Bitva rivalů, mužské áčko míří do Strakonic

O nadcházejícím víkendu nabídne divizní skupiny B již 13. kolo. Rozjeté milevské áčko čeká další těžká prověrka. Došwiháci zamíří v neděli na hřiště Strakonic. Úvodní buly zápasu bude vhozeno v 17 hodin.

O SOUPEŘI

Strakonic se od startu soutěže pohybují na špici tabulky. Několik kol do konce Strakoničtí vedli celou divizi, pak ale přišla domácí prohra s rezervou Panthers, po které je odsud sesadili Došwiháci. Po této porážce to při pohledu na strakonické výsledky drhlo. Hned o týden později totiž přišla vysoká porážka od Písku 2:14. Následně Strakoničtí dokázali zvládnout duely s Rokycany a Soběslaví. Uplynulý víkend však přišla další venkovní porážka, tentokrát v důležitém klání na hřišti Wizards. Po dvanácti odehraných kolech se tedy Strakonice nacházejí na páté příčce tabulky s pětadvacetibodovým ziskem na svém kontě. Výhodou strakonického týmu je to, že jsou již dlouho pospolu. Kádr zůstává během sezon prakticky nezměný, vždy tým doplní vycházející junioři, i díky tomu se Strakonice pohybují řadu let na špičce divize. Co se týče produktivity, tak té vévodí Jiří Křesák, který už nastřádal jedenatřicet bodů, druhé místo týmové produktivity patří Janu Staňkovi s třiadvaceti body. Jak již však bylo zmíněno, strakonický celek disponuje řadou hráčů, kteří umí zahrozit a Milevští se tak musí mít na pozoru.

NÁŠ TÝM

Došwiháci půjdou do zápasu velmi dobře naladěni, Milevští aktuálně mají na svém kontě sérii devíti výher v řadě a drží si na čele tabulky šestibodový náskok. Naposledy si milevský celek poradil s českobudějovickými Štíry, kterým nasázel sedmnáct branek na jejich hřišti. Trenér Marek Jiřík bude mít v neděli k dispozici téměř kompletní kádr, který půjde do zápasu s jednoznačným cílem, vrátit soupeři porážku ze startu sezony. Strakonice jsou totiž jediným týmem, který dokázal v dosavadním průběhu ročníku obrat o body. O motivaci je tedy rozhodně postaráno.

Co od utkání očekává trenér Marek Jiřík? Tak a máme tu další derby. Hoši ze Strakonic měli skvělý start do soutěže, avšak v poslední době nepředvadí dobré výkony. Velký vliv na jejich hru měla především zranění jejich lídrů. Náš tým bude chtít za každou cenu vyhrát a oplatit soupeři porážku z prvního zápasu. Budeme se snažit navázat na naše poslední zápasy, ve kterých jsme hráli aktivně a efektivně. Zápas bude určitě vyhecovaný, takže pokud nemáš co při nedělním večeru dělat, tak si udělej výlet do Strakonic. Tenhle zápas bude rozhodně atraktivní.

Svůj předzápasový pohled nabídl i útočník Jakub Loskot: Máme za sebou vysoké vítězství nad budějovickou rezervou, které nás gólově naladilo. Teď nás však čeká naprosto odlišné utkání, a to jedno z nejdůležitějších utkání sezóny. Po posledním vzájemném zápase máme Strakonicím co vracet. Doufám, že se budeme moct spolehnout i na naše diváky, kteří nás doufejme podpoří a dorazí v hojném počtu.

Jak již bylo zmíněno, v neděli se dá očekávat atraktivní bitva dvou týmů z předních pater tabulky. Vyražte tedy podpořit Došwiháky do Strakonic pomoct k zisku dalších důležitých bodů!