Áčko vyzve v prvním kole play-off Kralupy

Play-off je tu! Nejočekávanější část sezony je na svém začátku. Mužské áčko si díky povedené základní části vybojovalo účast ve vyřazovacích bojích, ve kterých zabojuje o postup do Národní ligy. Jako prvním soupeř se jim do cesty postavily Kralupy nad Vltavou. Série na tři vítězná utkání startuje již tuto sobotu na milevské půdě!

SYSTÉM PLAY-OFF

Do vyřazovacích bojů postoupily z pěti divizních skupin vždy tři nejlepší celky. Patnáctku nejlepších poté ještě doplnil tým s nejvíce body na čtvrtém místě, tuhle sezonu tedy okresní rival z Písku. Jihočechy doplnili z divizní skupiny B ještě Wizards a plzeňské Gorily. Podle předem daného formátu se utvořilo osm dvojic, jež mezi sebou zabojují o postup do druhého kola. V případě nepostupu z kola prvního končí daným týmům sezona. Ve druhém kole pokračuje osm nejlepších ve čtyřech sériích. Vítězové se poté radují z postupu do Národní ligy, poražení mají ještě šanci zabojovat o postup v baráži s týmy z vyšší soutěže. Všechny série play-off se hrají na tři vítězné zápasy.

PŘEDSTAVENÍ SOUPEŘE

Kralupy hrály své duely v divizní skupině A, kde se umístily na čtvrtém místě tabulky se ziskem pětačtyřiceti bodů. Tuto divizní skupinu však ovládla rezerva superligových Vinohrad, tudíž se nasazení týmů do play-off posunulo a Kralupy tím pádem poskočili na postupovou pozici. Rezervy týmů totiž nemají právo zabojovat o postup do Národní ligy. Během sezony Středočeši patnáctkrát radovali z výhry, sedmkrát poté na svého soupeře nestačili. Hlavní zbraní Kralup je jednoznačně ofenziva, kdy výsledky středočeského celku končily často na dvouciferných číslech. Kralupy těží také ze své domácí haly, která patří v porovnání s ostatními divizními palubovkami k rozměrově nejmenším. Ve své hale Středočeši padli během sezony pouze dvakrát a na svoji halu budou spoléhat i v play-off. Kralupy společně našim týmem toho mají opravdu hodně společného. Stejně jako Došwiháci tak ani Kralupy nepatří na divizní mapě mezi otřelé, dlouholeté celky. Od jejich proměny z roku 2019 však jejich jméno roste více a více. Kádr Kralup je zároveň velmi mladý, podobně jako u milevského celku. Wolves těží z posil, které dorazily před tímto ročníkem. Do Kralup se přesunuli dlouholetí hráči akademie Black Angels, kteří přešli do mužské kategorie a zakotvili právě ve středočeském ambiciozním celku. Co se týče produktivity, tak té vévodí devatenáctiletý útočník Jakub Hájek, který nasbíral šestapadesát bodů, za ním je poté Marek Čejka s dvaačtyřiceti kanadskými body. Elitní trojici produktivity uzavírá Petr Husťák. Jedno je jisté, do Milevska dorazí mladý, hladový tým, který nenechá nic zadarmo.

Z MILEVSKÉ KABINY

Došwiháci mají za sebou skvělou základní část. Během dvaadvaceti zápasů Milevští prohráli pouze třikrát a vybojovali si tak prvenství v divizní skupině B, což už je pro klub velkým úspěchem. Ambice Došwiháků jsou však ještě vyšší, další, dlouhoočekávaný krok je před nimi. Milevští půjdou do zápasu v plné zbroji, marodi se dali dohromady a všichni s odhodláním půjdou zabojovat do prvních dvou duelů série. Právě tyto zápasy mohou již hodně napovědět, což si každý hráč uvědomuje. Na domácí palubovce Došwiháci padli pouze jednou a z výhody domácího prostředí budou chtít těžit i v sérii s Kralupami, což bude pro řadu hráčů první zkušenost s takto náročnou vyřazovací části. Milevští se však na tuto fázi sezony dlouho připravovali a věřím, že jsou nachystáni a vyladěni do plné síly.

PROGRAM SÉRIE

Program play-off odstartuje v sobotu od 19:30 na milevské půdě, hned o den později následuje druhý zápas od 18 hodin. O týden později se poté série přesune na hřiště soupeře, kde se v sobotu odehraje duel od 20 hodin. V případě nerozhodnutého stavu je poté v plánu čtvrté utkání přístí neděli v Kralupech. Pokud by série došla až do pátého, rozhodujícího zápasu, tak by se duel odehrál ve středu 8.3. na jihu Čech.

Jak vidí sérii trenér Marek Jiřík? Čekám nervozitu z obou stran. Jelikož je věkový průměr u obou týmů poměrně nízký, tak předpokládám, že tuhle sérii rozhodne pravděpodobně to, kdo udělá méně chyb. I přesto si myslím, že do série vstupujeme jako favorit. Teď už to musíme jen dokázat i na hřišti.

Co očekává kapitán týmu Adam Černý? Vrchol sezony je tady. Všichni jsme se na to snažili a celou sezonu jsme pro to makali. Jsem rád, že nám vyšla základní část, teď se však všechno maže. Jsme natěšení a odhodlaní porvat se o postup. Soupeře rozhodně nepodceňujeme, víme o jeho kvalitách. Věřím, že nás v prvních dvou zápasech dorazí podpořit hodně fanoušků. Podpora domácího publika nás žene dopředu, diváci jsou naším šestým hráčem. Věřím, že se o víkendu uvidíme ve sportovní hale. Za tým mohu slíbit, že necháme na hřišti maximum. Doražte nás podpořit!

Svůj pohled nabídl i brankář Miloš Kahoun: Čeká nás konečně Play-up a boj o postup do Národní ligy. O soupeři nic moc nevíme, takže první zápas série bude spíš takový poznávací. Budeme určitě chtít domácího prostředí využít a v sérii po víkendu vést 2:0. Doufáme, že přijde co nejvíce fanoušků, budeme potřebovat vaší maximální podporu. Oss

Je před námi play-off série dvou ambiciózních celků, ze které vzejde však pouze jeden vítěz. Došwiháci budou rozhodně potřebovat vaši podporu! Doražte na víkendové zápasy v modrém oblečení a vytvořme tak společně soupeři modré peklo!