Dorostenci zapsali první stoprocentní dvojzápas

Ke svému dalšímu turnaji vyrazili v neděli dorostenci. V rámci nejvyšší dorostenecké soutěže tentokrát odcestovali Došwiháci do Strakonic, kde vyzvali ve třetím výkonnostním koši českobudějovický Meťák a Třebíč.

V prvním utkání s českobudějovickým Meťákem zaspali Došwiháci úvodní třetinu. Tým z krajského města byl všude rychleji a dokázal si vytvořit dvoubrankový náskok. Do prostřední periody však vstoupil zcela jiný tým na milevské straně. Došwiháci přitvrdili v osobních soubojích, začali je vyhrávat, což neslo ovoce. Ve druhém třetině brankář soupeř musel lovit míček ze sítě pětkrát, a tak se milevskému celku povedlo duel otočit. Ve třetí třetině pokračoval průběh z třetiny předešlé. Došwiháci určovali ráz zápasu, soupeře již pustili maximálně na kontakt dvou branek a došli si pro výhru 8:4.

Ve druhém utkání se postavila do cesty Došwihákům Třebíč. Milevští chtěli soupeři vrátit porážku z domácího turnaje, ve kterém soupeř z Vysočiny nasázel do milevské sítě sedm branek a hladce zvítězil. Došwiháci navázali na dvě poslední třetiny z předešlého utkání, což se opět vyplatilo. Hra měla tempo a díky skvělé první třetině si svěřenci trenérského duo Trojáček – Habart vypracovali čtyřbrankový náskok. V dalším průběhu zápasu už padla pouze jedna branka, kterou opět vstřelili Milevští. I soupeř si vypracoval zajímavé šance, svoji klec ovšem zavřel brankář Matěj Habart, který tak mohl po závěrečné siréně slavit čisté konto a zisk důležitých bodů do tabulky!

Sestava: Habart – Sedlák, Prokop, Hák, Štěpánek, Duba, Řezba, Vaniš, Kraus, Mrázek, Pištěk, Macko, Novák, Neužil.

Dvojzápas zhodnotil brankář Matěj Habart: V prvním zápase velmi podceněná první třetina, špatné čtení hry, zbytečné odevzdávání balónku a nedůraz v obranné i útočné činnosti. Avšak potom jsme povstali jako znovuzrození. Změnili jsme styl hry a z toho jsme vyprodukovali pár gólů. Po zbytek utkání jsme si převážně určovali tempo hry a musím kluky pochválit, že do konce nepolevili. Druhý zápas byl herně vyrovnaný, pro diváky určitě zajímavé utkání, jelikož se hra přelévala ze strany na stranu. Po hezkých kombinacích spoluhráčů jsme si nasbírali poměrně vysoký náskok. Soupeř se rozhodně po zbytek klání nechtěl vzdát, ale nakonec jsme dospěli k jasné výhře. Já si připsal svojí první nulu v letošní sezoně, za což klukům děkuji.

Došwiháci si tak došli zaslouženě pro dvě důležitá vítězství. Díky nim mohou Milevští v příštím dvojzápase zabojovat o postup do vyššího výkonnostního koše. Další duely čekají na milevský celek hned nadcházející víkend, kdy vyzvou opět ve Strakonicích domácí tým a pražský BUTCHIS.