adama Dvořáka, jedné Daniela Dolejše a Petra Heřmánka dokonce skóre ještě navýšili. Plzeňští zvládli pouze korigovat stav, na větší zdramatizování se však nezmohli. Konečné skóre zápasu se tak zastavilo na vysokém skóre 13:7. Diváci se tak v neděli podvečer v milevské sportovní hale rozhodně nenudili. K tomu všemu odcházeli spokojeni, jelikož výhru zaznamenali svěřenci Lukáše Dolejše a Zdeňka Plochy. Došwiháci se tak díky cenné výhře odpoutali na čele západní skupiny 1. ligy!

FBC DOŠWICH MILEVSKO 6:12 FBŠ SLAVIA Plzeň (5:5, 4:1, 4:1) 

Góly a asistence: 1. Trojáček, 9. Heřmánek, 13. Dolejš, 19. Heřmánek, 20. Heřmánek, 24. Trojáček, 27. Dolejš, 33. Novotný, 38. Trojáček, 42. Dvořák, 45. Dolejš, 52. Dvořák, 58. Heřmánek – 3. Mi. Fuchs, 5. Šedivý, 7. Benda, 19. Tykal, 20. Cipra, 34. Rapp, 54. Švácha. Rozhodčí: Stejskal – Novák. Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0. Diváků: 69. Zásahy brankářů: Hejný 13 – Šrámek 3, Urban 10.
Sestavy: 
FBC DOŠWICH MILEVSKO: Hejný – Chalupa (C), Kolín, Sedlák, Prokop, Schorník, Duba, Dolejš, Heřmánek, A. Dvořák, P. Dvořák, Silvestr, Kodad, Trojáček, Novotný.
FBŠ SLAVIA Plzeň: Šrámek (21. Urban) – Benda, Rapp (C), Bistrý, Tykal, Ma. Fuchs, Mi. Fuchs, Švácha, Baxa, Mastný, Šedivý, Lácha, Lowy, Franc, Cipra, Biněda.

OHLASY:

Trenér Lukáš Dolejš: Až na otevřená vrátka v obraně v první třetině, tak nemám dnes klukům co vytknout. Hráli zodpovědně a plnili, co měli. Je z toho zasloužené vítězství proti silnému soupeři, kterému tímto děkuji za zápas.

Sedmibodový Petr Heřmánek: V první třetině jsme si nechali trochu ujet vlak a museli dotahovat, avšak do kabiny jsme šli za nerozhodného stavu. Bylo to pro mě do jisté míry překvapení, byli jsme schopni hrát ve vysokém tempu a udržet krok se soupeřem. Druhá třetina se nesla v gólovém duchu. Dokázali jsme rychle navýšit skóre, byli jsme důslednější v obraně a celkově jsme jako tým působili kompaktně a všichni jsme plnili to, co jsme plnit měli. Do třetí třetiny jsme vstoupili v podobném duchu jako do druhé a opět přidali pár branek. Plzeňští se ale ještě nevzdávali. Hráli razantněji do těla a přibylo osobních soubojů. Nenechali jsme se rozhodit a pokračovali v naší hře. Jejich závěrečnou hru bez golmana jsme zvládli odbránit na výbornou, a tak body zůstaly doma. Za mě jedno z nejpovedenějších utkání od startu sezóny.

Došwiháci tak i po dalším víkendu se drží na čele západní skupiny 1. ligy, šlo o třetí výhru v řadě. Hned nadcházející víkend je ale čeká daší těžká mise. Do Milevska v neděli opět zavítá Plzeň, tentokráte však FBC. Doražte kluky opět podpořit do haly! Úvodní buly je naplánováno na 18 hodin.