Mužské áčko zvládlo mikulášské derby

V neděli 4. prosince čekalo již třetí venkovní utkání v řadě na mužské áčko. Došwiháci tentokrát odcestovali do Strakonic, kde narazili na tamního rivala. Domácí připravili bohatý program, při kterém hrála hlavní roli mikulášská nadílka. Na hřišti poté nadělovali Došwiháci.

Utkání začalo z obou stran velmi opatrně, ani jeden z týmů nechtěl udělat jako první chybu. Po úvodních náznacích šancí se konečně diváci dočkali první branky ve 13. minutě, kdy domácího brankáře dokázal propálit Patrik Plocha. O tři minuty později domácí špatně střídali, a tak měli Milevští k dispozici početní výhodu a poradili si s ní náramně. Adam Černý našel volného Jakuba Loskota, který mířil přesně. Dvoubrankové vedení si Došwiháci přenesli do další třetiny.

I ve druhé části se primárně prosazovali Došwiháci. Po necelých pěti minutách navýšil vedení Petr Dolejš. Ve 29. minutě rychle rozehranou standardní situaci zakončil Matěj Douběk a Milevští už vedli o čtyři branky. Došwiháci však nepolevovali, ještě do druhé sirény se totiž prosadili ještě dvakrát. Nejprve po rychlém protiútoku pálil přesně Daniel Hrůza a následně Jan Keyzlar. Už to vypadalo, že ani ve druhé části milevský celek neinkasuje. Jiskru naděje pro domácí ale vykřesal Křešák, který se vytočil zpoza branky a přesně zakončil.

I vstup do třetí periody se vydařil domácímu celku. Dvěma rychlými brankami se Strakonice dostaly zpět do hry. Došwiháci se však rychle dokázali vrátit do hry, díky brankám Lukáše Trojáčka a Matěje Doubka opět odskočili na výrazný rozdíl. Strakonice sice ještě sáhly k odvolání svého brankáře a hře v šesti. To jim však bylo málo platné. Naopak Milevští ještě dvěma brankami navýšili své vedení. Svůj účet v milevském dresu si nejprve otevřel novic Ondřej Řezník, na kterého následně navázal desátou trefou v zápase Jakub Loskot. Konec zápasu navíc Došwiháci dohrávali v početní výhodě po hrubém zákroku domácího Šavrdy na skvěle chytajícího Kahouna, Milevští tak v klidu dohráli utkání před 117 diváky. Po závěrečném hvizdu tak mohla vypuknout radost. Došwiháci vrátili svému rivalovi porážku ze začátku sezony a zapsali do tabulky důležité tři body. Vítězná šňůra milevských aktuálně činí již deset zápasů!

FbC Strakonice 3:10 FBC DOŠWICH MILEVSKO (0:2, 1:4, 2:4) 

Góly a asistence: 40. Křesák, 41. Šavrda (V. Houska), 42. Šavrda – 13. Plocha (Doubek), 17. Jakub Loskot (Černý), 25. P. Dolejš (Trojáček), 29. Doubek (Keyzlar), 34. Hrůza (Řezník), 36. Keyzlar, 49. Trojáček (M. Dolejš), 51. Doubek, 53. Řezník (Čáp), 54. Jakub Loskot (Plocha). Rozhodčí: Dušek – Kohnheiser.  Diváků: 117. Zásahy brankářů: Vaníček 23 – Kahoun 24. Střely: 27:33.
Sestavy: 
FbC Strakonice: Vaníček (Velek) – Mareš, Pluskal (C), V. Houska, Přib, Šavrda, Křesák, T. Houska, Staněk, Harman, Blahuta, Homolka, Štěpánek, Mikeš.
FBC DOŠWICH MILEVSKO: Kahoun (Zeman) – Plocha, Keyzlar, Kotrba, Odložilík, Čáp, Černý (C), Jan Loskot, Doubek, P. Dolejš, Hrůza, Strouhal, M. Dolejš, Řezník, Staněk, Jakub Loskot.

OHLASY:

Trenér Marek Jiřík: Do zápasu jsme šli s jasnými úkoly, Určovat tempo hry a napadat soupeře. Tyhle dva úkoly jsme splnili skvělě. Soupeř se vůbec nemohl dostat do hry a my jsme si tak mohli dojít v klidu pro výhru. I tak nás v zápase trápil nedůraz v soubojích a hlavně nedůraz u nás před bránou. Strakonicím bych chtěl poděkovat za skvěle uspořádanou akci, díky které dorazilo hodně lidí.

Miloš Kahoun: V první třetině jsme podali poněkud nervózní výkon, ale i přesto jsme si vytvořili náskok na soupeře. Ve druhé třetině už jsme předvedli lepší výkon a góly přicházely po pěkných kombinacích. Bohužel ztráta koncentrace, na konci druhé a začátku třetí třetiny, zápas ještě trochu zdramatizovala. Ovšem poté jsme ukázali naší sílu a kvalitu a soupeře vyšším gólovým rozdílem porazili. Od nás vcelku solidní utkání, které jsme zaslouženě vyhráli. Teď se musíme ovšem soustředit na horkou jindřichohradeckou půdu. Pojedeme tam pro tři body, chceme ukončit náš venkovní trip s plným počtem bodů.

Jak již bylo zmíněno, Došwiháci se vezou na vítězné vlně i po zápasu se strakonickým rivalem. Do vánoční přestávky chybí milevskému celku odehrát ještě dva duely. Sérii venkovních duelů zakončí Došwiháci v neděli 11. prosince na hřišti Jindřichova Hradce.