Naposledy v základní části doma, áčko hostí rezervu Panthers

Poslední domácí šichta základní části Divize B čeká v sobotu na mužské áčko. Do Milevska zavítá tentokráte nevyzpytatelná rezerva Panthers Praha. Došwiháci drží dvě kola před koncem dvoubodový náskok na čele, sobotní utkání tak bude pro milevské velmi důležité. Úvodní buly zápasu padne v 18:00.

O SOUPEŘI

Rezerva Panthers patří mezi nejvíce nevyzpytatelné celky soutěže. Do posledních momentů vždy soupeři netuší, s jakým kádrem do zápasu Panthers vtrhnou. Při posílení z mužského áčka dokáží Pražané výrazně potrápit i celky z horních pater tabulky. Vyprávět o tom mohou Gorily Plzeň, které na palubovce pražského celku ztratily bod. Strakonic dokonce dvakrát s tímto soupeřem padly. Druzí Wizards v pražském derby poté obraceli vývoj zápasu až v poslední třetině. Do Milevska přijedou Pražané v dobrém rozpoložení, vyhráli totiž poslední tři duely, díky čemuž se drží na šesté pozici. Co se týče bodování, tak tomu vévodí v pražském celku David Polcar s třiadvaceti body. Za ním je poté dvojice Vojtěch Zdrubecký a Tomáš Jančík, kteří shodně nasbírali patnáct bodů. Panthers se navíc pyšní jednou zajímavou statistikou, do průběhy sezony naskočilo v dresu pražského celku již třiapadesát hráčů, což je jednoznačně nejvyšší číslo v soutěži.

NÁŠ TÝM

Jak již bylo zmíněno, domácí Došwiháci drží před posledními dvěma koly dvoubodový náskok na čele. O motivaci tak má milevský celek jednoznačně postaráno, Milevští by rádi opanovali svoji divizní skupinu a získali tak lepší výchozí pozici pro vyřazovací boje, které již mají zajištěné. Došwiháci navíc padli v posledním ligovém duelu na hřišti plzeňských Goril, kde sice ve třetí části mohutně dotahovali vedení Západočechů, na body to však nestačilo. Do zápasu nepůjdou Milevští v úplně kompletní sestavě, na marodku přibyl po plzeňském souboji další hráč. Došwiháky však může těšit to, že se postupně vrací do plného tréninku dlouhodobě zranění hráči, což je před blížícím se play-off pozitivním zjištěním. Došwiháci půjdou do zápasu v roli favorita a s cílem přiklonit tři body na svoji stranu, které by je výrazně přiblížily k zajištění vítězství v základní části. Vše má milevský celek ve svých rukách. Karty jsou vrženy, v sobotu podvečer se půjde na to!

Co od zápasu očekává trenér Marek Jiřík? Poslední domácí zápas základní části a k tomu i velmi kvalitní prověrka. Panteři mají celou sezónu kvalitní výsledky a ukazují, že dokážou vzít body komukoliv. Jejich florbal je jednoduchý a přímočarý. To nám dělalo v prvním zápase velké problémy. Jelikož se jedná o rezervní tým, tak do poslední chvíle nebudeme vědět, s jakým týmem přijedou do Milevska. Pro nás bude nejdůležitější mít dobrý vstup do zápasu a dostat se zpět do pohody, která nám od Vánoc v některých zápasech chybí.

Svůj předzápasový pohled nabídl i kapitán Adam Černý: Panthers nás v prvním vzájemném klání téměř polovinu zápasu dost trápili. Uvidíme, s jakou sestavou dorazí. Je to dost kvalitní tým, o čemž se přesvědčili i týmy z popředí tabulky. Musíme být po celé utkání koncentrováni na každou situaci, dobře začít a nedopustit zaváhání. Chceme ovládnout divizi, náš cíl je jasný. Máme vše ve svých rukách a půjdeme si pro tom. Doufám, že nás přijdou podpořit diváci a společně to dotáhneme ke třem bodům.

V sobotu podvečer bude v milevské sportovní hale k vidění rozhodně zajímavá podívaná. Proto přijďte podpořit mužské áčko v boji o další důležité body. Vaše podpora bude rozhodně potřeba. Startujeme v 18 hodin!