Základní část vrcholí! Áčko v neděli míří do Králova Dvora!

Národní liga se blíží do svého finiše, už pouhé čtyři kola zbývají do uzavření dlouhodobé části. Došwiháci se aktuálně nacházejí na poslední příčce zaručují play-off, tudíž je čeká ještě velký boj. Další překážka na cestě k vytouženému cíli čeká v Králově Dvoře, kde se Milevští v neděli představí od 18 hodin.

O SOUPEŘI

Středočeský celek je dlouhá léta účastníkem třetí nejvyšší soutěži a florbal v tamním městě má velkou tradici. Králův Dvůr může těžit z dobré dostupnosti z Prahy, díky tomu za T.BC. nastupuje několik hráčů se zkušenostmi z elitních klubů u nás. Zároveň trenér Michal Kubert dává prostor i klubovým odchovancům, kterých též najdeme řadu v kádru. Poslední léta Králův Dvůr začal přebudovávat svůj kádr, což se projevuje na výsledcích. Již v předešlé sezoně se nedokázalo T.B.C. těsně probojovat do play-off a byl z toho souboj o udržení. Národní liga se však díky zvládnutému play-down s Rudnou a následné baráži s plzeňskými Gorilami podařilo ve městě udržet. V letošní sezoně je to však z pohledu bodů ještě horší pro Králův Dvůr. Středočeši mají aktuálně na svém kontě po odehraných osmnácti kolech třináct bodů a patří mu předposlední jedenácté místo. Vidina play-off už je takřka nulová, tudíž i letos čeká Králův Dvůr boj o záchranu Národní ligy.

Mužstvo Michala Kuberta má během sezony velké výkonností a výsledkové výpadky. T.BC. dokáže potrápit nejlepší celky tabulky, avšak body z toho získat nedokázali. Aktuálně má Králův Dvůr na svém kontě tři prohry v řadě a rozhodně bude chtít tuto sérii v neděli přetrhnout. Při pohledu do týmových statistik nám je poté jasné, kdo je bodovým tahounem týmu. Již sedmačtyřicet bodů totiž na své konto nastřádal Jakub Šíma, kterému patří zároveň druhá příčka v produktivitě celé soutěže. Druhá příčka týmové produktivity poté náleží klubovému patriotovi Michalu Novému s body pětadvaceti. Hranici dvaceti nasbíraných bodů poté ještě zvládla překročit dvojcie František Urbánek a Adam Lešuk.

Vzájemný zápas

První vzájemné utkání této sezony nabídlo v milevské sportovní hale velké drama a gólové hody. Vedení v zápase se totiž přelévalo ze strany na stranu. Ve 45. minutě vedli hosté už 9:7, avšak Došwiháci předvedli mohutný obrat a během následujících šesti minut dokázali utkání překlopit na svojí stranu. Králův Dvůr ale nic nevzdal a do konce základní hrací doby ještě duel srovnal. Utkání tak dospělo do prodloužení, které však trvalo pouhých dvaapadesát sekund, o zisku dvou bodů pro Došwich rozhodl Daniel Dolejš.

Z došwihácké kabiny

Jak již bylo zmíněno, Milevští aktuálně okupují osmou příčku, tedy poslední příčku zaručující play-off. Nejbližší pronásledovatelé ztrácejí na Došwiháky jeden, respektive dva body. Zbytek základní části tedy bude velmi dramatický a každý bod bude hrát roli. Milevští před sebou mají v dalších dvou týdnech souboje s tabulkovými konkurenty, které potřebují zvládnout. Tým si to uvědomuje a podle toho také k tomu přistupuje. Do Králova Dvora odjede téměř kompletní sestava, chybět bude kvůli zranění Daniel Hrůza. Došwiháci jsou odhodláni a připraveni porvat se v neděli o klíčové body do tabulky!

Co od utkání očekává trenér Marek Jiřík? První zápas s Královákem zrovna nebyl náš nejlepší. Dokázali jsme sice dát jedenáct gólů, ale zároveň jsme jich i deset dostali a ukázali naprosto tragickou obranu. Jak už bylo několikrát řečeno, čekají nás teď nejdůležitější zápasy sezóny. Já pevně věřím, že jsme tenhle týden dobře potrénovali, zvládneme přivézt 3 body a uděláme tak důležitý krok pro play off.

A jak vidí nedělní duel kapitán Adam Černý? Králův Dvůr nám u nás ukázal své silné zbraně, mají silné individuality a velké zkušenosti, jsou nebezpeční z každé situace. Musíme navázat na výkony v obraně z posledních zápasů a zapracovat na útočné činnosti. Věřím, že to v neděli odšpuntujeme a odvezeme si důležité tři body. Lets go!

Jak již bylo zmíněno, nedělní utkání bude velmi důležité. Kluci tedy budou potřebovat vaši podporu, sledujte duel pomocí online přenosu na webu Českého florbalu. Pokud nemáte, co na práci, tak rozhodně neváhejte a vyrazte přímo do Králova Dvora kluky podpořit!