Těžká prověrka pro áčko, do Milevska dorazí plzeňská Slavie

Podruhé v novém roce se Národní liga vrací do Milevska. V sobotu 20. ledna bude k vidění v milevské sportovní hale další pokračování třetí nejvyšší soutěže, ve kterém Došwiháky čeká těžká štace. Na jih Čech totiž dorazí aktuálně druhý celek tabulky Slavia Plzeň! Začínáme tradičně v 19 hodin!

O SOUPEŘI

V sobotu na milevskou půdu dorazí dobře známý celek. Poprvé se mužské celky mezi sebou utkaly již v divizních dobách, ve kterých patřili Západočeši k favoritům na postup, což také ukazovali ve vzájemných měřeních. Po postupu obou celků do třetí nejvyšší soutěže se však proti sobě postavila obě družstva v říjnu uplynulého roku a na západě Čech se radovali Došwiháci, kteří si po povedeném zápase odvezli cennou výhru 12:8. Nutno však zmínit, že právě od tohoto zápasu nenašla plzeňská Slavie přemožitele. Postupně zaznamenala devět výher v řadě a dotáhla se na kontakt na vedoucí Panthers. Aktuálně má na svém kontě západočeský celek po sedmnácti odehraných duelech dvaačtyřicet bodů a na již zmíněné Panthers ztráci dva body, naopak třetí Náchod ztrácí na druhý flek propastných dvanáct bodů. Slávisté tak ideálně ladí formu na blížící se play-off, ve kterém by rádi zaznamenali to, co se jim nepovedlo předešlou sezonu, tedy postup. Plzeňští jako nováček soutěže vyhráli základní část a došli až do finále Národní ligy, ve kterém však nestačili na Orku Čelákovice a v následné baráži poté padli s kunratickým Startem. Pro letošek jsou tedy cíle jasné.

Západočeši mohou v klíčových chvílích těžit ze svého širokého kádru. Plzeňští disponují opravdu kvalitou na všech postech a kdokoliv z týmu může v daném zápase zahrozit. Při pohledu do statistik, tak bodově se zatím nejvíce daří kapitánovi Filipu Štědrému, který již zaznamenal čtyřitřicet bodů, o čtyři body méně má poté Jan Huleš a elitní nejproduktivnější trojici týmu uzavírá Jakub Mikolášek s body jedenadvaceti.

Z DOŠWIHÁCKÉ KABINY

Milevští budou chtít v sobotu odčinit porážku z předešlého víkendu, kdy padli v nekompletní sestavě na hřišti Blanska. Naopak svěřenci Marka Jiříka by rádi navázali na poslední domácí klání s Troopers, ve kterém favorizovaného soupeře přetlačili, získali cenné tři body a opět potvrdili svojí sílu na domácí palubovce, která bude v závěrečném finiši soutěže klíčová, protože ze zbývajících pět kol se Došwiháci hned třikrát představí doma, po Slavii bude následovat derby s Pískem a souboj s Kobylisy. Milevští si navíc ukázali, že s plzeňským celkem se určitě dá hrát a není potřeba mít z čehokoliv strach. Sestava oproti klání v Blansku dozná potřebných změn, vrací se někteří absentují a všichni společně budou chtít na domácím hřišti urvat tři body!

Co od zápasu čeká brankář Luboš Zeman? Se Slavií očekávám strašně náročný zápas. Naposledy se nám podařilo vyhrát, ale to znamená, že soupeře bude hnát ještě větší motivaci, aby nám to vrátil. Navíc Slavie od toho zmíněného zápasu neprohrála a drží se na druhém místě tabulky s velkým bodovým náskokem. O kvalitě soupeře tedy není pochyb a my budeme muset ukázat bezchybný výkon.

Svůj předzápasový pohled poskytl i hlavní lodivod Marek Jiřík: Od zápasu se Slavií očekávám velkou kvalitu. Při posledním utkání zažila Slávka porážku a my na to chceme rozhodně navázat. První vzájemný souboj nám ukázal, že jsme schopni porážet i týmy této kvality. Pro nás se bude jednat o velmi důležitý zápas, protože před koncem základní části se počítá každý bod. Rád bych tedy tímto pozval všechny v sobotu večer do haly. Kvalitnější soupeř k nám už letos nepřijede, takže věřte, že to bude stát za to!

K tomu, aby se povedlo v sobotu uspět, tak budou kluci potřebovat hlavně i vás! Počet zápasů do konce základní části se tenčí, každý bod bude hrát roli, proto neváhejte a dorazte kluky podpořit! Rozhodně se bude na co koukat!