Mužské áčko si zastřílelo v krajské metropoli

V neděli 27. listopadu rozehráli druhou polovinu základní části muži A. Došwiháci odcestovali do Českých Budějovic, kde změřili síly s rezervou Štírů.

Utkání začalo v rychlém tempu z obou stran, ani jeden z týmů na nic nečekal a hned od úvodu byly vidět útočné akce. Vše se odšpuntovalo v 5. minutě, kdy poslal milevské do vedení David Staněk přesnou ranou pod horní tyč. Na svého spoluhráče navázal hned devětačtyřicet sekund později Martin Dolejš a rozjela se milevská lavina. Ještě do pauzy totiž Došwiháci nasázeli další čtyři branky, prosadil se Daniel Hrůza, Adam Černý a hattrick zkompletoval Martin Dolejš.

Ani ve druhé části Milevští nepolevili a pokračovali ve svém gólovém brankostroji. Tentokrát jsme na úvodní branku třetiny čekali pouze dvě minuty a třiatřicet sekund, když zakončil rychlý protiútok David Kolář. Soupeř měl sice své šance, ty však dokázal pokrýt Miloš Kahoun a Došwiháci tak mohli navyšovat skóre. Postupně se prosadili Matěj Doubek, podruhé Adam Černý, Martin Dolejš a Jan Keyzlar. Došwiháci si tak do poslední periody odnášeli pohodlný náskok 11:0.

Ve třetí části si Došwiháci zachovali svoji střeleckou potenci, avšak neubránili se podcenění defenzivní části, což soupeř trestal. Štíři nakonec nasázeli během třetí periody do sítě Došwiháků pět branek, Milevští však reagovali vstřelenými dalšími šestmi. Hattrick zkompletoval Adam Černý a Daniel Hrůza. Podruhé se prosadil i Matěj Doubek, trikem zpoza branky Jan Loskot a kanonádu zakončil trefou Martin Dolejš. Došwiháci si tak došli pro pohodlné vítězství 17:5 a opět navýšili svůj náskok na čele tabulky, který aktuálně činí šest bodů!

FBC Štíři České Budějovice B 5:17 FBC DOŠWICH MILEVSKO (0:6, 0:5, 5:6) 

Góly a asistence: 51. Severin (Vacek), 52. Caha (Hájek), 54. S. Černý (Vacek), 59. Severin (Valdauf), 60. Caha (Hájek) – 6. Staněk, 9. M. Dolejš (Keyzlar), 10. Hrůza (Kolář), 12. M. Dolejš (Kotrba), 16. M. Dolejš (Staněk), 18. A. Černý (Doubek), 23. Kolář (Hrůza), 24. Doubek (Jan Loskot), 31. A. Černý (Jan Loskot), 32. M. Dolejš (Holub), 34. Keyzlar, 47. A. Černý (Doubek), 51. Hrůza (M. Dolejš), 53. Hrůza (M. Dolejš), 55. Jan Loskot, 57. M. Dolejš (Černý), 59. Doubek (Černý). Rozhodčí: Vraspír – Kohnheiser. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:2. Diváků: 28. Zásahy brankářů: Brabenec 26 – Kahoun 20. Střely: 25:43.
Sestavy: 
FBC Štíři České Budějovice B: Brabenec – Čížek, Caha, Valdauf (C), Fučík, Severin, Fišer, Drobiš, Kollárik, Havelka, Hájek, Uhlíř, Bicková, Fořt, Vacek, Smrž, S. Černý, Matys, Peprný.
FBC DOŠWICH MILEVSKO: Kahoun (Zeman) – Plocha, Keyzlar, Kotrba, Odložilík, Černý (C), Jan Loskot, Doubek, P. Dolejš, Hrůza, Kolář, M. Dolejš, Holub, Staněk.

OHLASY:

Marek Jiřík: Dvě třetiny kvalitní a koncetrovaný výkon. Ve třetí třetině nás to bohužel opustilo. Důležité jsou ale tři body, které vezeme do MILEVSKA. Jedeme dál!!

Adam Černý: Další utkání na hřišti soupeře, který se proti nám dokáže nahecovat. Jsem rád, že jsme ukázali opět svoji sílu, od začátku jsme si šli za výhrou a rozhodli duel v prvních dvou třetinách. Je škoda, že jsme v poslední třetině trochu povolili v defenzivě, avšak jsem rád, že na druhé straně jsme nasázeli nejvíce branek v sezoně. Dobře jsme se naladili na další průběh sezony a opět o bodík zvýšili svůj náskok na čele.

Start do druhé poloviny základní části se vydařil na jedničku, další víkend však na Došwiháky čeká těžká zkouška. V neděli totiž zamíří do Strakonic, kde vyzvou od 17 hodin aktuálně pátý tým tabulky. Doražte kluky podpořit přímo do Strakonic!