Junioři ze severu Čech s polovičním úspěchem

Poprvé za hranice Jihočeského kraje vyrazili v 1. lize o víkendu junioři. Došwiháci se vydali na sever Čech, kde nejprve vyzvali Českou Lípu a o den později rivala z čela tabulky FBC Liberec.

Sobotní utkání na půdě České Lípy bylo od startu velmi vyrovnané. Po vyrovnané první třetině si dokázali Došwiháci vypracovat náskok dvou branek na startu té druhé, prosadili se Daniel Dolejš a Lubomír Silvestr. Aktivní domácí však nic nezabalili a naopak dokázali skóre otočit a po dvou třetinách vedli 5:4. Milevští ale vstoupili výborně i do třetí části a dvěma brankami během prvních čtyřech minut vývoj zápasu otočili. Své vedení dokázali ještě deset minut před koncem navýšit zásluhou Adama Dvořáka. Českolipský celek sice ještě snížil na rozdíl jediné branky, na více se už však nezmohl, a tak v došwihácké výpravě mohla vypuknout radost z prvního severského vítězství!

FBC Česká Lípa 6:7 FBC DOŠWICH MILEVSKO (1:1, 4:3, 1:3) 

Góly a asistence: 13. Cobl (Tejnor), 28. Zátka (Martinec), 31. Hrdlička (Martinec), 32. Hrdlička (Zátka), 39. Hrdlička (Zátka), 58. Cobl (Flekl) – 15. P. Dvořák (A. Dvořák), 21. Dolejš, 27. Silvestr (A. Dvořák), 38. Heřmánek (D. Dolejš), 42. A. Dvořák (Dolejš), 44. Dolejš (Heřmánek), 50. A. Dvořák (Dolejš). Rozhodčí: Heřmánek – Tichý. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. Diváků: 47. Zásahy brankářů: Dvořák 15 – Habart 20.
Sestavy: 
FBC Česká Lípa: Dvořák (Švajcr) – Cobl, Zátka, Hrdlička, Vacek, Martinec, Šulc, Tejnor, Jásek, Flekl, Ulman, Šindelář, Trepeš.
FBC DOŠWICH MILEVSKO: Habart (Hejný) – Chalupa, Kolín, Prokop, Sedlák, Dolejš, Heřmánek, P. Dvořák, Duba, Novotný, Kodad, A. Dvořák, Silvestr.

Došwiháci se poté přesunuli do Liberce, kde si užili zbytek dne a vyrazili na obhlídku vánoční výzdoby města. Druhý den ráno je však čekala velká výzva, do cesty se totiž Došwihákům postavil místní celek, který je znám svojí špičkovou mládeží. Milevští však vstoupili do utkání parádně, po dvou minutách vedli o dvě branky po trefách Patrika Novotného a Vojtěcha Kodada. Soupeř však postupně začal ukazovat svoji kvalitu a podařilo se mu během první části ještě utkání otočit. Necelé dvě a půl minuty před koncem úvodní části srovnal sice Daniel Dolejš, domácí však reagovali pět sekund do úvodní sirény opět vedoucí brankou. Ve druhé periodě padly dvě branky, každá na jedné straně, a tak milevský celek musel v závěrečné třetině dotahovat ztrátu. To se však nepovedlo, soupeř dokonce dokázal odskočit na rozdíl dvou branek, což už Došwiháci dotáhnout nedokázali. Naději vykřesal Matěj Duba, avšak vyrovnání už nepřišlo. Po sympatickém výkonu na půdě favorita sice Došwiháci body nezískali, avšak uspěli o den dříve na půdě České Lípy, a tak se ze severské mise vracejí se třemi body do tabulky, ve které jim patří druhé místo!

