Mužské áčko zakončí rok Vánočním utkáním s Dačicemi

Vánoční utkání je tu! Mužský A-tým se vrací po čtyřzápasové odmlce zpět na domácí utkání. V sobotu 17. prosince mají Došwiháci na programu poslední utkání roku 2022. Do Milevska tentokráte zavítají Dačice. Úvodní buly zápasu bude vhozeno v 19:30.

O SOUPEŘI

Dačice zažily úspěšnější start do probíhajícího ročníku, než tomu bylo v předešlém ročníku, kdy se zařadily hned do dolních pater tabulky a musely se škrábat tabulkou vzhůru. Tentokráte se od startu drží v klidném středu. Aktuálně Dačičští mají na svém kontě po čtrnácti kolech dvacet bodů a patří jim šestá pozice v tabulce. V posledních zápasech jsou výsledky Centropenu poněkud kolísavé. Dačický celek prohrál dva venkovní duely s rezervou Slavie Plzně a Soběslaví, tedy s týmy z dolních pater tabulky. Naopak si Dačice dokázaly získat důležitých šest bodů na domácí palubovce, když uspěly s rezervami Panthers a českobudějovických Štírů. Mužstvo je složeno z řady zkušených hráčů, kteří působí v divizním kolotoči již slušnou řádku let. Jedním z nich je Radovan Kubek, který si vyzkoušel i nejvyšší soutěž v dresu Liberce a v současnosti vévodí kanadskému bodování týmu s třiadvaceti body. V klubové produktivitě je poté za ním s patnácti body Jan Morávek, který letos pendluje mezi prvoligovým Hattrickem Brno a právě mateřským klubem. Elitní trojici nejproduktivnějších hráčů uzavírá Jan Pecha s body dvanácti.

NÁŠ TÝM

Došwiháci půjdou do utkání skvěle naladěni, aktuálně totiž Milevští drží sérii jedenácti výher v řadě a vévodí celé divizní skupině. Došwiháci mají za sebou sérii čtyř venkovních zápasů, kterou zvládli za plný počet. Postupně si poradili s rezervou Panthers Praha (15:6), rezervou českobudějovických Šírů (17:5), Strakonicemi (10:3) a Jindřichovým Hradcem (12:7), díky čemuž si vytvořili na první příčce tabulky již sedmibodový náskok! Svoji vítěznou rozhodně nechtějí Došwiháci končit a v sobotu si půjdou za dalším vítězstvím, kterým by završili úspěšný rok 2022! Zápasy s Dačicemi však vždy provází emoce, tvrdé souboje a zkušeně hrající soupeř není lehkým sokem. Vzájemné zápasy po postupu Došwiháků do divize však hovoří pro milevské. V první kompletní sezoně se radovali Milevští po výhrách 8:3 a 12:8. V probíhající sezoně se radoval milevský celek v pátém kole, kdy zvítězil na půdě soupeře 7:3. Budou se Došwiháci radovat i tentokrát?

Co od zápasu očekává trenér Marek Jiřík? Dačice letos ukazují zlepšení. Dokážou být nebezpečným týmem, který si letos vyšlápnul na Gorily Plzeň a Písek. Tým, který se snaží hrát rychlý a jednoduchý florbal. My budeme chtít hrát naší hru a snažit se po celou dobu kontrolovat zápas. Na závěr bych rád pozval všechny naše fanoušky, pro které bude opět připravený doprovodný program. Jelikož jsou to pro tento rok má poslední moudra, tak bych všem rád popřál příjemné vánoční svátky a Šťastný nový rok. PS: Příští rok budeme ještě lepší!

Svůj předzápasový pohled nabídl i kapitán Adam Černý: Rok 2022 chceme jednoznačně zakončit vítězstvím. Soupeře zdobí hodně zkušeností, jelikož hraje divizi již hodně let. Vzájemné duely jsou vždycky tvrdé a vyhecované, nečeká nás nic lehkého. V našem týmu je však vynikající atmosféra, vezeme se na vítězné vlně, kterou nehodláme přerušovat. Chceme hrát aktivně, bavit se florbalem a hlavně diváky, kterým chceme darovat vítězství a poděkovat jim tak za podporu v celém roce.

Utkání se ponese ve vánočním duchu. Pro diváky je přichystaná zajímavá soutěž o klubové ceny. Chybět nebudou tradičně kolegy, či svařák. Přijďte si s námi užít předvánoční čas a podpořit mužské áčko v honbě za dalšími ligovými body!