Mužské áčko zakončí první polovinu základní části v Rudné

Sezona rychle plyne. Již tuto sobotu 19. listopadu zakončí mužské áčko první polovinu základní části. Došwiháci odcestují do Rudné nedaleko Prahy, kde je přivítá od 18:30 nevyzpytatelná rezerva Panthers Praha.

O SOUPEŘI

Mužstvo rezervy Panthers Praha je pro většinu dosti nečitelné. Pražané se totiž letos potkávají s většinou soupeřů poprvé, v předešlém ročníku nastupovali v jiné divizní skupině. Panthers se však bodově činí. Během deseti duelů nasbírali již šestnáct bodů a zařadili se ihned za silnou pětici největších favoritů. Výsledky Pražanů jsou však jako na houpačce. Panthers dokáží selhat či se trápit v duelech se slabšími soupeři, naopak však sehrát vyrovnaná utkání s týmy z vrchu tabulky. Příkladem toho je cenná výhra ve Strakonicích 12:7. Pražský celek se navíc veze na vítězné vlně. Po Strakonicích zvládl i duely se Soběslaví a rezervou Štírů. Tuto sérii jim však budou chtít Milevští přerušit. Bodové přičinění je v týmu Panthers hodně rozložené. Nejvíce se daří trojici David Polcar, Tomáš Jančík a Vojtěch Zdrubecký. První dva nastřádali jedenáct bodů, třetí z nich poté o bod méně. U pražské celku je vždy v otazníku také to, kdo v jejich kádru nastoupí. Během deseti ligových kol totiž prostřídali již čtyřiačtyřicet hráčů!

NÁŠ TÝM

Došwiháci pokračují ve své krasojízdě i nadále. Aktuálně milevský tým drží sérii sedmi výher, kterou neohodlá přerušit. Naposledy si Došwiháci poradili s plzeňskými Gorilami, díky čemuž si upevnili vedoucí příčku v tabulce a navíc odskočili soupeřům na rozdíl čtyř bodů! Tento náskok by rádi Milevští minimálně udrželi i po sobotním zápase. V Praze odstartuje milevský celek sérii čtyř venkovních zápasů, doma se Došwiháci představí až těsně před Vánoci. K dispozici bude mít trenér Marek Jiřík téměř kompletní kádr, chybět budou pouze junioři, které čeká klání s Chomutovem. Zvládnou Došwiháci i pražskou misi?

Co od zápasu očekává trenér Marek Jiřík? V Praze nás nebude čekat nic jednoduchého. Panthers už v této sezóně dokázali porazit Strakonice a sesadit je tak z prvního místa. Je to tým, který je mladý, běhavý a zarputilý. Vypadá to, že se dají považovat za černého koně soutěže. My musíme kvalitně a aktivně vstoupit do zápasu a chtít hned od začátku určovat tempo hry. Věřím, že zápas zvládneme a prodloužíme tak vítěznou šňůru.

Svůj předzápasový pohled nabídl i brankář Miloš Kahoun: Začínáme čtyř zápasovou venkovní sérii a budeme jí chtít samozřejmě začít vítězně. Panthers jsou pro nás velká neznámá, ovšem podle výsledků je vidět, že dokáží potrápit i silné soupeře. Proto musíme předvést kvalitní a bojovný výkon, stejně jako minulý týden, abychom zde uspěli. Jsme připraveni naplno bodovat, potvrdit roli favorita a prodloužit naší vítěznou šňůru. Oss