Áčko zakončí rok 2023 v Náchodě!

V neděli 17. prosince se s veleúspěšným rokem 2023 rozloučí mužské áčko. Došwiháci během stále ještě probíhajícího kalendářního roku oslavili historický postup do Národní ligy. V ní vyrazí Milevští zabojovat o další body do dalekého Náchoda.

O SOUPEŘI

Náchod patří k tradičním florbalovým baštám celostátních soutěží. Během své historie Náchodští působili i několik sezon v 1. lize, v posledních letech jsou však stálým účastníkem Národní ligy. Mužstvo během posledních sezon prošlo velkým přerodem, došlo k velkému omlazení. Šanci v týmu trenéra Třešňáka dostává opravdu velké množství talentovaných hráčů a odchovanců s potenciálem. Tím jsou si oba soupeři velmi podobní. Východočeši však mají výhodu, že s třetí nejvyšší soutěží mají už více zkušeností a jsou delší čas pospolu, z čehož těží i v tabulkovém postavení. Náchodští mají na svém kontě po čtrnácti odehraných kolech už osmadvacet bodů a okupují třetí příčku tabulky. Tím dávají jednoznačně najevo, že jejich letošní cíle jsou ty nejvyšší. Náchodský celek během probíhajícího ročníku zaznamenal pouze pět porážek. Družstvo zmíněného trenéra Třešňáka padlo dvakrát s plzeňskou Slavií, jednou poté s Kobylisy, Panthers Praha a také právě s milevským celkem. Vzájemný duel vyzněl lépe pro Došwiháky, kteří sice v utkání rychle prohrávali, v průběhu zápasu však dokázali Milevští utkání obrátit až do stavu 4:2. Na konci třetí periody sice Náchod srovnal, avšak v prodloužení zavládla radost na milevské straně, takže soupeř má jistě o motivaci postaráno. Navíc do zápasu půjde Náchod dobře naladěn, v posledních dvou kolech si nejdříve vyšlápl na Králův Dvůr a v posledním kole i na Písek, na jeho hřišti zvítězil 5:3. Náchodští navíc ve svém známé Plechárně ztratili pouhé tři body zatím za zmíněnou prohru s plzeňskou Slavií, od té doby se však stala jejich hala nedobytnou pevností, což se pokusí Milevští změnit.

Co se týče kanadského bodování, tak v něm v posledních týdnech vystřelil David Špaček. Mladý útočník nasázel již čtyřiadvacet branek, k tomu přidal ještě čtrnáct asistencí a drží se v elitní pětici bodování celé soutěže. Za ním je poté s osmadvaceti body Ondřej Macháček a elitní trojici náchodské produktivity zakončuje Daniel Kříž s Jonášem Mikšovským, kteří mají shodně po devatenácti bodech. Náchodští však disponují širokým kádrem, tudíž je potřeba dávat si pozor na každičkého hráče.

Z DOŠWIHÁCKÉ KABINY

Kámen ze srdce spadl! Milevští dokázali po čtyřzápasové sérii proher opět konečně bodovat. Propadání v tabulce bylo nemilosrdné, a tak byla výhra s Benešovem pro další vývoj sezony a správné rozpoložení týmu klíčová. Nerodilo se to však vůbec snadno, Středočeši po celé utkání vedli, ale Milevští ve třetí části zabrali a definitivně o své výhře rozhodli v posledních pěti sekundách základní hrací doby! Do zápasu s Náchodem tak Došwiháci půjdou v dobrém rozpoložení a s chutí zaskočit favorita zápasu. Sestava na utkání nedozná oproti předešlým duelům moc změn. Na dlouhou cestu vyrazí mužstvo odhodlané rozloučit se s rokem 2023 vítězně!

Nedělní klání slibuje jistě zajímavou podívanou, fanděte Došwihákům prostřednictvím on-line přenosu Českého florbalu a sledujte klubové sociální sítě!