Došwiháci zvládli MOVEMBER MATCH a upevnili si vedoucí pozici

Na velký souboj došlo v sobotu 12. listopadu v milevské sportovní hale. Mužské áčko vyzvalo v přímém souboji o první místo tabulky plzeňské Gorily, které na Došwiháky ztrácely před vzájemným duelem pouhé dva body.

Utkání nabralo od úvodu rychlý spád. První branky se dočkali diváci po necelých třech minutách. Došwiháci se dostali do přečíslení, Černý předložil míček na hůl Matěje Doubka, který se nemýlil. Ještě veseleji pro domácí bylo od osmatřicet sekund později. Souhru bratrského dua Dolejšových zakončil Petr. Soupeř však rychle reagoval a snížil. Došwiháci ale pokračovali ve svém aktivním úvodu, což vygradovalo v další dvě trefy. Na Daniela Hrůzu navázal svojí druhou brankou v zápase Matěj Doubek a Milevští vedli o tři góly. To však nebylo z úvodní třetiny vše. Po chybě v rozehrávce a dobře zahrané standardní situaci totiž Gorily snížily na rozdíl jediné branky. Toto skóre vydrželo až do první přestávky.

Do druhé části vstoupil následně lépe soupeř, po šestatřiceti sekundách bylo srovnáno. Utkání pokračovalo v rychlém tempu, na další branku se však muselo čekat dalších deset minut. Po standardní situaci se dostal ke střele hostující Ozom a poslal hosty poprvé v zápase do vedení! To jim však vydrželo pouze necelé čtyři minuty. Keyzlar našel Matěje Doubka, který završil přesnou ranou svůj hattrick! Ve 37. minutě poté zamířil na trestnou lavici Strouhal, milevský celek tak čekalo oslabení. V něm se však naopak prosadili Milevští. Dalekonosnou střelu Jakuba Loskota neudržel Lenárt v rukou a Došwiháci vedli i po druhé části.

Po dvou vyrovnaných třetinách se očekávalo drama až do konce, to se ovšem nestalo. Došwiháci sice během třetí třetiny museli dvakrát odehrát oslabení, ani to je však nerozhodilo. Naopak to byli oni, kteří postupně navyšovali skóre. Vše odstartoval Václav Strouhal, který se prodral kolem obránce a přesnou střelou zvýšil náskok. Na svého kolegu navázal následně Matěj Doubek, jenž dorazil střelu Jakuba Loskota a přidal svoji čtvrtou trefu v zápase. Gorily sice ještě snížily, to však bylo od nich v kolonce branek vše. Naopak Došwiháci byli při chuti. Mezi 49. a 52. minutou totiž zkompletoval hattrick Václav Strouhal. Hosté to pak zkusili v šesti hráčích, to jim však nevyšlo. Trefou do prázdné klece nejprve pojistil milevské vedení Petr Dolejš, následně se přidal i Adam Černý. Vše poté završil přesnou ranou na zadní tyč Martin Dolejš a dílo bylo dokonáno. Došwiháci zvládli těžký duel s dotírajícím soupeřem a mohli se svými fanoušky slavit další důležité tři body!

FBC DOŠWICH MILEVSKO 13:6 FBŠ ATT Gorily Plzeň (4:3, 2:2, 7:1) 

Góly a asistence: 3. Doubek (Černý), 4. P. Dolejš (M. Dolejš), 7. Hrůza (Strouhal), 16. Doubek (Keyzlar), 35. Doubek (Keyzlar), 38. Jakub Loskot (Kahoun), 44. Strouhal (Staněk), 47. Doubek (Jakub Loskot), 50. Strouhal (Staněk), 52. Strouhal (Dvořák), 55. Petr Dolejš, 57. Černý (Kahoun), 57. M. Dolejš (Trojáček) – 4. Hejduk (Tábořík), 18. Tábořík (Hejduk), 19. Lehečka (Hlinovský), 21. Beneš (Pour), 31. Ozom (Budek), 47. Budek (Surák). Rozhodčí: Patera – Staňková. Vyloučení: 5:0. Využití: 0:0. Diváků: 113. Zásahy brankářů: Kahoun 20 – Šimůnek 3, Lenárt 18.
Sestavy: 
FBC DOŠWICH MILEVSKO: Kahoun (Zeman) – Hrůza, P. Dolejš, Černý (C), Loskot Jan, Loskot Jakub, Doubek, Kotrba, Holub, Keyzlar, Trojáček, M. Dolejš, Plocha, Staněk, Chalupa, Dvořák, Čáp, Strouhal.
FBŠ ATT Gorily Plzeň: Šimůnek (7. Lenárt) – Budek, Surák, Ozom, Hlinovský, Lehečka, Hašek, Tábořík, Beneš, Veselý, Hejduk, Osvald, Pour, Živčák, Lukasch.

OHLASY:

Trenér Marek Jiřík: Tak jak dneska začnu? Kluci dneska ukázali neskutečnou sílu. Kdybych jim dal sežrat beton, tak klidně sežerou i beton. Utkání bylo hodně kvalitní a nebojím se říci, že kvalitou Národní ligy. Děkuji všem, co přispěli na dobrou věc. 11 633 korun je prostě krásná částka. DOŠWICH MILEVSKO <3.

Jan Loskot: Zdravím všechny došwiháky. V sobotu jsme odehráli velmi těžké utkání. Bylo to utkání plné emocí, soubojů a hlavně nádherné atmosféry. Poslední třetina, která byla rozhodující v tomto zápase se nám povedla nejlépe za celou sezónu, náš týmový výkon byl opravdu skvělý, a tím jsme dotáhli tento těžký zapas do vítězného konce. Nesmíme však přestat pracovat a soustředit se na další zápasy. Držte nám páce už tuhle sobotu, kdy musíme potvrdit roli favorita na hřišti Panthers Praha.

115 diváků v milevské sportovní hale se tak mohlo radovat společně s hráči z dalšího domácího vítězství nad favoritem soutěže. Milevští si díky této výhře upevnili vedoucí příčku tabulky, aktuálně činí jejich náskok na čele čtyři body! V dalším kole čeká na Došwiháky první ze série venkovních zápasů, míří na půdu Panthers Praha U23!