Juniory čeká play-off, vyzvou Panthers Praha

Kromě mužského týmu čekají vyřazovací boje o nadcházejícím víkendu i juniorský celek. Došwiháci se svého soupeře dozvěděli v neděli, kdy si je v rámci Výběru soupeřů zvolili Panthers Praha. Série hraná na dvě vítězná utkání startuje v pátek na hřišti soupeře.

Systém play-off

Po odehrané kvalifikaci na startu sezony se týmy CE ligy rozdělili do nejvyšší elitní, kam se zařadilo dvanáct celků. Následně se zbytek rozdělil do dvou skupiny v rámci západní a východní části 1. ligy. Došwihákům dlouhodobá část vyšla skvěle, několik kol před koncem si již zajistili účast ve vyřazovacích bojích, kam nakonec vstupují ze čtvrtého místa. V rámci nejvyšší juniorské soutěže dochází k zajímavému modelu, kdy si lépe postavení soupeři volí své celky do vyřazovací série. Osm nejlepších celků z elitní skupiny si zajistili přimo postup do osmifinále. Týmy na 9. – 12. místě si své soupeře pro 1. kolo play-off volili stejně jako vítězové obou skupin 1. ligy a lépe postavený tým na 2. místě, v tomto případě FBŠ Slavia Plzeň. Došwiháky si nakonec zvolil pražští Panthers, se kterými se letos Milevští doposud nepotkali.

Představení soupeře

Juniorský tým Panthers Praha se umístil na dvanáctém místě elitní skupiny. Pražané však ztratili pouze bod na Kladno, čtyři poté na FBC Ostrava. Během dvaadvaceti ligových klání Panthers získali šestnáct bodů, radovali se pětkrát z vítězství, jednou padli po nájezdech. Co pražský celek trápilo, tak to byla jednoznačně defenziva, když inkasovali 180 branek, což bylo nejvyšší číslo v soutěži. Pražané své zápasy neprohrávali vysokými rozdíly, v řadě zápasů však přišly nepovedené pasáže, díky kterým se radovali soupeři. Když se vrátíme úplně na start sezony, tak Panthers mají již letošní zkušenost s jihočeským soupeřem. V rámci kvalifikace totiž vyzvali českobudějovické celky Meťák a Štíry. Ve všech čtyřech duelech se radoval tým z hlavní metropole České republiky. Co se týče produktivity Panthers, tak tu ovládl se ziskem pětadvaceti bodů Tomáš Kačer, který si stihl vyzkoušet už i mužskou Národní ligu. Dvaadvacet bodů poté nasbíral David Zelinka.

Z milevské kabiny

Došwiháci půjdou do série v roli outsidera, což může být i výhodou. Milevští totiž nemají, co ztratit a mohou svého soupeře pouze překvapit. V průběhu sezony ukázali Došwiháci svoji sílu a rozhodně nedají svoji kůži lacino. Svěřenci trenérského dua Dolejš – Plocha se dobře naladili na tuto sérii uplynulý víkend, kdy nejprve porazili Českou Lípu, následně trápili do posledních minut i jednoznačného krále západní skupiny 1. ligy, tedy severočeský Liberec. Na dvojzápas by měli být Milevští v plné síle, odhodláni uspět.

Program série

Z důvodu velkého víkendového vytížení milevské sportovní haly došlo k úpravě programu. Série na dvě vítězná utkání odstartuje už v pátek od 18:30 na hřišti soupeře, poté se přesune v sobotu do Milevska, kde se oba týmy střetnou od 16:30. V případě srovnaného stavu rozhodně třetí zápas, který se odehraje ve středu 1.3. v Praze.

Jak se těší na vyřazovací boje kapitán Eduard Chalupa? Na sérii s Panthers se velmi těším, stejně jako celý tým. Od začátku sezóny bylo našim cílem dostat se do play-off, což se povedlo se, mám z toho opravdu radost a teď je to pro nás odměna. Z mého pohledu budou zápasy s Panthers těžké, ale zároveň velmi vyrovnané. Myslím si, že kvalitu máme a ukážeme naši bojovnost, touhu po vítězství a dokážeme postoupit do dalších kol play-off.

A jak vše vidí trenér Lukáš Dolejš? Průběh základní části a postup do play-off je pro nás velkým úspěchem. Jedeme do Prahy odhodláni vydat ze sebe maximum a potrápit favorita série. Kluci jsou řádně nabuzeni, chtějí si play-off užít. Očekávám zápasy ve vysokém tempu a věřím, že se nám povede navázat na výkon v posledním zápase s Libercem. Držte nám palce!

Jak již bylo zmíněno, domácí utkání čeká na Došwiháky v sobotu od 16:30 v rámci bohatého sobotního programu v milevské sportovní hale. Doražte podpořit kluky a navnadit se tak na večerní zápas mužského áčka!