Plzeňská mise úspěšná, Muži A přehráli rezervu plzeňské Slavie

Mužské áčko čekal o uplynulém víkendu třetí venkovní zápas sezony. Po výhrách v Dolní Cerekvi a Rokycanech tentokráte čekala na Došwiháky cesta do západočeské metropole. V Plzni poměřili síly s rezervou tamní Slavie.

Utkání nezačalo pro milevský celek dobře, domácí hýřili aktivitou a patřil jim úvod zápasu. Kritické momenty však dokázali Milevští přečkat a naopak udeřili oni. Během jedenačtyřiceti sekund se prosadil Petr Dolejš a Adam Dvořák. První periody však přinesla ještě další tři branky. V 16. minutě se nejprve domácím podařilo snížit. Milevští však reagovali brankou Lukáše Trojáčka. Dvoubrankové vedení Došwihákům vydrželo ale pouze čtrnáct sekund. Po faulu bylo nařízeno trestné střílení, které domácí proměnili a do kabin si tak hosté odnášeli těsné vedení.

Ve druhé části jsme čekali na branku až do osmadvacáté minuty, kdy rychlý protiútok zakončil Adam Černý. Přelévaná však neskončila. Aktivní domácí byli odměněni další snižovací trefou z hole Zíky. V posledních pěti minutách druhé části si vzala do svých rukou vše první formace hostů. Na branku Matěje Doubka navázal o necelé tři minuty Jakub Loskot a Milevští vedli nejvýraznějším náskokem v zápase. Ten však do druhé sirény nevydržel. Osm sekund před koncem třetiny přišla chyba v rozehrávce, kterou Plzeňští nemilosrdně potrestali.

Jak končila druhá třetina, tak začala ta třetí, tedy další chybou hostů. Po faulu, kterým byla chyba hasena, bylo nařízeno druhé trestné střílení v zápase. V něm opět uspěl Moller, a tak to bylo rázem opět pouze o gól. Další drama už ale Milevští nepovolili. Nejprve náskok opět zvýšil Jan Keyzlar z přesilové hry. Dlouho poté branka nepadla, až necelé tři minuty před koncem, kdy uspěl proti brankáři soupeře Daniel Hrůza. Na svého kolegu ještě navázal Jakub Loskot a bylo rozhodnuto. Cesta k bodům byla trnitá, avšak Došwiháci ukázali svoji sílu a dokázali utkání nakonec zvládnout a odvézt si ze západu Čech cenné tři body.

FBŠ Greyhounds SLAVIA Plzeň B 5:9 FBC DOŠWICH MILEVSKO (2:3, 2:3, 1:3) 

Góly a asistence: 16. D. Rybnikár, 18. Moller, 33. Zíka, 40. Vaněk, 43. Moller – 6. P. Dolejš, 6. Dvořák, 18. Trojáček, 28. Černý, 36. Doubek, 39. Jakub Loskot, 48. Keyzlar, 58. Hrůza, 59. Jakub Loskot. Rozhodčí: Hofhansl – Němeček. Vyloučení: 3:0. Využití: 0:1. Diváků: 43. Zásahy brankářů: Trhlík 18 – Zeman 15.
Sestavy: 
FBŠ Greyhounds SLAVIA Plzeň B: Trhlík – Jonáš, D. Rybnikár, Moller, Vaněk, Gregořica, Zíka, Jíra, F. Rybnikár, Prošek, Vlček, Svoboda, Petrák, Soukup, Eichler, Porazil, Kolářová, Paďourek.
FBC DOŠWICH MILEVSKO: Zeman (Kahoun) – Hrůza, P. Dolejš, Černý (C), Loskot Jan, Loskot Jakub, Doubek, Kotrba, Holub, Keyzlar, Trojáček, Kolář, Plocha, Staněk, Chalupa, Dvořák, Čáp.

OHLASY:

Trenér Marek Jiřík: Dneska nejhorší výkon v sezóně. Lituju všechny naše fanoušky, kteří si za námi udělali cestu a zároveň se jim omlouvám.Náš soupeř byl dneska naše hlava, i přesto jsem rád za tři body. Příště budeme lepší.

Univerzál Lukáš Trojáček: Zápas, ve kterém jsme měli být dominantním týmem a nepustit soupeře vůbec do hry. Místo toho jsme tři třetiny museli hrát za téměř vyrovnaného stavu, tím jsme si znepříjemnili zápas. Naštěstí pro nás to dopadlo dobře. Získali jsme tři body díky naší trpělivosti a vytrvalosti. Příští víkend máme důležitý zápas a jdeme si pro další vítězství.

Došwiháci tak zvládli složité utkání v Plzni a prodloužili svoji vítěznou šňůru. Hned o nadcházejícím víkendu však čeká na milevské jedna z nejtěžších zkoušek. Do Milevska totiž zavítá aktuálně druhý celek tabulky, plzeňské Gorily. Doražte v sobotu podpořit mužské áčko do haly! Startujeme ve 20 hodin!