Dorost si odvezl z Blučiny výhru po dramatických nájezdech

V sobotu 3. prosince vyrazili ke svému předposlednímu turnaji v tomto roce dorostenci. Svěřenci trenérského dua Trojáček – Habart absolvovali dlouhou cestu do obce Blučina nedaleko Brna, kde vyzvali českobudějovické Štíry a domácí TROOPERS.

V prvním klání se střetli Došwiháci s českobudějovickými Štíry. Utkání nezačalo pro milevský celek dobře, po sedmi minutách vedl soupeř o dvě branky. Milevští si však své šance také vytvářeli, bohužel je trápila neproduktivita. Do konce první periody se však alespoň podařilo korigovat. Prostřední část byla velmi vyrovnaná, obě družstva si vytvářela šance, avšak ujala se pouze trefa Daniela Štěpánka, a tak se šlo do třetí části za vyrovnaného stavu. I na startu třetí periody pokračovalo utkání ve vyrovnaném módu. Na branku soupeře opět reagoval Štěpánek pro přihrávce brankáře Habarta. Klíčové momenty však přišly v posledním pěti minutách klání. Štíři díky dvěma slepenými brankami ve 41. minutě odskočili a zápas dotáhli až do vítězného konce. Neproduktivita milevských ve třetí části tedy zhatila šanci na body, naopak soupeř vše ještě podtrhl trefou do odkryté klece.

Druhé utkání na turnaji postavilo do cesty milevskému celku domácí tým TROOPERS. Hned na startu zápasu přečkali Došwiháci své oslabení, ve kterém naopak měli šanci zahrozit po nařízeném trestném střílení, ve kterém však neuspěli. Oba týmy si tvořily šance od začátku klání, avšak první branka přišla až šestapadesát sekund před první sirénou ze strany soupeře. Vedení TROOPERS trvalo pouze šestadvacet sekund, Matěj Duba srovnal. Hned na startu prostřední periody si vzali domácí vedení zpět. Došwiháci však nic nevzdali a byli to právě oni, kteří si odnášeli do záverečné třetiny jednobrankový náskok, jelikož výsledek během necelých čtyřech minut otočili na svoji stranu. I do třetí části vstoupili lépe Milevští a zásluhou jim byla další branka v síti soupeře. Už to vypadalo, že by se milevskému celku mohlo podařit získat plný počet bodů, soupeř však nic nezabalil a dvěma brankami během osmnácti sekund srovnal. Po závěrečné siréně tedy na ukazateli skóre svítil stav 4:4 a o vítězi musely rozhodnout samostatné nájezdy. Svoji svatyni zavřel Matěj Habart a naopak jediným úspěšným exekutorem se stal Daniel Štěpánek, Došwiháci si přeci jen nakonec odvezli z Blučiny skalp domácího celku a cenné tři body.

Sestava: Habart – Prokop, Sedlák, Duba, Štěpánek, Hák, Macko, Pištěk, Neužil, Novák.

Jak již bylo zmíněno, Došwiháci si odvezli ze sobotního turnaje dva body, na které budou chtít navázat 17. prosince, kdy tento kalendářní rok uzavřou v Tuřanech s pražským BUTCHIS a českobudějovickým Meťákem.