Zpět na vítěznou vlnu, Došwich doma nedopustil překvapení

Poslední lednovou sobotu se podruhé v novém roce představili na domácí palubovce muži A. Došwiháci od 18 hodin hostili rezervu plzeňské Slavie a měli před sebou jasné cíle, potvrdit roli favorita a vrátit se zpět na vítěznou vlnu.

Úvod zápasu jednoznačně lépe vyšel milevskému celku. Došwiháci na svého soupeře vlétli a po necelých třech minut se dočkali i úvodní branky. Jakub Kotrba napřáhl z dálky a přízemní střelou k levé tyči otevřel skóre. Aktivní Došwiháci navýšili skóre v 6. minutě, kdy po dobře rozehrané standardní situaci našel Doubek volného Adama Černého a ten zamířil přesně. O minutu a půl později Černý našel před brankou soupeře úplně volného Ondřeje Řezníka, a ten podtrhl dobrý vstup milevského celku do zápasu. Do konce úvodní třetiny si otevřel střelecký účet i kanonýr Matěj Doubek, který přesnou ranou uzavřel skóre první části.

Ve druhé periodě se obrázek hry nezměnil. Milevští diktovali tempo, byli častěji na balonku a soupeř spoléhal především na rychlé protiútoku, ze kterých více a více hrozil. Na úvodní branku prostřední části jsme čekali šest minut a opět ji obstaral Matěj Doubek. Postupně se do hry domácího celku dostávaly nepřesnosti a více šancí končilo na Trhlíkovi. Došwiháci se další branky dočkali ve 34. minutě, kdy Jan Keyzlar prošel plzeňskou obranou a přesnou ranou přidal šestou branku milevských. Poté si však poprvé v zápase vzali slovo hosté a dokonce dvakrát! V rozmezí dvou a půl minuty se prosadil Čížek a Moller a rázem bylo sníženo. V čase 37:05 dostal domácí Hrůza míček za záda Trhlíka, avšak při zakončení dohrál plzeňského brankáře, branka nebyla uznána a emoce na hřišti vzplály. Z vyloučení na obou stranách těžili domácí, konkrétně Ondřej Řezník. Po jeho druhé brance v zápase si Došwiháci odnášeli do kabin pohodlný náskok.

Na góly nejbohatší třetina byla ta závěrečná, viděli jsme v ní dohromady sedm branek! Po minutě a osmnácti sekundách hráli domácí v šesti, trest odešel odpykat Staněk. Plzeňskému týmu se přesilová hra využít nepodařilo, naopak po jejím skončení se dostali domácí do přečíslení, Strouhal našel právě Davida Staňka, který mířil přesně na přední tyč. Na svého kolegu navázal Ondřej Řezník, který zkompletoval hattrick, následně Petr Dolejš a Matěj Doubek, pro kterého šlo také o třetí trefu v zápase. Utkání se poté spíše dohrávalo, osobních soubojů a vyhrocených momentů ubylo. V 52. minutě se však hosté dočkali snížení zásluhou Filipa Blažka. Došwiháci ale do konce zápasu zvládli ještě jednou reagovat, když se podruhé v zápase prosadil Jan Keyzlar. To však ze zápasu nebylo vše, hru nahoru dolu v poslední minutě zápasu zakončil v čase 59:59 korigovací brankou hostující Blažek. Po závěrečné siréně se tak Došwiháci mohli radovat z vysokého vítězství 12:4 nad plzeňskou Slavií, Milevští tak po ztrátě na Wizards opět zapsali na své konto tři body a upevnili si vedoucí pozici v tabulce!

FBC DOŠWICH MILEVSKO 12:4 FBŠ Greyhounds SLAVIA Plzeň B (4:0, 3:2, 5:2) 

Branky a asistence: 3. Kotrba (Hrůza), 6. Černý (Doubek), 7. Řezník (Černý), 15. Doubek, 26. Doubek (Černý), 34. Keyzlar (Černý), 38. Řezník, 44. Staněk (Strouhaú), 46. Řezník (Doubek), 50. P. Dolejš (Strouhal), 50. Doubek (Řezník), 59. Keyzlar (Doubek) – 35. Čížek (Blažek), 37. Moller (Soukup), 52. Blažek (Kopřivová), 60. Blažek (Čížek). Rozhodčí:  Teska – Vraspír. Vyloučení: 3:0. Využití: 0:0. Diváků: 84. Zásahy brankářů: Zeman 5 – Trhlík 21.
Sestavy: 
FBC Došwich Milevsko: Zeman (Kahoun) – Keyzlar, Plocha, Odložilík, Kotrba, Černý (C), Doubek, Hrůza, P. Dolejš, Řezník, Staněk, Strouhal.
FBŠ Greyhounds SLAVIA Plzeň B: Trhlík– Jíra (C), Blažek, Čížek, Moller, Soukup, Petrák, Hamrle, Gregořica, Hejl, Kopřivová, Vaidiš, Topinka.

Došwiháci mají po odehraných devatenácti kolech na svém kontě jedenapadesát bodů. Do konce základní části zbývají aktuálně tři ligová kola. Milevští drží na svého nejbližšího pronásledovatele náskok pěti bodů! Již příští kolo však milevský tým čeká velká výzva, míří na palubovku plzeňských Goril!