V rámci zápasu Movember míří do Milevska silné Gorily!

V sobotu 12. 11. bude k vidění v milevské sportovní hale další velká florbalová bitva. Do Milevska totiž zavítají plzeňské Gorily, tedy aktuálně druhý celek tabulky. Došwiháci jako lídr tabulky nebudou chtít svoje místo na čele přepustit soupeři, a tak se dá očekávat zajímavá podívaná. Úvodni buly je naplánováno na 20 hodin.

O SOUPEŘI

Gorily Plzeň patří již několik let k favoritům Divize, nedokázaly se však prokousat vyřazovacími boji, a tak se zatím o soutěž výše nepodívaly. I letos se plzeňský celek drží od startu sezony na špici tabulky. Aktuálně mají na svém kontě Západočeši dvaadvacet bodů, dva body tak ztrácejí na milevský celek. Během devíti kol zatím padly Gorily dvakrát. Hned v úvodní kole sezony ztratily dva body v Dolní Cerekvi, kde padly s Dačicemi. Druhou prohru si poté odnesly ze souboje se Strakonicemi, kde prohrály v oslabené sestavě 5:6. Kádr Goril prošel mezi sezonami několika změnami, ty hlavní tváře však zůstaly a opět o sobě dávají výrazně vědět. Lídrem kanadského bodování týmu je Ondřej Budek, který nasbíral už šestatřicet bodů a patří mu v této statistice druhé místo v celé soutěži! Plzeňský kanonýr nasázel do sítí soupeřů už osmadvacet branek, je tedy jasné odkud hrozí velké střelecké nebezpečí. Jeho dvorním nahrávačem je poté Matěj Surák, jenž nasbíral sedmadvacet bodů. O tři body má poté další opory Kryštof Lehečka.
Velkou zbraní Goril je tedy ofenziva, Plzenští už totiž nasázeli 107 branek, což je jednoznačně nejvyšší číslo v soutěži. Vysoké debakly si ze vzájemných zápasů odnesla například rezerva Štírů, Rokycany či Písek, který prohrál ve druhém kole na hřišti Goril 6:15. Oporu mají Gorily i v brankovišti, tým totiž doplnil brankář Vojtěch Šimůnek, který v posledních letech působil jako hlavní brankář v superligovém Chodově. Je tedy jasné, že do Milevska přijede kvalitní a ambiciózní celek, milevské tak nečeká rozhodně nic jednoduchého.

NÁŠ TÝM

Došwiháci však půjdou do utkání dobře naladěni, zvládli již šest ligových duelů v řadě a vyhoupli se do čela. Došwiháci dokázali porazit i ambiciózní Písek či Wizards, teď však před nimi čeká další velká výzva. Trenér Marek Jiřík bude mít k dispozici plný kádr, trenér tak bude mít z čeho vybírat. Vzájemné duely v minulé sezoně nabídly úplně odlišné výsledky. V rámci čtvrtého kola si nejprve Gorily odvezly výhru 11:2, o několik měsíců později se však zas radovali Došwiháci z výhry v Plzni 8:5. Souboj o první místo je připraven, rozhodně je na co se těšit!

Co před zápasem říká trenér Marek Jiřík: Na tenhle zápas se opravdu těším. Gorily si to s námi přijedou rozdat o první místo. Kluci z Plzně opět ukazují od začátku sezóny, že to s postupem myslí vážně. V průběhu sezóny jsem byl sledovat všechny týmy a myslím si, že k nám míří nejlepší tým z divize. Gorily předvádí atraktivní florbal plný rotací a zajímavých náběhů. V jejich dresu předvádí skvělou formu především útočníci Budek a Surák. Samozřejmě nemohu opomenout obránce Lehečku, který patří ke klenotům naší divize. I přesto všechno si myslím, že to pro nás není nic neřešitelného. Pokud dokážeme předvést kvalitní kolektivní výkon, tak věřím tomu, že 1. místo v tabulce udržíme v Milevsku. Zápas se bude odehrávat v duchu Movemberu. Myslím si, že je fajn přispět nějakou korunu pro lidi, kteří nemají v životě takové štěstí jako my. Doufám tedy, že bude vysoká návštěvnost a přijdou fanoušci podpořit nejen nás, ale i celou tuhle akci. Došwiháci, těším se na vás. V sobotu to bude jízda!

Jak již bylo zmíněno, zápas se bude odehrávat v duchu Movemberu. Aktéři duelu nahodí své knírky. Výtěžek ze vstupného a dalšího přispění bude poté zaslán na nadační fond Muži proti rakovině. Během zápasu je připraven i zajímavý doplňkový program, ve kterém budou přítomní moci soutěžit o ceny. Doražte tedy přímo do haly, přijďte podpořit dobrou věc a dotáhnout muže k dalšímu cennému vítěztsví!