Mužské áčko míří na Czech Open!

Mužský A-tým je od startu června v plné přípravě na novou sezonu v Národní lize. Došwiháci mají za sebou intenzivní venkovní tréninky a vše začínají ladit ke startu nové sezony. První větší prověrka celek Marka Jiříka čeká v Praze, kam ve čtvrtek vyrazí na největší turnaj u nás, Czech Open.

Došwiháci se poprvé k intezivní přípravě sešli na začátku června, po opadnutí emocí z postupu si všichni uvědomovali, že v příští sezoně čeká Milevské ještě daleko větší šichta a je potřeba se na ní dobře připravit. V dalších více jak dvou měsících polykali pod vedením Lukáše Dolejše a Zdeňka Plochy tréninkové dávky venku. Venkovní přípravu si Došwiháci zpestřili na konci června přípravným duelem s prvoligovým Chomutovem, který dokázali na domácím hřišti porazit a zapsat tak cenný skalp. K intenzivnějším halovým tréninkům se poté Milevští přesunuli koncem července a začali již vše pilovat na start sezony, tedy 9. září, kdy Došwiháci vstoupí do nové éry. Jako nováček si totiž zahrají třetí nejvyšší soutěž, Národní ligu.
„Přípravu hodnotím pozitivně. Lukáš a Zdenda se klukům věnovali maximálně a nikomu nic nedarovali. Teď už přecházíme do hry a ladíme taktickou stránku naší hry,“ hodnotí trenér Marek Jiřík.

První prověrka čeká mužské áčko již od tohoto čtvrtka, kdy Milevští vyrazí do Prahy k tradičnímu turnaji Czech Open. Došwiháci budou nastupovat v kategorii OPEN, kde jim do skupiny byly nalosováni tři soupeři. Ve čtvrtek v 9:40 vstoupí do turnaje duelem s finským týmem, který před několika lety turnaj opanoval. Následně první den zakončí Došwiháci ve 12:30 bitvou s Black Angels Dasta. Druhý den opět od 9:40 dovrší skupinu soubojem s německým týmem Konstanz. Další program bude poté záležet na postavení po základní skupině. „Jedná se o jeden z největších turnajů ve světě. Do skupiny jsme dostali tým z Česka, Finska a Německa, což je super konfrontace. Cíle nemáme žádné. Budeme si chtít vyzkoušet nějaké změny v sestavě a hlavně se dobře naladit na sezonu,“ podotýká milevský lodivod. „Na Czech Open se moc těším, řadu let jsme jezdili s klukama na Prague Games, tedy mládežnickou verzi a moc jsme si to vždy užili. Bereme to stále jako přípravu, důležité tedy bude si vyzkoušet věci, které ladíme. Je super, že máme ve skupině i zahraniční celky a můžeme se tak poměřit s někým úplně neznámým,“ navazuje útočník Adam Černý. „Je to pro nás první větší zkouška před novou sezónou. Těšíme se všichni moc, že si společně zase zahrajeme kvalitní zápasy. Věřím, že dosáhneme dobrého výsledku a společně si to užijeme,“ doplňuje obránce Jan Loskot.

Došwihácký kádr se během letní pauzy téměř nezměnil, kádr pro Národní ligu zůstává totožný jako ten, který vybojoval na jaře právě postup do třetí nejvyšší soutěže. Sám trenér Marek Jiřík však připouští, že k nějakému posílení ještě může dojít. „Nebyl bych to já, kdybych neměl ještě nějaké eso v rukávu. Nějaké posílení tedy ve hře možná ještě je, ale uvidí se, jak to dopadne. Můžeme však těžit z nadějných mládežníků, z dorostu totiž přišli kluci, kteří už mohou nastupovat za muže, takže je budeme postupně zkoušet, “ dodává na závěr.

Po Czech Open mužské áčko čeká hned následující týden Pohár Českého florbalu, v Chýnově vyzve během dvou dnů postupně Vimperk, Pelhřimov, Světlou nad Sázavou a Meťák České Budějovice. Ligová sezona poté startuje, jak již bylo zmíněno, 9. září s Jaroměří.