FBC Liberec 6:5 FBC DOŠWICH MILEVSKO (4:3, 1:1, 1:1) 

Góly a asistence: 5. Smolka (Horník), 8. Stránský (Čumpelík), 15. Smolka (Horník), 20. Cejnar (Malý), 32. Zeman (Mizera), 42. Čumpelík (Urban) – 1. Novotný, 2. Vojtěch Kodad (Homolka), 18. Dolejš (Heřmánek), 27. Heřmánek (Novotný), 53. Duba (Prokop). Rozhodčí: Heřmánek – Tichý. Vyloučení: 0:1. Využití: 0:0. Diváků: 38. Zásahy brankářů: Svrček 19 – Hejný 18.
Sestavy: 
FBC Liberec: Svrček (Devátý) – Hájek, Faltus, Smolka, Horník, Zeman, Čumpelík, Cejnar, Stránský, Malý, Mizera, Urban, Stýblo, Kukla, Smutný, Vyvial, Horák.
FBC DOŠWICH MILEVSKO: Hejný (Habart) – Chalupa, Kolín, Prokop, Sedlák, Dolejš, Mikeš, Heřmánek, P. Dvořák, Duba, Novotný, Kodad, A. Dvořák, Silvestr, Homolka.

Celý víkend zhodnotil trenér Lukáš Dolejš: Výjezd na sever republiky se nám povedl. Čekali nás dva soupeři ze superligových klubů. Česká Lípa a Liberec. V obou zápasech opravdu kvalitní soupeři se skvěle zorganizovanou hrou a s výrazně dobrými individuálními dovednostmi. V prvním zápase v České Lípě to byl velmi vyrovnaný zápas, který jsme ale lépe zvládli my. Kluci bojovali na maximum a výsledek se dostavil. Myslím, že jsme zaslouženě vyhráli, protože jsme byli o kousek lepší. Za patnáct hodin jsme nastoupili proti vedoucímu týmu tabulky. Byl to zápas o první místo a myslím, že to byl zatím nejkvalitnější zápas sezony, co se týká hry. Začali jsme snově, ale soupeř nás postupně dotáhl a následně šel do vedení. V závěru jsme ještě stáhli na rozdíl jednoho gólu, ale zasloužené remízy už jsme nedosáhli. Tahle prohra sice bolela, ale s odstupem času to byl vynikající zápas. Kdo by před začátkem sezony řekl, že budeme hrát s takovým týmem takto vyrovnaně. Jsem za to moc rád a těší mě náš herní posun. Skvělé taky bylo, že jsme celý víkend byli spolu a potvrdilo se, jak skvělou partu tvoříme. 

Svůj pohled nabídl i kapitán týmu Eduard Chalupa: Během sobotního odpoledne jsme se po dlouhé cestě utkali s domácím týmem České Lípy. Začátek utkání byl poměrně vyrovnaný a soupeři se až po dvanácti minutách povedlo otevřít skóre. Na to jsme ale ani ne po dvou minutách dokázali odpovědět a bylo to opět nerozhodně až do konce třetiny. Druhá třetina se nesla v podobném duchu, ale soupeři se bohužel povedlo dostat do vedení se skórem 5:4. To však nebylo nic, s čím bychom se nedokázali poprat a ve třetí třetině jsme se opět rozjeli, ubránili soupeřův tlak při hře 6 na 5 a vyhráli s konečným skórem 7:6. Po utkání jsme se přesunuli do Liberce, kde se další den odehrával náš druhý zápas ze severské mise. Utkání pro nás začalo kladně, ani ne po dvou minutách jsme se dostali do vedení 2:0. Liberec se ale nevzdal a třetina nakonec skončila 4:3 pro ně. Druhá třetina byla též vyrovnaná a oba týmy dokázali navýšit skóre pouze o gól. Poslední třetina byla více méně totožná a skončila opět 1:1, bohužel pro nás se na konci radoval Liberec. Opět velmi kvalitní a zkušenosti přinášející utkání. Úplným závěrem bych chtěl poděkovat celému týmu za doposud odvedené výkony, které doufám budou i nadále pokračovat. Velké díky samozřejmě patří i trenérům, takže díky moc a severskou misi považuji za úspěšnou!

Junioři mají na svém kontě po deseti odehraných kolech čtyřiadvacet bodů a okupují druhou příčku tabulky! Šanci na další body mají Došwiháci tuto sobotu, kdy je čeká domácí klání s FBC Plzeň. Úvodní buly zápasu je plánováno na 19 hodin!