Muži zabojují o další body v Blansku!

Další dlouhý výjezd a první roku 2024 čeká v sobotu na mužské áčko. Došwiháci po úspěšném domácím klání s Troopers tentokráte vyrazí na horkou půdu Blanska, které se v tabulce nachází pouze bod za nimi. Úvodní buly duelu padne na jihu Moravy v 19 hodin.

O SOUPEŘI

Blansko je též nováčkem Národní ligy. Atlas v minulé sezoně působil v divizní skupině D, kterou projel naprosto suverénně a do play-off šel jako favorit. Blansko si nejprve poradilo s Olomoucí, následně však ztroskotalo na Třinci. Atlas si tak musel postup vydobít přes baráž, ve které přetlačil Hranice a oslavil tak historický postup. Do letošní sezony navíc Jihomoravané svůj kádr výrazně doplnili. Atlas využil možnosti střídavých startů pro hráče z prvoligového Bulldogs Brno, výrazně o sobě dává vědět především Adam Zukal, který nasbíral už šestadvacet bodů v Národní lize a dokonce o šest více ještě o ligu výše. Atlas navíc před sezonou doplnili také jména se zkušenostmi z vyšší soutěže, jmenovitě trojice bývalých hráčů Gullivers Brno Jan Videman, Jiří Suchomel a obránce Kryštof Indruch. Celá tato trojice se ihned zařadila k oporám týmu. Jako poslední poté v průběhu sezony dorazil do kádru jihomoravského celku z Přerova Michal Bělaška, který za pět zápasů stihl už nasbírat deset bodů. Jasným bodovým lídrem je však Lukáš Kučera. Největší ofenzivní opora Atlasu se zkušenostmi z nejvyšší soutěže během čtrnácti odehraných kol nasbírala devětačtyřicet bodů a vévodí produktivitě celé soutěže. Po delší odmlce se navíc v zápasech začal objevovat i útočník Vojtěch Fedra, který právě s Kučerou doslova likvidoval soupeře v uplynulé divizní sezoně, kde si oba připsali přes sto nasbíraných kanadských bodů.

Atlas však neprožívá povedené výsledkové období. Po výhře v Kobylisích na startu prosince přišly tři porážky v řadě. Postupně si Jihomoravané neporadili s plzeňskou Slavií (4:9), Královým Dvorem (8:9) a Pískem (3:7). Díky tomu se Blansko propadlo tabulkou postupně z páté pozice až na místo osmé, ztrácí tak jeden bod na milevský Došwich. Atlas bude mít navíc jistě o motivaci postaráno v naváznosti na předešlé vzájemné utkání, které na jihu Čech zvládli v průběhu října Došwiháci lépe. Divokou přestřelku překlopili ve třetí periodě na svojí stranu a zvítězili 11:8. Bude se podobná přestřelka konat i tuto sobotu?

Z DOŠWIHÁCKÉ KABINY

Došwiháci půjdou do zápasu dobře naladěni. Vstup do nového roku jim vyšel na jedničku. Z Milevska v neděli odjeli s nepořízenou Troopers, těsné utkání dovedli Došwiháci do vítězného konce a získali důležité tři body. Díky nim se Milevští posunuli na sedmou příčku tabulky, právě před sobotního soupeře. Došwiháci odjedou na jih Moravy v nekompletní sestavě. Jako již je to u výběru Marka Jiříka zvykem, tak i tentokráte se týmu nevyhnuli zranění a nemoci. I tak je však mužstvo připraveno a odhodláno přivést si zpátky na jih Čech tři body, které by přiblížili milevskému celku vysněné play-off.

Co od utkání očekává Daniel Dolejš? Do Blanska jedeme s jasným úkolem, přivést tři body. V týmu nyní panuje velmi dobrá atmosféra, tréninkový proces jede naplno. Očekávám velmi běhavé utkání plné soubojů. Myslím si, že se bude hrát velmi atraktvní florbal. Klíčem k vítězství bude efektivita, která nám doma vyšla a uděláme všechno pro to, abychom na to navázali a získali tři body.

Svůj předzápasový pohled poskytl i trenér Marek Jiřík: První vzájemný zápas nabídl velmi zajímavý průběh. Utkání bylo velmi ofenzivní a padlo v něm hned 19 gólů. Od tohoto zápasu očekávám přeci jen něco jiného. V této části sezoně předpokládám spíše defenzivní a více klidné utkání. Zároveň nás čeká souboj dvou nejproduktivnějších hráčů soutěže, na což se nesmírně těším.

Jak již bylo zmíněno, utkání na jihu Moravy slibuje zajímavou podívanou. Fanděte mužskému áčku pomocí online přenosu na webovém portálu Českého florbalu!