Sérii venkovních duelů zakončí muži A na hřišti Jindřichova Hradce

V neděli 11. prosince zakončí čtyřzápasovou šňůru venkovních duelů mužské áčko. Došwiháky čeká cesta do Jindřichova Hradce, kde od 18 hodin vyzvou nevyzpytatelný Slovan.

O SOUPEŘI

Výkony a výsledky mají Jindřichohradečtí jako na houpačce. Slovan dokáže potrápit favority, na druhou stranu však padnout v duelech, ve kterých je favorit. Jindřichův Hradec do posledních chvil trápil Strakonice, Wizards či právě Došwiháky. Naopak Jindřichohradečtí dokázali padnout s Rokycany, Soběslaví či rezervou Štírů. I díky těmto ztrátám na tom není Slovan v tabulce dobře, po třinácti ligových kolech má totiž na svém kontě čtrnáct bodů a okupuje osmou příčku. Na sestupové pozice tak drží náskok pouhých pár bodů a každý bod je pro ně důležitý. Jindřichův Hradec zdobí zatím především defenziva, jelikož patří k týmům s nejmenším počtem inkasovaných branek, naopak jejich střelecká produkce je pod ligovým průměrem. Co se týče produktivity, tak v té vládne Jan Šimic, který na své konto již nastřádal dvaadvacet bodů, za ním je poté dvojice Filip Šimek a Michal Hřebíček, jež mají na svém kontě shodně sedmnáct bodů.

NÁŠ TÝM

Trilogie s Jindřichovým Hradcem bude v neděli zakončena. Došwiháci se už v této sezoně utkali s tímto protivníkem dvakrát. Nejprve v rámci Poháru Českého florbalu a radovali se z výhry 7:4, následně poté ve čtvrtém divizním kole se opět radovali Milevští, tentokráte z výhry 6:4. V obou případech se duely odehrály na palubovce milevských, poprvé letos poměří oba týmy své síly na jindřichohradecké půdě. Vždy to však byly těžké boje, které se dají očekávat i tentokráte. Došwiháci však mají jasný cíl, uspět i potřetí a zapsat další výhru na svoji vítěznou šňůru. Trenér Marek Jiřík bude mít k dispozici téměř kompletní kádr, chybět budou junioři, kteří bojují na těžké severské misi v Ústí nad Labem. O motivaci mají Došwiháci rozhodně postaráno. V minulém ročníku totiž na hřišti soupeře padli po nájezdech, což budou chtít tentokrát odčinit a navýšit svůj náskok na čele Divize.

Co od zápasu očekává útočník Matěj Doubek? Jindřichův Hradec je nevyzpytatelný tým. Dokáže hrát výborně se silnými soupeři, poté ztratit s papírově slabšími. Očekávám hodně soubojů a tvrdé dobývání jejich obrany. My jedeme potvrdit formu a odvézt si tři body, nic jiného nás nezajímá.

Svůj pohled nabídl i trenér Marek Jiřík: Souboje s Jindřichovým Hradcem jsou vždy hodně vyostřené. Jedná se letos už o třetí vzájemný duel, takže očekávám, že to v neděli bude gradovat. Soupeř se prezentuje tvrdou hrou, která to dokáže znepříjemnit komukoliv. Navíc u nich doma v hale mají nepříjemné parkety, na které už nejsme tak zvyklí. Soupeř se po celou sezónu prezentuje kvalitní obranou, ale špatným útokem. Pro nás bude nejdůležitější udržet klid v hlavě, soustředit se na svůj výkon a neoplácet fauly, aby nedocházelo ke zbytečným oslabením. Věřím, že dokážeme soupeře porazit i do třetice a protáhnene tak naší vítěznou sérii.

Utkání se ponese v duchu vánoční nálady, pokud máte čas tak vyražte podpořit Došwiháky do Jindřichova Hradce. Bude to jistě bitva, která bude stát za to!