Áčko v prvním klání nového roku přivítá Troopers

Národní liga je zpět! Po vánoční minipauze se opět mužské áčko vrací zpátky do zápasového kolotoče. V neděli 7. ledna Došwiháci v rámci našlapaného programu v milevské sportovní hale vyzvou silné Troopers! Úvodní buly zápasu je naplánováno netradičně na 14 hodin!

O SOUPEŘI

Troopers jsou v západní skupině Národní ligy de facto také nováček. Brněnský celek totiž patřil k účastníkům východní skupiny, avšak po reorganizaci před novou sezonou se posunul do skupiny západní. Klub Troopers vznikl sloučením celků FK TROOPERS Moravany a Orel Telnice. Největšího úspěchu tento celek dosáhl v sezoně 2021/2022, kdy mužstvo suverénně projelo Národní ligu – východ a zajistilo si postup do 1. ligy. Ve druhé nejvyšší soutěži v předešlé sezoně bojovali o záchranu Troopers do posledních chvil, dokonce jednu překážku v podobě Chomutova v play-down zdolali, avšak nakonec to na záchranu to nakonec nestačilo, a tak mají v letošní sezoně před sebou novou výzvu v podobě nových soupeřů a zkušeností ve skupině Národní ligy. 

Ještě než dosavadní sezona vypukla, tak realizační tým musel řešit výrazné změny v kádru. Řada zkušených hráčů a ostřílených hráčů nejvyššími soutěžemi klub opustila. Naopak realizační tým pod vedením Iva Bartka se rozhodl dát šanci klubovým odchovancům a mladým hráčům. Kádr Troopers díky těmto změnám patří společně s tím milevským k nejmladším v soutěži. To však jakoby se na výsledcích vůbec nepodepsalo. Troopers po patnácti kolech mají na svém kontě sedmadvacet bodů a patří jim čtvrtá pozice v tabulce s pětibodovým náskokem na nejbližšího pronásledovatele z Blanska. Do Milevska navíc přijede nedělní soupeř dobře naladěn, před vánoční pauzou zvládli Troopers dva duely. Nejprve dokázali uspět na hřišti Králova Dvora a v posledním klání přetlačili na své palubovce Písek.

Co symbolizuje zápasy obou nedělních soupeřů, tak to jsou brankové hody. Při zápasech milevského Došwihu i Troopers se diváci rozhodně netrápí málo vstřelenými brankami. Troopers totiž též překročili hranici 100 nastřílených branek, aktuálně jich mají 109, což je řadí na dělenou druhou příčku. Brňanům patří druhé místo i v nepopulárním počtu inkasovaných branek, do branky Troopers si během sezony našlo cestu už 104 balonků. Co se týče produktivity, tak na jejím čele z pohledu Troopers dominuje první útočná formace. Na úplném čele je zkušený útočník Petr Voltner s pětatřiceti body, který se též řadí k nejproduktivnějším hráčům celé soutěže. To samé se dá říci o Ondřeji Trávníčkovi s třiatřiceti body, elitní trojici poté uzavírá Vojtěch Potáček s devětadvaceti body.

Z DOŠWIHÁCKÉ KABINY

Došwiháci před vánoční přestávkou zlomili bodový půst. Po čtyřech prohrách v řadě dokázali obrátit duel s Benešovem a na závěr roku 2023 poté brali bod v dramatickém duelu v Náchodě, kde prohrávali ve třetí části o dvě branky, ale opět ukázali svojí sílu a alespoň cený jeden bod ze hřiště třetího týmu tabulky si odvezli, což jistě dodalo mužstvo definitivině zpět ztracenou jistotu. Došwiháci navíc půjdou do zápasu s jasnou motivací vrátit soupeři porážku ze října. Na hřišti Troopers totiž Došwiháci rychle vysoko prohrávali a nakonec i padli 8:12. Soupeř se prezentoval jednoduchou, rychlou hrou do protiútoku, na to si musí dát milevský celek pozor. Základní část Národní ligy navíc pomalu vrcholí, a tak se v neděli bude hrát o velmi důležité body do tabulky, případné vítězství by Došwihákům výrazně pomohlo a udělají pro to maximum. Do Milevska se navíc v neděli chystá Superliga, utkání Národní ligy bude takovým předkrmem, na který se všichni moc těší. Milevský celek však trápí jako téměř celou sezonu nemoci a absence. Do nedělního klání jistě nezasáhnou obránci David Staněk s Markem Čápem. Otazník visí nad dalšími nemocnými či zraněnými hráči. Kádr je však široký a tým je namotivován a v neděli se porvat o důležité body do tabulky!

Co od zápasu očekává trenér Marek Jiřík? Ještě teď mám v hlavě souboj, který se odehrál u soupeře. Zápas, ve kterém se nám vůbec nedařilo a Troopers nás vycvičili jednoduchou a efektivní hrou. Tentokrát budeme chtít předvést jednoznačně lepší výkon a vstoupit do nového roku vítězně!

Svůj předzápasový pohled nabídl i útočník Jakub Loskot: Bude to nesmírně vyrovnaný zápas, ve kterém budou rozhodovat sebemenší chyby. Minulý zápas s Troopers se rozhodoval v první třetině, tudíž musíme jít do zápasu lépe koncentrovaní. Máme soupeři rozhodně co vracet. Doufám, že nás opět poženou dopředu skvělí fanoušci. Věřím, že vás na tribuně uvidím co nejvíce.

SUPERLIGA V MILEVSKU

Jak již bylo zmíněno. V neděli zavítá do Milevska nejvyšší soutěž mužů. V rámci výjezdního utkání se proti sobě postaví Vinohrady a Chodov. Utkání bude o to specifictější, že v týmu Vinohrad nastoupí hned dva kluboví odchovanci. Lukáš Trojáček a Aleš Křepelka se vrací zpátky do rodného města a klubu ukázat nejvyšší soutěž! Program v milevské sportovní hale bude našlapaný hned od rána. V deset vše odstartují svým zápasem junioři s plzeňskými Gorilami. Následovat bude souboj áčka s Troopers a vše vyvrcholí v 17:30 právě zápasem dvou superligových celků na milevské palubovce! Doražte si s námi užít den plný florbalu a zafandit si!